bosnische haaknaalden

Image Credit: CrochetMe, fotograaf: Joe Coca

Ik heb verschillende mensen vragen mij onlangs wat ik weet over Bosnische haak. De waarheid is: Niet echt. Maar ik heb gedaan een beetje van het onderzoek en een eenvoudige gids over wat het is samengebracht en waar vind je meer info als deze is een niche type haak die u interesseert.

Wat is Bosnische haak?

De nummers één en drie hier zijn Bosnische haak; meer informatie van de bron

Bosnische haak is een niche type haak die oorspronkelijk afkomstig is van (Uiteraard) Bosnië, maar heeft ook geoefend in heel Oost-Europa en het Midden-Oosten. Ik heb het zelf gedaan maar van wat ik heb gezien het gebruikt variaties op de fundamentele slip stitch werkte in verschillende delen van de steek (voor- of achterkant) om te maken een bitmappatroon, strak breien, stof, maar een die zeer elastisch worden kan.

De Bosnische haaknaald nodig

Image credit: BurdaStyle

Bosnische haak is een van die ambachten, zoals de Tunesische haak, dat heeft zijn eigen hulpmiddelen.De Bosnische haak haak heeft een beetje van een funky look omdat het handvat werkelijk groot is en het heeft een platte weergave in vergelijking met traditionele haken. Deze haken zijn niet zo gemakkelijk te vinden als regelmatige haaknaalden; Lacis is een bron.

Ik heb ook gemerkt in mijn onderzoek dat de Bosnische haak projecten vaak betrekken schakelen haak hook maten midden-stream. Dit houdt steek aangezien een verandering in de haaknld een groot verschil in ontwerp aanbrengen kan wanneer werkt alleen met slip steken.

Wie Is schrijven over Bosnische haak?

Bosnische haak is een oude soort haak maar het is niet een die je over alles wat vaak hoort. Dat gezegd, op wordt popped opwaarts hier en daar na verloop van tijd. Sylvia Cosh en James Walters, die begon te werken samen in haak in de jaren 1970, hebben geschreven over Bosnische haak. Er was een daling van de 2010 Doorkruisen haak artikel over het onderwerp door Dora Ohrenstein. Er was ook een groot 2010 artikel over het onderwerp op Finse blog Hillevis Threads. Er is een project over het onderwerp door kat Stolzenbach in maart/April kwestie van stukloon magazine en huidige artikel. Er is ook een korte hoofdstuk op Bosnische haak in het boek Naaldwerk doorheen de geschiedenis: Een encyclopedie (Ambachten via de wereldgeschiedenis). En als je video 's, Er is een YouTuber genoemd pjonica om te controleren (video's zijn in een vreemde taal maar de visuals zijn duidelijk).

De geschiedenis van Bosnische haak

Veel bronnen zeggen dat het is mogelijk dat Bosnische haak is de oudste haak die bestaat, dat houdt steek aangezien het algemeen aangenomen wordt dat de slip stitch was het eerste deel van de haak ooit worden ontwikkeld. Echter, Volgens naaldwerk door middel van geschiedenis, Bosnische haak is ook zeer belangrijk geweest voor de recente geschiedenis van mensen in dit land. Het gebied werd in de late twintigste eeuw door oorlog verwoest en zodra de oorlog voorbij was, waren er veel mensen, met inbegrip van vrouwen hoofd van huishoudens, die nodig zijn ter ondersteuning van hun gezinnen in een tijd van economische crisis. Een manier om dat te doen was om te zetten naar die oude ambachten, Als de Bosnische haak, kleine bedrijven maken met de hulp van organisaties als vrouwen voor Women International.

Andere namen voor Bosnische haak

Als u op zoek bent online voor Bosnische haak info moet niet dan u beperken jezelf met zoektermen. Bosnische haak is ook bekend onder vele andere namen met inbegrip van:

 • Nederlandse breien
 • Shepherd's breien
 • Slip Stitch haak (Hoewel opgemerkt moet worden dat de Bosnische haak slechts één subgenre van een bredere categorie van slip stitch haak is)
 • Moslim haak
 • Oude wereld haak
 • Pjoning
 • Gabelinstitch
 • Krokvirkning
 • Patning
 • Smygmaskvirkning
 • Schaapherderssteek
 • Bosnisk virkning

Bosnische haak patronen

SLIP stitch gehaakte hoed patroon

Dora Ohrenstein vijf-Spice Hat

Bosnische haak nek portemonnee patroon

Sylvia Cosh Bosnische haak Neckpurse

slip steek bosnische gehaakte muts
Slip Stitch gehaakte muts

bosnische gehaakte handschoenen
Bosnische haak wol handschoenen

makkelijk bosnische haak
Gobelinstitch manchetten

bosnische gehaakte handschoenen
Vashti Braha Slip Stitch Vingerloze handschoenen

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

2 Opmerkingen

 1. Pingback: Técnicas: El ganchillo bosnio | ObjetivoLaLuna

 2. Pingback: Linkety-link, deel 8 | Tekenreeks Geekery