Kyle Ethan Fischer neemt niet zijn gezondheid voor verleend. Dit begon op de leeftijd van 12 Wanneer een ongeval zijn hoornvlies littekens en bijna zijn site nam van hem. Meer recentelijk, de 35-jarige verscheidene jaren van hartproblemen heeft geleden en is nu weer gezond. Hij gebruikt zijn kunst als onderdeel van zijn genezingsproces en het is te zien met een 2012 solo Schoenpoetsen genaamd zeedieren & Bloedvaten geïnspireerd door zijn hartproblemen.

Meer over haak kunstenaar Kyle Ethan Fischer

Kyle Ethan Fischer lijkt een interessante man. Hij traceert zijn erfgoed terug naar Europese en First Nations wortels en groeide op met de dubbele invloed van zowel een katholieke en een Algonquin achtergrond. Hij is klassiek geschoold in de schilderkunst en heeft een BFA. Hij studeerde figuur tekening en anatomische tekening onder deskundigen in hun velden. dan begonnen hij met de ontwikkeling van werk in de beeldhouwkunst. Hij is beïnvloed door de geschiedenis van alle soorten, inclusief kunstgeschiedenis. Net als veel kunstenaars, zijn werk verkent het zelf en de rol van het zelf in de grotere Gemeenschap en hoe elk van deze dingen hebben een terug en weer invloed op elkaar. Hij echt vertelt het verhaal van de grotere samenleving door werken die uitdrukking geven aan individuele ervaring.

Overzeese schepselen & Bloedvaten

Deze gemengde mediakunstenaar eerst kwam tot mijn aandacht toen ik las een nieuwsartikel over Overzeese schepselen & Bloedvaten. Het is samengesteld uit een reeks schilderijen en sculpturen van gemengde media. Het werk in deze expositie begon als gedetailleerde anatomische representaties van het hart, waardoor hij terwijl hij probeerde om te gaan met zijn eigen gezondheid van het hart. Het groeide dan te nemen beelden afgeleid van zeedieren omdat Fischer werd geslagen met de overeenkomsten tussen de kwetsbare toestand van de zeeleven en dat van het menselijk leven.

Wat geïnteresseerd me over deze mixed media kunst exposeren is dat de sculpturen meestal begon als haak werk dat Fischer deed terwijl hij was mythologie. U allen weet dat ik denk dat haak een geweldige helende instrument zijn kan en dit is nog een ander voorbeeld van iemand die heeft dat in de praktijk. Fischer zou werken op zijn gehaakt in het ziekenhuis, maken beelden geïnspireerd door zijn toestand. Toen hij thuis kwam, Hij voegde eraan toe in de extra mixed media-objecten die de beelden in dit project afgewerkt.

De kunstenaar is andere haak kunst

Fischer lijkt te beginnen met haak als een basis voor een heleboel zijn sculpturale stuk, vaak met behulp van een gehaakte draad basis om de Stichting van het stuk. Hij voegt in verschillende gevonden objecten en objecten voorzien. Een stukje ik is een groot mens-achtig sculptuur waarin zijn achtergrond in de figuur kunst. Het heet ik liefde uw lange schaduw en vaak op display om de schaduw die u kunt zien op wordt geplaatst Kyle de website.

Ik hou van je lange schaduw

Fischer heeft ook andere grote menselijke beelden als dit. Hier is een andere één genoemd wanneer zal hij Come Home.

Maar dat is niet alles wat hij doet (zoals we al hebben gezien met overzeese schepselen en bloedvaten. Een van zijn stukken die ik heet Nest … Ik denk dat wat ik wil is dat het lijkt om een verhaal te vertellen, maar het is een geheim verhaal dat je kijken dichter moet bij vertrouwd te raken met. Als u Klik op meer dan Kyle de website ziet u andere foto's van dit stuk.

Nest

Andere vergelijkbare haak artiesten

Obsessief sculpturale haak kunstenaar Doug Guildford

Metalen haak kunstenaar Tracy Krumm

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

Schrijf een reactie