Ik aanbid absoluut Vintage haak boeken en tijdschriften. Dit lijkt misschien vreemd gezien het feit dat ik eigenlijk bijna nooit vintage haak patronen gebruiken. (Ik heb gedaan slechts éénmaal en eindigde het zootje wijzigen). Echter, het is echt niet zo mysterieus, omdat wat ik hou over oude haak boeken niet zozeer hun patronen of zelfs hun ideeën als het feit dat zij bieden vaak een geweldig momentopname van de haak geschiedenis die u niet een andere manier. Dat is precies waarom ik heb super in liefde met een oude haak boek vond ik op mijn library, genaamd Harde haak.

Een beetje over harde haak, het boek

Harde haak is een boek geschreven door Mark Dittrick. Het werd gepubliceerd in 1978 door Hawthorne boeken Inc. Dittrick was een haak ontwerper en haak Patroneneditor die ook co-auteur Ontwerp haak met Lillian L. Bailey en Hedendaagse haak met Susan Morrow. In vaste haak, Dittrick deelt zijn ontdekking van een nieuwe soort haak, die hij heeft genoemd harde haak. Van wat ik kan vertellen is dit, in deel, een vroege aanpak Tapestry haak, Hoewel er lijkt te zijn een beetje meer aan het dan dat..

Dus Is wat Hard haak, de haak-stijl?

Haak Cowboy hoed door Mark Dittrick

Deel van wat ik hield zo veel over dit oude haak boek was de ontdekking van wat dit soort haak eigenlijk is. Gedurende de intro, Dittrick legt uit hoe hij begon te spelen rond met verschillende haak technieken en verschillende materialen om te maken een rigide, structurele type haak.

Eerste, Hij legt uit wat harde haak niet hoewel het is vergelijkbaar met deze dingen in hoe het wordt weergegeven. Harde haak is niet de ouderwetse 1920 haak die gebruikmaakt van starching (die hij beschrijft als wordt gedaan met een suiker-water-oplossing en een bakoven) vorm en rigide vorm geven met gehaakte artikelen. Harde haak is ook niet noodzakelijkerwijs Haakvideo met ongebruikelijke materialen die stijve creaties maken, zoals Haakvideo met bindgaren en leder of kunststof, Hoewel er duidelijk van zijn schrijven dat Dittrick geniet van deze moderne (in de jaren 1970) verkenning van de haak.

Dus is wat Hard haak? Het bestaat uit twee componenten:

 • Haakvideo grote garens met een kleine haak met behulp van zeer strak steken om structuur te creëren.
 • Haak met een speciale “Nieuw” type garen … bij blijven Lees verder leerde ik dat wat Dittrick sprak over hier de gloednieuwe invoering van synthetische garens op de markt was.

Zo is Hard haak in feite gewoon Haakvideo strak met acryl garen om items die vorm en structuur zijn te maken. Het is niet nieuw iets en waarschijnlijk niet lijkt geweldig als een stijl voor de meeste hedendaagse crocheters. Maar dat is wat ik leuk vindt aan harde haak; het is een oud boek dat toont een momentopname van een tijd dit toen een gloednieuwe opwindende ontdekking.

De ontdekking van nieuwe oude dingen: Acryl garen

Tapijt haak stijl vaste haak door Mark Dittrick

Zie, het ding is dat wij alle zeggen vandaag vanuit kunnen, “Oh, acryl garens zijn gemaakt en werd in de jaren 1970 populair voor haak”. Maar dat is gewoon een retrospectieve blik op de tijdlijn van de haak geschiedenis. Boeken als deze Toon ons wat het was om op de snijkant van deze oude dingen wanneer zij gloednieuw zijn en dat is wat is zo leuk over hen.

De belangrijkste nieuwe oude ontdekking in dit boek is de ontdekking van een soort bekend als acryl garen. Dittrick legt uit hoe hij stuurde weg voor verschillende garens bij het doen van het werk op de hedendaagse haak boek en één monster die hij kreeg was een uniek type van weven garen dat kwam op een kegel. Het was eigenlijk deken garen (waar tapijt garen, ontworpen om echt vloerbedekking). Het garen kreeg hij was 70% acryl en 30% modaacrylic. Op dit moment, Hij had geen idee wat acryl zelfs bedoeld behalve dat het iets te maken met paint dus begon hij met onderzoek naar vezels in grote handleidingen en dat is toen hij had begonnen met het leren wat acryl was. Ik vind dit interessant omdat ongeacht al dan niet u het gebruiken, u waarschijnlijk wel weet precies welke acryl garen is vandaag.

Wat is vooral leuk voor mij over dit boek is dat Dittrick aandelen dat sommige mensen zullen zijn uitgeschakeld door de idee van acryl garen, want het is synthetische en niet “alle natuurlijke”. Hij zegt dat hij was hij angstig zijn gebruik van dit materiaal te delen met crocheters “omdat het is een onmiskenbaar feit dat sommige mensen (met name ultracraftsy soorten) zal hebben niets te maken met iets dat niet een honderd en twintig - vijf procent natura. Voor hen, de term synthetische gelederen recht omhoog daar met rode kleurstof #2 en olieramp. En ik denk dat het is een gevoel dat alleen natuurlijke … in deze neen-conserveermiddel, Neen-toevoegingsmiddel leeftijd van Granola, Spray kan verbiedt, en organische tuinieren.” Misschien kunt u zien waarom ik krijgen een kick van dit … omdat het net zo gemakkelijk kan worden gezegd over 2012 als over 1977.

Meer nieuwe oude dingen: Alternatieve materiële haak

Een ander ding dat ik denk dat is geweldig over dit boek is dat Dittrick praat over hoe crocheters van deze tijd zijn verkennen met nieuwe alternatieve materialen in hun werk. Hij praat over bindgaren, snoer, Raffia, kunststof, Leer en “zelfs draad”. Ik denk dat dit is een echt leuk onderwerp omdat we zijn nog steeds met behulp van alternatieve materialen in haak vandaag, met inbegrip van dingen die de jaren 1970 persoon zou niet ooit van gedacht hebben, zoals cassette en VHS-band en variaties op dingen die ze kunnen zijn geweest using vervolgens (Als plarn, een voorbeeld van kunststof). Ik denk ook dat het interessant om te zien welke materialen uit die tijd werd een heersende crocheter instrument (zoals draad) en welke niet echt gebruikt veel meer in haak (zoals raffia). Mijn belangstelling voor pieken wat hij hier net heeft gedeeld. Ik kan voorbeelden van raffia haak vinden? Of leder haak? Ik ben zeer benieuwd om erachter te komen.

En ook de nieuwheid van vilten

Ik heb geen idee toen crocheters opzettelijk vilten hun werk. En ik weet niet wanneer ze begonnen noemde het vilten. Maar ik weet wel dat in dit boek harde haak Dittrick de term deelt en het is echt nieuw voor hem. Had hij een haak cowboyhoed (iets kreeg hij bekend om bij de tijd) en het had gekregen geruïneerd in de regen. Hij kreeg nieuwsgierig over de effecten van water op harde haak en begon te spelen rond met water alsook met krachtig blokkeren “met behulp van een heet strijkijzer en veel stoom”. Wat resulteerde was iets dat veel leer hem voelde.

En vervolgens hij deelt: “Toen een vriend veteraan crocheter, een vrouw heel verstandig in de weg van textiel, een monster van het materiaal krachtig gestreken en gestoomde geïnspecteerd, Ze bood het advies dat het misschien hebben geworden vilten. Ze legde uit hoe wol vezels, Wanneer onderworpen aan druk en vocht, mat samen om te vormen van de stoere, inelastisch stoffen die we kennen als vilt. Dit is inderdaad niet in tegenstelling tot wat er gebeurt met de synthetische garens gebruikt voor harde haak, wanneer het een zeer vergelijkbaar behandeling ervaringen. Bij gebrek aan een betere uitleg, Ik aanvaard mijn textile-wise, veteraan crocheter vriend interpretatie en begon te roepen heen-en-weer, Super geblokkeerde haak “vilten” Harde haak.

En er is meer

Er is meer aan dit oude haak boek dan wat ik hier heb gedeeld. Dit is enkel het uiteinde van een grote ijsberg op het gebied van een mooie haak geschiedenis momentopname en een geweldige aanvulling op een vintage haak bibliotheek. Andere goodies bevatten tips voor het maken van een haak met een zelfgemaakte handvat, een gids voor Haakvideo “het mes manier” (Hoewel het niet heet dat dan) in tegenstelling tot “het potlood manier”, Tips voor het vormgeven van platte rondes, zodat ze niet plat blijven, een gids voor “superblocking” en foto 's, grafieken en patronen voor afgeronde harde haak projecten.

Waar het te krijgen: Er zijn kopieën van Harde haak op Amazon met ingang van het schrijven van dit artikel. Anders aan dit boek van tweedehands boekwinkels uitzoeken.

Wat denk je dat is de grootste waarde van een retro haak boek?

 

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

26 Opmerkingen

  • CrochetBlogger Antwoord

   @Anastacia breit Awesome. U hebben gemaakt om het even wat met behulp van de patronen in het of gewoon aanbeden het voor zijn historische waarde zoals me?

    • CrochetBlogger Antwoord

     @Anastacia breit ik bekennen dat er een deel van mij dat wil proberen mijn hand op een haak veedrijfster hoed :)

     • Ik ook van jou. Laten we beginnen een cowgirl hoed haak een lange… Waarom niet? De silverhooker :-)

 1. Ik heb echt geïnteresseerd in het maken van harde constructies via haak en dit lijkt net het boek dat ik nodig! U ziet alle soorten producten op de markt met behulp van de haak als het weefsel… zo waarom niet maken deze dingen thuis?!

  • CrochetBlogger Antwoord

   @megsminions die ik ga absoluut akkoord! Dit is een goed boek voor dat hoewel er ook enkele andere goede boeken die er die meer eigentijds zijn. Ik hou echt van elkaar is onverwachte haak voor het huis: https://www.crochetconcupiscence.com/ 2012/01/crochet-book-review-unexpected-crochet-for-the-home/

 2. Hallo jij daar, Ik geblogd over dit grote boek te! Evenals mijn andere top vier vintage haak boeken

 3. Hallo daar ik geblogd over dit ook, evenals mijn andere top 4 Vintage haak boeken.

  Ik denk dat de grootste waarde van retro haak boeken Smash misvattingen uit het verleden. Misvattingen dat in de jaren 60 en 70 haak alle vile gekleurde garens was en slecht boxy truien ontworpen. Ik kan kijken boeken uit de jaren 60, 70s en 80s en vinden sommige grote ' moderne’ ontwerpen en technieken.

  Hier zijn mijn top 5 Vintage haak boeken als je geïnteresseerd bent http://www.scarletdash.co.uk/ blog/the-top-five-vintage-crochet-books

  • CrochetBlogger Antwoord

   @scarletdash Very awesome! Ik denk dat je hebt gemaakt een groot punt over het feit dat er sommige grote hedendaagse schattig ontwerpen uit een tijdperk dat mensen denk altijd aan als neon grannies. Ik heb gecontroleerd uw lijst en blijkt dat ik heb niet gezien dat een van de vier andere boeken over het dus nu heb ik heb wat te lezen te doen! In het bijzonder modulaire haak ziet er interessant voor mij!

   Een andere vintage boek dat ik echt genoten van heb zijn laatste functie was creatieve haak: https://www.crochetconcupiscence.com/ 2012/02/creative-crochet-a-vintage-resource-on-freeform-crochet/

   En dat is niet helemaal zo oud, maar een nice one van 1989, Granny pleinen Nanny pleinen is: https://www.crochetconcupiscence.com/ 2011/09/crochet-book-review-granny-squares-nanny-squares/

   • @CrochetBlogger Ooo ik heb creatieve haak en ik heb al gelezen uw fantastische blogpost over het. Ik zal klaar uw blogbericht Gehaakte oma-vierkanten.

    Ik heb een verzoek, Gelieve te stoppen met schrijven over haak zo goed omdat je me wilt kopen/make/Lees alles wat die u schrijft maakt over. Er is alleen zo veel tijd en geld beschikbaar!

    • CrochetBlogger Antwoord

     @scarletdash lol … Ik neem dat rekening als ik ambachtelijke mijn berichten. :) Je doet geweldig werk te!

  • CrochetBlogger Antwoord

   @scarletdash ik testte uit de theorie over Volksgeschiedenis misvattingen van Waisvisz haak op Twitter. Ik vroeg “Wat denkt u onmiddellijk van wanneer ik zeg jaren 1970 haak”. De belangrijkste antwoorden waren oranje/geel/bruin kleuren en oma vierkantjes op alles met inbegrip van vesten en bikini 's. Er was zeker een heleboel dat maar ik hoop posten als dit helpen verspreiden het woord dat dat is zeker niet dat alles op dat moment gaande was.

 4. Pingback: 1970′s haak ontwerpers: Where Are They Now? — Haak wellust

 5. Pingback: Edgy 1970′s haak kunstenaars: Ruth Nivola — Haak wellust

 6. Pingback: Beste ideeën voor aanpassen en verfraaien uw haak haak grepen — haak wellust

 7. Pingback: 1970s haak ontwerpers: Mark Dittrick — Haak wellust

 8. Dit doet me denken aan een hoed die ik heb voor mijn vader voor Kerstmis terug in de jaren 70 gemaakt. Als ik me goed herinner, het was gemaakt van een volumineus garen met een smallish haak. De stijl was een fedora, Geloof ik. Ik weet dat hij droeg het voor een paar jaar, vooral in de winter. Ik wou dat ik herinner me waar ik heb dat patroon. En dit overzicht maakt me wil om dit boek te krijgen.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @avidcrocheter ik hou van dat deze berichten helpen stimuleren die haak herinneringen voor mensen. Ken jij als of foto's bestaan uit die tijd met je vader dragen van de hoed?

   • @CrochetBlogger
    Ik betwijfel dat er geen foto's van een van mijn vroege haak projecten, maar als ik ooit vinden, Ik post ze aan mijn ravelry account en link hier zodat u hen kunt zien.

 9. Pingback: Haak: 2011, 2012, 2013 (3/4 – 3/10) — Haak wellust

 10. had net om het te hebben. Het is nu op zijn manier voor mij. Nu kan ik maken mijn hubby iets wat die hij eigenlijk zou dragen.

 11. Ik heb dat boek (recente aankoop) maar nu weet ik niet wat garen te kopen om te maken een hoed – het lijkt de heer. Dittrick gebruikt tapijt garen – maar voor zover ik weet, Ik kan niet kopen die meer. Iemand kan suggereren een alternatieve garen dat zoals zijn monsters werken zal?

  • @nancydrum die meeste garens kunnen worden gebruikt als de haak klein genoeg is. Waarschijnlijk een grotere, #4 of #5 garen zou gemakkelijker met een kleiner haak dan u normaal zou gebruiken, zeggen een G of H. Of je kunt proberen met behulp van twee strengen van een middelgewicht garen. Dat zou ongeveer gelijk aan een deken garen, dat was waarschijnlijk gelijk is aan een #5 vandaag. Wanneer ik een hoed gemaakt voor mijn vader terug in de jaren 70, Ik gebruikte een volumineus garen en kleinere haak, Ik denk dat een H. Ik herinner me dat het was moeilijker te krijgen van de haak en het garen door de steken, maar dat was wat maakte het weefsel zo stijf. Ik heb gemerkt dat verschillende patronen laatste tijd in tijdschriften voor kommen die twee strengen van garen kunt maken van een vaste stof. U kunt uitchecken.

 12. Pingback: Hedendaagse haak kunstenaars | Art BlogArt Blog

 13. Pingback: Tapestry haak met veel inspiratie foto's verkennen |

Schrijf een reactie