BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Gehaakte hoed van de uil

Ik heb onlangs ontdekt Helen Rödel toen ik haar zag verbazingwekkende gehaakte uil muts dat siert de baan een paar jaar geleden samen met verschillende andere handgemaakte maskers/hoeden (Als de mannen masker hierboven). Ik heb daar zijnd een bos van onderzoek doet in deze prachtige Braziliaanse kunstenaar die maakt draagbare kunst met behulp van brei en haak technieken die echt de lijn tussen teen “Wat is mode” en “Wat is kunst”. Ik ben verliefd.

Helen Rödel: Mode-ontwerpster

Van Helen Rödel Dragao Fashion Brasil start-en landingsbaan Show

Helen Rödel beschouwt zichzelf een mode-ontwerper dus dat is wat ik zou zeggen dat ze is eerst en vooral. Haar werk is geweest op een aantal met inbegrip van die op Braziliaanse fashionweek start-en landingsbanen. Rödel is specifiek gericht op handmatige technieken, zoals brei- en haak, Als een hoofdkenmerk van haar collecties om te vieren de traditionele ambachten terwijl het brengen van hen in een moderne catwalk schijnwerpers.

Uit Helen Rödel redactionele Estudos MMXI collectie

Helen Rödel: Kunstenaar

Uit Helen Rödel redactionele Estudos MMXI collectie

Er is altijd een fijne lijn tussen mode en kunst en ik zie zeker Helen Rödel oversteken die lijn en weer terug in elk van haar collecties. De creativiteit in elk van haar individuele modeartikelen toont een sterke artistieke gevoeligheid. Haar keuze van styling maken prachtige foto's die de mode-item in een hele verhaal veranderen brengt ons over de rand in de kunst. Ik zou aanbidden haar stukken op hun eigen, maar het is de hele instelling waarin hun gepresenteerd die hen te tot de status van de kunst verheffen!

Helen Rödel 2008 Dom Casmurro jurk

Helen Rödel: Crocheter

Rödel gebruik zowel brei- en haak in haar collecties. U zult zien als je via hen kijkt dat de popcorn steek een van haar favoriete steken is. Ik hou van de manier waarop ze het gebruikt om zeer getextureerde stukken die eruit zien alsof ze een leven van hun eigen hebben te maken. Zegt ze zichzelf in de bovenstaande video (met Engelse ondertitels) dat ze de biologische aard van deze steek houdt. Ik heb ook geleerd uit deze video over haar ervaringen met gehaakte mode als zowel een eenzame activiteit en een gezamenlijke een die vind ik erg interessant omdat ik meestal haak alleen maar zeker waardering voor de haak-Gemeenschap om me heen zijn.

Opmerking: Foto's van Helen Rödel Flickr

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

7 Opmerkingen

    • CrochetBlogger Antwoord

      @65mary65 merci … Ik hoop echt dat anderen waarderen haar. Ik denk dat ze doet prachtige werk!

  1. Pingback: Ontwerper haak: Hussein Chalayan — Haak wellust

  2. Pingback: Nieuwe haak mode van Helen Rodel — haak wellust

  3. Pingback: Helen Rodel haak Spring Summer Fashion 2015 |

  4. Pingback: Pretty Haak portemonnees en jurken van Designer Helen Rodel |

  5. Pingback: Lente 2017 Runway Haak Fashion |

Schrijf een reactie