BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Ik heb gedaan een heleboel lezen laatste tijd van vintage haak boeken uit de jaren 1970. Aantal van hen zijn echt uniek boeken die delen van de vroege stadia van niche gebieden van haak die populair bij bepaalde segmenten van hobbyisten en kunstenaars vandaag zijn. Bijvoorbeeld, Creatieve haak is over vrije haak en Harde haak raakt op tapijt haak. Deze boeken vermelden zodat veel verschillende ontwerpers uit de jaren 1970, en ik kan niet helpen maar afvragen wat hun lichaam van het werk eruit ziet en waar die ontwerpers zijn nu. Dus heb ik besloten dat het is tijd om te starten van een nieuwe blog-project: 25 Haak ontwerpers uit de jaren 1970.

1970s haak is niet alleen wat u denkt

In het bericht dat ik heb over harde haak een van mijn lezers, scarletdash, vermeld hoe iedereen deze aannames over wat jaren 1970 haak ziet als eruit maakt en deze grote boeken die kijken naar de lijn tussen haak als een ambacht en haak zoals een kunst ons herinneren dat die dingen niet de enige dingen die jaren 1970 haak was over.

Ja, 1970de haak zeker omvatten veel van de dingen die we denken aan. Ik vroeg mijn Twitter vrienden en mijn G vrienden wat naar mening over 1970 de haak voor hen en sommige komt van wat ze zeiden opgenomen:

 • Orange, bruin, gele en avocado acryl garen
 • Onhandig, omvangrijk patronen
 • Oma square alles, met name vesten en bikini 's
 • Chevon patroon dekens
Ja, Er waren een heleboel die dingen in de jaren 1970 en dat is waarom we automatisch denken aan die dingen. Maar er was ook een groot feest voor de binnenlandse arts als een onderdeel van de women's empowerment beweging, vooral in de kunstwereld, en er was een grote druk om haak naar het volgende niveau. Een van de boeken die ik lees, Vezel Arts: Macrame, Haak, Tekstterugloop, Coiling, Weven door Diane Philippoff Maurer heeft een grote beschrijving van hoe bewerken niet is geaccepteerd in de kunstwereld op dit moment (Oke sculpturen, vezel sculpturen niet oke) en hoe kunstenaars, met name vrouwelijke kunstenaars, vocht dat om haak en andere ambachten gezien als een legitieme vorm van kunst te krijgen.
Ik wil om dit te gebruiken-serie te krijgen om te weten die haak die kunstenaars van de jaren 1970 waren het verleggen van grenzen van die tijd, manier maken voor de Haak kunstenaars van vandaag die zijn duwen nieuwe grenzen.

Over de serie

In deze serie zal ik doen onderzoek naar een nieuwe designer elke week om erachter te komen meer over hem of haar. Ik zal kijken: wie ze zijn, hun gepubliceerde werk uit de jaren 1970, hoe dat werk vertegenwoordigt jaren 1970 haak ideeën, wat ze hebben gedaan sinds die tijd (Als ik die informatie vinden kan), en hoe een nieuwere haak werk zich verhoudt tot die van de jaren 1970.

De 25 1970Haak ontwerpers is

Ik heb een lijst samengesteld van haak ontwerpers die worden vermeld in de twee belangrijkste boeken die ik gebruik om te schoppen uit mijn onderzoek (Creatieve haak en harde haak). Ik zal er met mijn verkenningen beginnen. Er zijn eigenlijk 26 ontwerpers van de lijst die mij een bonus-optie geeft in het geval er een ontwerper ik kunnen geen informatie vinden op. Hier zijn ze:

 1. Ann Stearnbach
 2. Arlene Stimmel
 3. Barbara Murrio
 4. Cindy Picchi
 5. Debbie Einbender
 6. Del Feldman
 7. Diana Schmidt
 8. Diane Kender
 9. Dina Schwartz
 10. Frank Lincoln Viner
 11. Helen Bitar
 12. Jackie Henderson
 13. Janet Karpuck
 14. Janet Lipkin Decker
 15. Joan Wortis
 16. Lannie Martowe
 17. Mark Dittrick
 18. Nicki Hitz Edson
 19. Norma Minkowitz
 20. Pat Mueller
 21. Paulette stamelen
 22. Peri forel
 23. Ruth Nivola
 24. Sharron Hedges
 25. Susan Morrow
 26. Suzannah Lewis
Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

18 Opmerkingen

 1. undergroundcrafter Antwoord

  Ik detacheer James Walters en Sylvia Cosh. (Ze overleed maar hij nog steeds leeft.) Ik ben zo kijken uit te horen over Jackie Henderson. Als u zijn rekening aanvragen :), Hoe zit het met Anne Halliday en Judith Copeland?

  • CrochetBlogger Antwoord

   @undergroundcrafter ik ben zeker rekening aanvragen en met uw vintage collectie ik weet zeker dat je hebt meer dan een paar te bieden!

  • CrochetBlogger Antwoord

   @undergroundcrafter ik ben zeker rekening aanvragen en met uw vintage collectie ik weet zeker dat je hebt meer dan een paar te bieden!

 2. Hou van dit idee! Oma-vierkanten. Ik zag de mooiste coverlet in de jaren 70…het was oma-vierkanten gedaan in juweel kleuren met zwart…het lijkt net gebrandschilderd glas!

  • CrochetBlogger Antwoord

   @bexaraven klinkt mooi! Uw beschrijving doet me een beetje van dit gebrandschilderd glas haak Afghaanse uit Etsy: https://www.crochetconcupiscence.com/2011/12/Etsy-Crochet-Stained-Glass-Afghan/

 3. Interessant project. Ik denk aan die dezelfde kleurencombinaties als ik denk aan de jaren zeventig, alsmede oma-vierkanten. Ik gebruikte om een grote oma vierkante portemonnee als een klein meisje. Mijn moeder gebruikt om overeenkomende outfits voor mijn zussen en ik en ja, ze waren oma-vierkanten. Ik uploaden gewoon ergens een foto.

  • CrochetBlogger Antwoord

   de @momwithahook dat schattig klinkt! Mijn moeder deed een paar oma plein dekens hoewel ze deed ook andere projecten van niet-oma.

 4. Pingback: Edgy 1970′s haak ontwerpers: Ann Stearnbach — Haak wellust

 5. Pingback: Donderdag ambachtelijke doelen bijwerken – eerste jaar finale | Ondergrondse Crafter

 6. Pingback: 1970s haak ontwerpers: James Walters en Sylvia Cosh — haak wellust

 7. Dina Schwartz is nu Dina Knapp, Ze woont in Miami Beach en nog steeds maakt! http://www.dinaknapp.com/

 8. Veel van deze kunstenaars zijn vermeld in: http://www.amazon.com/Art-Wear-Julie-Schafler-Dale/dp/0896596648
  Contact met mij en ik kan u verbinding maken met sommige! Hoe geweldig. Groot project!

 9. Hallo,

  Ik was gewoon waren gemaild deze post maart 27 2014.. en # 9 Dina Schwartz is Dina Knapp ze heeft een website: http://dinaknapp.com and an ETSY shop, https://www.Etsy.com/shop/dinaknappartwear?Ref = pr_shop_more Dina bevriend met ten minste is 3 anderen op uw lijst... goed geluk Manita vriend van Dina

 10. CrochetBlogger Antwoord

  @Astra merci! Ik heb uiteindelijk vinden van deze informatie die ik in een artikel opgenomen: https://www.crochetconcupiscence.com/2012/07/edgy-1970s-Crochet-Art-Dina-Schwartz-Knapp/ ik ben blij dat u stak zijn hand uit, Hoewel, zoals ik ben altijd blij om te zien dat deze informatie is nog steeds cirkelen rond en me kan leiden tot nieuwe updates over alle van deze kunstenaars!!

 11. Pingback: Edgy jaren zeventig haak ontwerpers: Del Feldman |

Schrijf een reactie