BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Opmerking: Vorige week schreef ik over Arlene Stimmel. Ik heb daar een beetje meer geleerd over haar en hebben bijgewerkt die post.

Als je langs op mijn verkenning van volgende bent edgy jaren 1970 haak ontwerpers u zult zien dat ik heb sprong vooruit in de lijst deze week. Ik heb besloten dat het het meest zinvol om te delen wat ik weet over de ontwerpers die ik de meeste informatie gevonden heb op zolang de andere ontwerpers onderzoek. Dus deze week ben ik praat over de geweldige Del Feldman.

Wie is Del Feldman

Del Feldman was oorspronkelijk een beeldhouwer, maar ze was niet in staat om genoeg geld in die vorm van kunst zodat ze draaide zich om haak waardoor haar om te leven in de jaren zeventig. Ze duwde de randen van wat haak zou kunnen worden door het verkennen van verschillende vrije vorm haak patronen en technieken. Ze opende haar eigen Greenwich Village boetiek en maakte een levende haar vrije vorm haak ideeën aan anderen leren. De fundamentele basis van haar onderwijs was dat als je eenmaal de meest voorkomende haak steken weet uw werk alleen door uw eigen creativiteit beperkt wordt. Ik ben het dus eens! Ze benadrukt in ten minste één van haar boeken dat het is de vrijheid van haak dat het een prachtige vorm van kunst maakt. Ze ook gevierd voor het feit dat haak was historisch gezien altijd gedaan als een kunstvorm of decoratieve keuze, niet als een noodzaak (in tegenstelling tot andere oude ambachten zoals weven.)

Del Feldman in creatieve haak

Mijn gaan-aan-boek voor het begin van mijn onderzoek in elk van deze ontwerpers edgy haak is Creatieve haak. Del Feldman heeft een paar items gekenmerkt in deze grote vintage vrije-vorm-bron, die allemaal vesten. Del Feldman deed ook niet-draagbaar haak kunst maar haar draagbare werk was zeker de aandacht krijgen van. Eigenlijk, Ik was vriendelijk van verrast om te vinden dat ze was niet een van de kunstenaars featured in de Art to Wear boek dat ik ben zo liefdevolle deze dagen.

Del Feldman in harde haak

Een ander boek die ik hou voor jaren zeventig haak onderzoek is Mark Dittrick Harde haak. Del Feldman heeft werk gekenmerkt in dat boek zo goed, maar in dit geval is het zeer structurele spiraal haak vazen.

Del Feldman de Crocheter van kunst

Hoewel de Feldman werk gemaakt haak cameo-optredens in die andere grote jaren zeventig middelen, de echte rijkdom van informatie over deze crocheter komt uit haar eigen boeken. Ik heb een kopie van De Crocheter Art, Nieuwe dimensies in vrije-vorm-haak, een boek dat ze stak in 1974. Het boek eigenschappen het werk van vele andere haak artiesten uit die tijd, maar de meeste belangrijker geeft inzicht in hoe Del weergaven haak als kunst. Eigenlijk, het gehele eerste hoofdstuk is getiteld “Hoe kunnen haak kunst”.

Dit boek toont enkele van Del de haak kunst die kan worden gedragen (Er zijn wanten, bijvoorbeeld) maar wat ik leuk vindt aan haar werk in dit boek zijn de voorbeelden van poppen en landschappen die hier worden weergegeven. En mijn favoriet is een haak plant houder. Ik denk dat ik love it, want de opknoping plant houder zo klassiek tot de jaren 1970 lijkt, maar ik denk altijd aan hen in macrame, niet dit soort cool creatieve haak.

Del Feldman haak: Ontdekking en Design

Feldman heeft een ander boek uit de zeventiger jaren die ik niet heb een kopie van. Het heet Haak: Ontdekking en Design. Het is een 1972 Boek dus het dateert van vóór de andere boeken die ik hier heb gezegd en daarom is het moeilijker om te vinden. Ik wed dat het heeft sommige great stuff in al!

Del Pitt Feldman vandaag

Ik weet niet zeker wat Feldman is tot op heden. Echter, Ik heb gezien dat sommige vermeldingen hier of daar dat een hint geven. Bijvoorbeeld, Er was een 2008 kunst exposeren genoemd Eten klei of sterven bij de Greenwich huis en Feldman werd genoemd als een van de deelnemende kunstenaars. Ze werd ook genoemd als een kunstenaar dat jaar deel te nemen aan hun verkoop van de vakantie. Als je niets anders over Del de recentere werk weet zou ik graag willen weten over het!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

16 Opmerkingen

 1. undergroundcrafter Antwoord

  Ik hou zo van deze serie! Het maakt me wilt uitvoeren uit en kopen 10 meer vintage boeken elke week wel (dat zou een slechte zaak, tenzij ik een vintage haak boek bibliotheek in mijn appartement openstellen!).

  • CrochetBlogger Antwoord

   @undergroundcrafter ik heb zeker gekocht manier teveel boeken sinds ik begonnen met deze serie, maar ze zo geweldig zijn! Misschien moeten we beginnen een leningen programma :)

   • undergroundcrafter Antwoord

    @CrochetBlogger dat awesome klinkt! Ik moet toegeven dat ik rush naar Amazon na bijna elk van uw berichten :). Maar ik heb zijn ingetogen – tot nu toe zijn boeken gewoon gaan op de verlanglijstjes en niet in de winkelwagen :).

    • CrochetBlogger Antwoord

     @undergroundcrafter dat is altijd goed. Ik probeer om verantwoordelijk en zet alles op een verlanglijstje voor dertig dagen om te zien als ik nog steeds wil het na maar ik bekennen dat ik nog niet gedaan dat met deze boeken. Volledig de moeite waard hoewel. Ik ben lief mijn groeiende jaren zeventig haak boek kunstcollectie!

 2. Pingback: Edgy jaren zeventig haak ontwerpers: Norma Minkowitz — Haak wellust

 3. Pingback: 1970s Crocheters vandaag: Mona Mauri — Haak wellust

 4. Pingback: 1970s Crocheters TodayMona Mauri digitale kunstenaar

 5. Pingback: Edgy jaren zeventig haak Designer Janet Karpeck — haak wellust

 6. Pingback: 1970s haak ontwerpers: Susan Morrow — Haak wellust

 7. Pingback: 2012 in haak: Haak kunst en kunstenaars — haak wellust

 8. Hield het zien van deze post over mijn haak idool Del Pitt Feldman. Ik heb beide van haar boeken en verwijzen naar hen voortdurend. IK, ook, ben verbaasd dat ze niet wordt genoemd in boeken over vrije-vorm-haak. Ze was zo innovatieve en zoek op haar boeken onlangs, Heb ik besloten om te verkennen maken een moderne tribal kledingstuk. Bedankt voor deze prachtige site.

 9. Pingback: Edgy jaren zeventig haak ontwerpers: Sharron Hedges |

 10. I took a workshop with Del in the 70s and have a gorgeous blue violet chennile gown I made then from her design. Size3 maybe. She was working with a group out of Croton on Hudson at the Niddy Noddy, a yarn shop at the railroad station. FUN times with Irene Miller the owner. I was just learning to crochet. It is now my major addiction along with jewelry design and I live happily in a house of yarn, beads and Himalayan cat hair. Cheers to you, my sister addicts!

  • Kathryn Antwoord

   Oh that’s so fun. Bedankt voor het delen! I’d love to see a photo of the gown that you made!!

 11. Pingback: Edgy jaren zeventig haak ontwerpers: Bonnie Meltzer |

 12. I have been a huge fan of Del Pitt Feldman’s since the 70’s.I did go to her shop once and met her.I fondly remember a purse pattern she had in one of the ladies magazines some where in the mid 70’s.It had 3D kind of roses on it and was just spectacular.I sure would love to track that pattern down again! Her designs are just as wonderful today!.AmyH

Schrijf een reactie