Ik heb onlangs realiseerde dat hoewel ik heb Carol Hummel vermeld op deze blog bij veelvoudige gelegenheden heb ik nooit echt gedaan een volledige profiel van haar werk. Hoe nalatig van mij! Laten we verhelpen dat nu.

Meer over haak kunstenaar Carol Hummel

Carol Hummel studeerde grafisch ontwerp en fotografie aan de Universiteit van Cincinnati in de vroege jaren 1970. Ze later terug naar school en kreeg een BS in de fotojournalistiek en vervolgens een MFA in beeldhouwkunst (zijn summa cum laude afstuderen aan Kent State voor beide diploma 's). Ze eindigde haar MFA in 2004 en geweest zeer productief in haar werk sinds die tijd, exposeren in meerdere programma's elk jaar, verdienen verschillende onderscheidingen, geven verschillende kunst gesprekken en serveren als artist-in-residence en bezoekende kunstenaar op vele plaatsen. Ze werkt het sculpturale, welke is waar je de meeste van haar haak zal vinden, maar ze doet ook fotografie, video, en schrijven. Je kunt zeggen hallo aan Carol op Twitter @hummel_c.

Carol Hummel kunstenaar verklaring

Meestal is een kunstenaar-instructie een echt lange en betrokken stuk schrijven die tevergeefs probeert om samen te vatten wat de kunstenaar probeert te laten zien in haar werk. In contrast, Hummel heeft bondig samengevat haar verklaring zo mooi in de portefeuille op haar website die ik voelde me alsof het was het waard volledig delen zodat mijn lezers beter haar werk begrijpen kunnen.

"In mijn kunstpraktijk, Ik ben geïnteresseerd in verbindingen die zijn gemaakt en de trace ik laat als ik bewegen door de ruimte, tijd en plaats."

Mijn werk is ontologische voornemen en doorkruist de sociaal geconstrueerde beperkingen van verschil door het verkennen van de banden die de mens met elkaar zijn verbonden door middel van cultuur binden, verwantschap, geschiedenis, sociale interactie en vriendschap.

Wat naar voren komt in haar werk is commentaar op vrouwelijkheid, identiteit, relaties en milieukwesties.

Carol Hummel op deze Blog

Zoals ik al zei, Ik heb vermeld Hummel hier op de blog vóór. Bijvoorbeeld, Ik deelde vorig jaar wanneer ze haar voltooide prachtige Beruflichen het boom gezellige voor een installatie buiten arboretum.

Het mos

U kunt korstmossen het zien als een work in progress in deze video

Ik deed ook een post uitleg dat Hummel gesanctioneerde doet “YarnBombing” Als dit stuk maar ook sommige onbestraft guerrilla haak stijl yarnbombing evenals en geciteerd haar zeggen:

"Als een kunstenaar, Ik denk dat garen bombardementen is een manier om kunst aan het volk. Of garen bombardementen gebeurt in stealth of met toestemming, Ik denk dat het een zeer positieve, creatieve, verheffende, gelukkige ervaring voor de mensen die het maken, alsmede de mensen zien en die met het leven."

Ik hou van Hummel werk dus ik ervoor zorgde te vermelden in januari toen ze was voor een award waar ze haar idee van wat de toekomstige steden zag als eruit ontworpen en dat opgenomen gezellige kleurrijke kunstvoorwerpen en kunstwerken. (Ik geleerd over dit van Debi van Haken en garens).

Carol Hummel boom Cosies

Hummel is gedeeltelijk bekend geworden voor haar grote gehaakte boom Cosies (die zijn haakwerk met behulp van macrame snoer). Naast korstmossen het, Sommige van de boom Cosies dat ze bestaat omvatten:

Dit 2005 boom gezellige is een ik heb getoond op deze blog vóór evenals. Ik hou van de kleuren!

Eerbetoon Tree, 2012 stuk ontworpen ter ere van de student bij Chardon Middelbare School die het slachtoffer geworden van een school schieten. Er is een mooi interview over dit stukje door @Sirius_Alpacas op Alpaca Treasure blog.

Knitscape Broadway was een 2009 project dat Hummel deed werken met senioren te verfraaien van een laag inkomen-area.

Haak Palm #2 is een in opdracht stuk dat Hummel deed in Florida 2005

U kunt meer informatie over al deze stukken en zie meer foto's van elk van hen door te kijken naar de portfolio pagina op Hummel van website. Ik moedig u om dit te doen!

Opmerking: Als u in boom Cosies bent misschien u wel interesse in deze roundup van yarnbombed boom video 's.

Carol Hummel andere haak kunst

Carol Hummel heeft een heleboel andere haak kunst die je kunt vinden in haar portefeuille als goed. Een paar van mijn zeer favoriete stukken zijn:

Zilver eiland berg III, 2007. Dit is uit een groot aantal werken waar soortgelijke haak macrame cirkels werden aangelegd in verschillende gebieden in de natuur. Het is een complexe stuk dat op man vs kijkt. natuur, Man vs. vrouw en andere contrasterende ideeën. Het is ook gewoon een prachtig stuk.

Gezellige, 2004. Een gevangenis-achtige grote wieg in prachtige kleuren die zowel comfortabel als beklijvende op hetzelfde moment!

Dump op Steamboat, 2008. Dit stuk reflecteert op het milieu kwesties in verband met de groei van de wereldbevolking. Het is zo intens en oog springende!

Andere kunstenaars vergelijkbaar met Carol Hummel

Ik noemde vorige week dat sommige van de boom cozy werk dat Melissa Maddonni Haims heeft gedaan herinnert me een beetje van Hummel van werk. Enkele andere artiesten die me een beetje herinneren van wat Carol Hummel doet:

Aantal Doug Guildfordis stukken, Als deze, herinneren me aan Hummel in de manier waarop die ze plaats haak in de natuur te maken een milieuverklaring.

Alexandra Bircken doet organisch gevormde haak stukken en soms heeft kleur blokkeren benaderingen die me aan Hummel van werk herinneren.

Magda Sayeg is een andere yarnbomber die zowel de gesanctioneerde en de niet-gesanctioneerde kunst op straat en heeft ook gedaan boom Cosies.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

5 Opmerkingen

  1. Probeer dan deze link voor een Portugese kunstenaar genaamd Joana Vasconcelos: http://www.joanavasconcelos.com/

    • CrochetBlogger Antwoord

      @mariaccarmo merci. Ik hou van Joana van werk. Ze was eigenlijk een van de eerste artiesten die ik geprofileerd op de blog en ik was super opgewekt om te zien onlangs werd ze de eerste vrouwelijke artieste met een tentoonstelling in het Chateau de Versailles: https://www.crochetconcupiscence.com/ 2012/05/joana-vasconcelos-is-chateau-de-versailless-first-female-artist/

  2. Pingback: Carol Hummel |

  3. Pingback: Haak kunstenaar Carol Hummel maakt boom Cozy voor buiten exposeren — haak wellust

  4. Pingback: Haak Link liefde voor beste haak patronen, Kunst, Mode en meer |

Schrijf een reactie