Ik onlangs featured de unieke bondage draagbare kunst stuk dat Ty Tham op Etsy heeft (hierboven). Er is veel meer aan deze kunstenaar dan gewoon Etsy verkoop, Hoewel. Hij doet veelzijdige werk in een aantal media met inbegrip van de haak.

Meer over kunstenaar Ty Tham

Ty Tham is een multimedia-artiest die afgestudeerd met een BFA uit Oakland's California College van de Kunsten in 2011. Hij is een onderdeel van groepstentoonstellingen elk jaar sinds 2007 en had solotentoonstellingen in verschillende media in 2008, 2009 en 2011. Naast zijn ervaring met haak, Tham is geschoold in borduurwerk, breien, Quilten, naaien, vezel beeldhouwkunst, weven en kleurstof technologie. Dat is bovendien zijn andere kunstdisciplines zoals blok afdrukken. Tham heeft talrijke toekenning ontvangen en werd gekenmerkt in de laatste kwestie van Fiber Arts tijdschrift gepubliceerde zomer 2011.

Haak vanaf Ty Tham

De bondage stuk eerder getoond van Tham is een gehaakte stuk dat deel uitmaakt van zijn recente Suspended in stof tentoonstelling. Deze collectie is alles over het isolement van een individu in de samenleving worden en over het verkrijgen van macht of besturingselement tijdelijk in die situatie. Het heet verlangen meesterschap Over zijn kardinaal Shell. Een ander gehaakt stuk uit die collectie is dat vlees is voor Hacking, een stuk dat combineert haak met andere technieken waaronder coiling en Peruaanse verpakt hennep.

Vlees is voor Hacking

Hij heeft ook andere draagbare bondage stukken met behulp van gehaakte touw gedaan, zoals het Taurean terughoudendheid, de vorm van die is geïnspireerd door de stier symbool voor het astrologische teken van Taurus:

Taurean terughoudendheid

Andere stukken van Tham van hint op dit dezelfde beperkende structuur zijn maar meer draagbare in een gevoel voor mode. Bijvoorbeeld, Ik hou echt van zijn 2010 Asymmetrische harnas gemaakt van gehaakte katoen:

Asymmetrische Harness

En ik ben ook een fan van een van zijn Etsy stukken, de gehaakte middeleeuwse armatuur Inspirired Cowl Sjaal:

Gehaakte middeleeuwse armatuur Inspirired Cowl Sjaal

Ik denk dat wat ik hou over Tham van werk, Naast dat het bevat sommige unieke benaderingen haak in combinatie met andere ambachten, is de manier dat hij deze edgy verkend van persoonlijke strijd met historische referenties wordt.

Deel uw gedachten over deze kunstenaar in de commentaren hieronder!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

1 Commentaar

  1. Pingback: 20 Heerlijke hennep haak ontwerpen om te inspireren uw biologische kant — haak wellust

Schrijf een reactie