Ik heb deelgenomen aan variaties op dit gesprek voor, maar ik denk dat het een belangrijke dus ik ben waardoor het deze week vrijdag open discussie. Het onderwerp is: hoe noem jij jezelf?

Wat ik bedoel is, hoe denkt u verwijzen naar uw haakwerk bij het praten met anderen? Noem je jezelf een crocheter, een kunstenaar, een kunstenaar, een vezel kunstenaar, een crafter, een maker, een Schepper, een kleine ondernemer … of iets anders?

Waarom kies je de termen die je doet? Hebben ze verschillen afhankelijk van de doelgroep die u bent te spreken? Heeft het gebruik van een van de andere termen voelt u zich ongemakkelijk?

Ik geloof van ganser harte dat de woorden die we kiezen macht hebben. Dus ik vraag … hoe noem jij jezelf? En waarom?

Bespreken …

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

12 Opmerkingen

 1. Ik noem mezelf een crocheter of een gehaakte kunstenaar. Ik doe andere geslepen dingen om maar op dit moment in mijn leven ben ik een crocheter & trots op. Waarom moet ik noem mezelf dit,want ik ben er trots op om een ​​deel van deze techniek & Ik wil dat mensen weten dat is wat ik doe.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @icrochetinoh Love that! Ik meestal zeggen “Haak blogger” of “Ik haak” of “Haak kunstenaar” als het even welk soort publiek dat zullen weten wat haken is. Ik heb de neiging om veel te ontmoeten tech-minded, science-minded jongens hier in de buurt, zodat met hen is het meer als “Ik ben een blogger” en toen ze de follow-up zal ik uitleggen dat ik een blog over geslepen dingen zoals haken, waarvoor vaak een uitleg over wat haken is.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @icrochetinoh Love that! Ik meestal zeggen “Haak blogger” of “Ik haak” of “Haak kunstenaar” als het even welk soort publiek dat zullen weten wat haken is. Ik heb de neiging om veel te ontmoeten tech-minded, science-minded jongens hier in de buurt, zodat met hen is het meer als “Ik ben een blogger” en toen ze de follow-up zal ik uitleggen dat ik een blog over geslepen dingen zoals haken, waarvoor vaak een uitleg over wat haken is.

 2. Ik noem mezelf een crocheter of een gehaakte kunstenaar. Ik doe andere geslepen dingen om maar op dit moment in mijn leven ben ik een crocheter & trots op. Waarom moet ik noem mezelf dit,want ik ben er trots op om een ​​deel van deze techniek & Ik wil dat mensen weten dat is wat ik doe.

 3. Meestal is het “Ik haak” gevolgd door een vraag “heb je breien ook?” (Ik krijg de indruk wordt verwacht in Australië dat de mensen in de eerste plaats en misschien brei doe een beetje van gehaakte – als ze moeten). Mijn antwoord is dat ik hou van breien, maar ik doe het niet omdat ik te langzaam ernaar. In feite ik net als haken en haak zo veel meer, hoewel ik heb gebreid voorwerp, dat vind ik van onschatbare waarde en onvervangbaar te zijn (en het is waar ik ben te traag aan het breien).

  • CrochetBlogger Antwoord

   @carolmckayau Ik krijg het breien vraag als ik praten met mensen die weten wat haken is. Maar met de meeste van de tech-y jongens die ik heb ontmoet ze geven me gewoon een blanco cheque kijken en weet niet eens wat haken is te allen. Dus helaas toen ik uiteindelijk zeggen, “goed, Het is een soort breien” omdat ze weten wat dat is.

 4. PlarnCreations Antwoord

  Ik wil haken ontwerper of haken kunstenaar gebruiken als ik de neiging om te werken met plastic garen of plarn.

 5. Pingback: Haak om te genezen - en om te verhogen uw creativiteit!

 6. Voor zover haken gaat meestal Ik noem mezelf een crocheter maar op mijn kaart ging ik een beetje steampunk gewoon voor de lol.
  Het zegt:
  Renata B_
  Professional Spinster en Tutoress
  (Webster, borduurmachine, Crochetier, Needleworker, Enz.)
  Contact informatie
  “De Zen van de String”

  Al deze termen zijn uit de mode, maar als een trotse 3de golf feministische en craftavist Ik hou van hen en willen hen terug te winnen en de geschiedenis die ze vertegenwoordigen.
  Mijn enigszins dwaze kaart nooit faalt om mensen te laten lachen en het maakt me gelukkig :-)

Schrijf een reactie