Een van de items die ik gedeeld op dit weekend link liefde was een link naar een bericht door dingen Bright over de gehaakte pannenlap kunst exposeren door Anu Tuominen. Ik maakte een mentale notitie te volgen en meer informatie over deze kunstenaar en ik heb dat gedaan, dus ik dacht dat ik zou delen met u wat ik geleerd.

Meer over kunstenaar Anu Tuominen

Anu Tuominen geboren een Fins conceptueel kunstenaar die verkent, onder andere thema 's, methoden voor het vertalen van taalkundige ideeën in hun visuele equivalent. Dit overstijgt taal en is een van de redenen die zij doet een beroep op zowel de Fins-sprekende en de niet-Finse kijkers. Ze heeft een MFA van de Academie voor Schone Kunsten in Helsinki. Ze begon haar werk aan groepstentoonstellingen in exposeren 1986 en heeft deelgenomen aan talloze groep en solo toont over de hele wereld sindsdien. Tuominen heeft meerdere prijzen gewonnen en heeft minstens een half dozijn werken van openbare kunst weergegeven in Finland. Haar 2012 exposities opnemen shows in Zweden, Seoel Zuid-Korea en de ambachtelijke Museum van Finland. Een andere belangrijkste focus van haar kunst is de hoogte van de handgemaakte in kunst, dat maakt haar een perfecte match met een ambacht zoals haak die een handgemaakte binnenlandse kunstvorm is. Woorden die vaak zijn gebruikt om te beschrijven haar kunstwerk zijn “humoristische” en “blije”.

Huidige Solo Shows

Tuominen heeft momenteel een solo tentoonstelling op de ambachtelijke Museum Finland genaamd vingerafdrukken. Ik hou van dit citaat uit de galerie met site:

“Wanneer een object is handgemaakt, u kunt zien de unieke aanraking van de kunstenaar in het. Hand, tijd en arbeid, hebben hun sporen achtergelaten op het versleten object. Een handgemaakte object is vol van vingerafdrukken.”

En ze heeft ook een huidige solo show op het Noordse aquarel Museum genaamd schrijven rood in blauw, dat is waar de gehaakte pannenlap tentoonstelling wordt gekenmerkt. Wat ik leuk vindt aan dit scherm is dat elke gehaakte pannenlap een beetje kunstwerk op zichzelf is maar de ware kunstvorm de manier waarop is dat ze heeft aangelegd het werk met een dergelijke grote aandacht voor een algemene kleurenschema.

Andere Colorwork

Deze grote organisatie-lay-out van kleur is een thema gedurende een groot deel van de Tuominen werk. Ik denk dat dit doet een beroep op de crocheter, die zijn vaak aangetrokken tot geweldige kleur lay-outs en patronen, zelfs wanneer het werk is niet daadwerkelijk haak. Neem een kijkje op deze Tuominen stukken, bijvoorbeeld:

Kleuren voor de Winter, gekleurde wasknijpers

Vroege ochtend door de zee

Schone A4

Landschap

Blauwe gedachten

Vlinder-vriendelijke Butterfly collectie

Meer haak

Haak is slechts een klein stukje van wat Tuominen in haar stukken integreert maar op knal opwaarts opnieuw en opnieuw. Hier zijn enkele van haar andere kunstwerken haak:

Sneeuw, Slush, Water

Zonder woorden

Wortelen in de keuken

Lingonberries – Het idee van een Masher

Keuken installatie

Kleur pagina

Dit prachtige werk is slechts een kleine selectie van het werk dat Anu Tuominen heeft gedaan in zowel de haak en gevonden object kunst.

Verzamelen

Zoals u waarschijnlijk van de Tuominen werk zien kunt is er een thema in voor verzamelde items. Kunstcriticus Pessi Rautio wordt uitgelegd: “Anu Tuominen vergaart nutteloze dingen net als veel andere mensen doen, het is gewoon dat ze een deugd van het maakt. Beroemde collecties, ook, meestal hebben hun begin in kans, in een obsessie die buiten de grenzen van reden heeft uitgebreid tot het begint te voelen als ze zou kunnen lijken op sommige soort van unified geheel, een systeem.” Dit boeit me. Mijn moeder is een verzamelaar van dingen. IK, Aan de andere kant, de neiging om iemand die houdt van het wegwerken van dingen veel meer dan het verzamelen van hen. Ik houd van dingen voor een tijdje en dan werpen ze. Hoewel ik plezier van mijn moeder voor haar verzamelen maken, Ik geef toe dat ze veel willekeurige plezier heeft wel cool stuff cool en er is een vreugde in curating die, Volgens dat Tuominen toont haar in haar zorgvuldig verzoet collecties.

Bent u een verzamelaar? Wat verzamelt u?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

4 Opmerkingen

  1. Pingback: Belgische Home haak kunstenaar Renilde de Peuter — haak wellust

  2. Pingback: 2012 in haak: Haak kunst en kunstenaars — haak wellust

  3. Pingback: Exotische en gemeenschappelijke gecombineerde in haak kunstenaar Karin Kempf creaties — haak wellust

  4. Pingback: 50 Mooie voorbeelden van Bright, Kleurrijke haak |

Schrijf een reactie