Haak hamburger jurk

Laatste tijd heb ik een heleboel online verwijzingen naar een gehaakte hamburger jurk. Veel mensen zijn niet zeker is waar het vandaan kwam of wat het doel van het was en een heleboel mensen hebben gezegd het een lelijk, trashy, kostuum-y jurk. Maar het is eigenlijk een kunstwerk, gemaakt terug in 2007 door vezel kunstenaar Joy Kampia O'Shell. En aangezien het is het maken van de online rondes de laatste tijd dacht ik dat nu zou een goed moment om jullie een beetje meer over deze haak kunstenaar.

Meer over haak kunstenaar Joy Kampia O'Shell

Joy Kampia O'Shell is een kunstenaar van de vezel met een graad in Studio kunst nadruk op textiel. Ze geleerd hoe haak van een klasse op de middelbare school toen ze ongeveer 16. Ze afgestudeerd college in 2005 na voltooiing van haar senior project, Diner voor acht, welke opgenomen acht voorgerechten van haakwerk voedsel op een volledig gehaakte tabel met haaknld tabel instellingen. Ze is het creëren van sindsdien met een nadruk op zachte sculptuur en draagbare haak kunst. Ze maakt ook sommige 2D kunst met inbegrip vlakke haak werk evenals olieverfschilderijen. Ze creëert een-of-a-kind in opdracht haak stukken op verzoek. En ze verkoopt ook veel kleine haak items, met inbegrip van gehaakte voedsel, in haar Etsy winkel.

Joy Kampia O'Shell haak kunst

Een groot deel van wat Joy Kampia haakpennen zijn kleine en middelgrote soft sculpturen, vaak geïnspireerd door voedsel. Gehaakte broodjes, Gehaakte pizza en haak chips zijn allemaal voorbeelden van dingen die ze voor verkoop maakt. Elk item dat ze haakpennen is een van een soort; Zij herhaalt niet items. De uitzondering lijkt te zijn donuts (Hoewel ze altijd verschillenden doet) omdat ze een heleboel mensen maakt en heeft zelfs een geheel haakwerk Haak donut cowl. Dit werk is schattig en populaire maar wat de meeste media-aandacht heeft gekregen is haar gehaakte wearables die ook vaak geïnspireerd door voedsel (zoals de hamburger jurk).

Een citaat op Kampia:

Ik heb genoten van deze beschrijving van haar werk:

“De haak creaties van deze visionaire artisan zijn vaak zo realistisch dat, van een afstand, ze gek van het oog en maken een geloven dat ze zijn echt wat ze lijken te zijn.”

Het is uit een artikel over haar op Annie is Attic.

En een citaat uit Kampia

Zegt ze dit over haar werk:

"Omdat ik genieten van de ironie tussen onderwerp en materiaal, Ik heb hebben mijn favoriete onderwerp samengevoegd (voedsel) met mijn favoriete proces (Haak). Ik hou van eten te veel tevreden te zijn met haar vergankelijkheid; dus ben ik gedreven om te geven het duurzaamheid door middel van kunst. Ik ben een hartstochtelijk haak als een kunst middellange-die verder gaan dan het traditionele gebruik ervan en haar onbegrensde mogelijkheden verkennen. Door het nemen van beide voedsel en haak uit hun gewone instellingen, Ik hoop om uitdaging van de kijker vooraf opgevatte begrippen van hun taken."

Dit citaat komt uit een artikel over Kampia op de Textiel Arts Center blog.

Sommige favoriet haak kunst voorbeelden

Gehaakte donuts verkocht via Joy's Etsy winkel. Dit is de chocolade vanille donut met hagelslag.

Haak Sundae jurk

2005 Gehaakte fiets voor kunst exposeren, een stuk van het werk dat een hoop voor math vereist voordat de Haakvideo begon.

Gehaakte Pizza kunst aan de muur

Andere vergelijkbare haak artiesten

Elk kleurrijke haak voedsel item doet altijd me denken aan Twinkie Chan:

En Ami Artist Vanessa Chan:

Wetende dat de haak hamburger jurk was bedoeld als een kunstwerk maakt u voelen anders over het dan als je dacht het een jurk dat te dragen?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

4 Opmerkingen

  1. Pingback: Lekker leuke brei- en haak artiest Kate Jenkins — haak wellust

  2. Pingback: Drie “B's” Om te vieren…En meer | dianelindstrom

Schrijf een reactie