BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Foto door Laure Joliet

Deze week haak kunstenaar profiel is van Kristen Wicklund, een kunstenaar en ontwerper die met vezel werkt, aardewerk en gerecycleerd plastic zakken. Deze combinatie van materialen heeft geleid tot een interessante oeuvre geworteld in natuurlijke, eenvoudige ontwerpen.

Over haak kunstenaar Kristen Wicklund

Kristen Wicklund een New Yorkse gebaseerd kunstenaar is bekend beste voor haar porselein kantkloswerk. Deze haak werk is gekenmerkt op ontwerp spons en in Brides Magazine. Kristen ontvangen haar BFA in grafisch ontwerp, Keramische kunst studeerde met Kathy Erteman en was de resident artiest bij Greenwich huis aardewerk in Greenwich dorp voor twee jaar. Ze is nu lid van de faculteit van die creatieve ruimte van Greenwich Village. Had ze haar eerste solo-expositie in 2010 in Californië. Wicklund maakt prachtige keramische aardewerk, maar we gaan om zich te concentreren op haar werk van de haak voor dit profiel hoewel ik opmerken moet dat de meeste van deze datums werken terug naar 2010 of vóór; haar meest recente werk is voornamelijk aardewerk met inbegrip van sommige schattig berry manden die ze via verkoopt Etsy.

Haak op Kristen Wicklund lichaam van het werk

Er zijn momenteel twee verschillende instanties van de haak kunst in Wicklund de portefeuille. Haar porselein kant krijgt de meeste aandacht. Ontwerp spons uitgelegd dat Kristen maakt gebruik van een unieke proces dat ze gemaakt; ze haakpennen katoen kant vormen dan daalt het in vloeibare porselein, branden van het stuk in een mal om weg te branden de vezel, effectief achterlatend gehaakte porselein. Elke individuele stuk wijkt af van de volgende maar de kunst heeft een aantal gelijkenissen. De porseleinen kant is gedaan in wit en stel vervolgens tegen een honkslag, vet gekleurde achtergrond (vaak, maar niet altijd, een muur). Ik houd van het natuurlijke gevoel van het werk, evenals de interessant gebruik van achtergrondkleur.

Dit werk kan zeker worden gewaardeerd alleen voor haar eenvoudige schoonheid, maar er is ook een boodschap achter het. Kristen zelf legde het aan Hand Eye blog door te zeggen:

"Ik ben zeer geïnteresseerd in tijdrovende ambachten gemaakt door vrouwen voor gebruik in huis,"ze schrijft. "Doilies zijn fascinerend voor mij omdat ze meestal niet te worden objecten van de kunst zelf werden gemaakt, maar aandacht te vestigen op wat werd geplaatst bovenop hen. In de jaren 1950-60s, kleedje patronen waren duidelijk in de handel gebracht tegen midden-aristocratische vrouwen ter ondersteuning van hun echtgenoten carrière door onderhoudend – en indrukwekkende — in het huis. Voor mij, de kleedje is een metafoor voor de vrouwen die hen; om te demonstreren iemand anders verkleden. Bij het maken van dit werk, Ik moedigen mensen aan om te zien haak in een nieuwe manier. "

De andere haak werk dat Wicklund doet is nemen plastic zakken dat ze op de straten van New York vindt en haak ze in textiel. Ik heb niet gevonden zo veel mogelijk informatie over dit, nog.

Favoriete haak kunst voorbeelden

Porselein Lace haak:

Untitled 2010 Woonkamer installatie.

Queen Anne's Lace New York installatie, 2009.

Van Kristen's 2010 solo tentoonstelling

Plarn Art:

Andere vergelijkbare haak artiesten

Wanneer we kijken naar de porselein kantkloswerk door Kristen Wicklund, Ik kan het niet helpen maar herinnerd aan Catherine Carr's haak glas:

En de kunst van de keramische kleedje van NeSpoon:

Maar de plarn haak doet me meer van de kunst van het denken Julie Kornblum:

Vindt u uzelf meer uitgaat naar Wicklund van porselein kant stukken of haar gerecycleerd plastic zak haak?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

5 Opmerkingen

  1. CrochetBlogger Antwoord

    @theartleague Bedankt voor het delen van mijn artikel over porselein haak kunstenaar Kristen Wicklund – http://t.co/EhO36X6c

    • @crochetblogger u bent van harte welkom! Hou van haar installatie stukken. Ze zijn echt fantastisch!

  2. Pingback: Haak? TAFA wil dat je! « Rayela Art

  3. Pingback: 25 Meer kunstenaars om te inspireren u haak — haak wellust

  4. Pingback: Kristen Wicklund | Gebreide kunst

Schrijf een reactie