Onlangs was ik geïntrigeerd door een artikel in The Times of India over vrouwen in hun mid-dertigers, die nieuwe inkomsten door haak dankzij lessen van een Amerikaanse ontwerper verdienen / artiest genaamd Sheila Klein.

Haak helpt vrouwen in India

Het artikel wordt uitgelegd dat de vrouwen die geleerd haak onder Klein werk uitbesteed door andere ontwerpers krijgen. Ze doen het werk haak als een middel om geld te verdienen voor hun gezinnen. Bijvoorbeeld, het vertelt het verhaal van Nazma Saiyad die is meestal analfabeet en was oppakken van klussen waar ze kon maar kan nu helpen ondersteunen van haar familie via dit werk haak. Ze zei dat ze altijd leren wilde haak maar wist niet dat als ze ooit de kans zou krijgen, en nu wil ze haar basis van vaardigheden verbeteren zodat ze kunt verdienen nog beter inkomen haak werk.

Sarkhej Roza

De vrouwen featured in de artikel doen deze haak werk op een heritage site / cultureel centrum genoemd Sarkhej Roza. Dit is “een van de meest elegante en unieke architectonische complexen van Ahmedabad” en het is rijk aan historische betekenis. Dit een plaats waar vrouwen van de Gemeenschap samenkomen kunnen om te leren van nieuwe vaardigheden en uitwisselen en kennis opdoen en ideeën.

Klein moedigt haak kunst

Klein was in de stad doen een week durende kunst exposeren evenals studeren aan de National Institute of Design en gaf ze haar tijd om te leren over tien lokale vrouwen hoe haak. Ze werkten samen om te maken een haak kunst muur display dat als een permanente tentoonstelling in Sarkhej Roza dienen zal.

Wie is Sheila Klein?

Ik had nog nooit gehoord van haak kunstenaar / ontwerper Sheila Klein voordat zodoende mij had voor haar omhoog kijken. (Overigens, de oorspronkelijke nieuwsbron spreuken haar achternaam als Clein maar ik ben er zeker van te zijn dat er Sheila Klein van deze website.) Ze creëert grote schaal kunstwerken, vaak voor openbare ruimtes, soms gedaan in haak.

Bijvoorbeeld, Dit stuk is van de Hall van het platform bij de Pittsburgh Center for the Arts:

Of deze 30′ x 30′ Haak muur opknoping op de buitenkant van de Harborview Medisch centrum:

Dit is een kunstenaar die i 'm gonna moet leren meer over voor een volledige artikel!


Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

4 Opmerkingen

    • CrochetBlogger Antwoord

      @icrochetinoh het is moeilijk om het werk te vinden maar ik weet dat er haak ontwerpers hier die overeenkomst crocheters huren. (Bijvoorbeeld, KRW Knitwear gebruikt contract crocheters.) En er zijn ook kunstenaars, als Mandy Greer, dat hebben andere mensen doen haak voor hen werken voor grote projecten.

      • @CrochetBlogger die is awesome, Ik moet kijken naar het meer wanneer mijn leven is niet zo gek. Bedankt voor de info.

  1. Pingback: 2012 in haak: Het nieuws van de haak-Haak wellust

Schrijf een reactie