Ik was zo geraakt door het verhaal van haak kunstenaar Odia Reimer zodra ik lees over de huidige Canadese tentoonstelling van een aantal van haar werk. De multi media-tentoonstelling, met een adellijke titel ONBESCHRIJFELIJKE: Het Is over moord op beschikt over stukken die Odia en haar vader gemaakt ter nagedachtenis van Odia de zus die werd vermoord op haar weg naar huis van school bijna dertig jaar geleden maar waarvan moordenaar was slechts ongeveer een jaar geleden veroordeeld.

Over de tragedie

Candace Derksen was dertien jaar oud in 1984 toen ze verdween een dag op haar weg naar huis van school. Het duurde zes weken voor autoriteiten om te vinden van haar dode lichaam in een schuur op een bouwplaats. Het was niet tot 2007, Dankzij de vooruitgang in de technologie van DNA, dat de moordenaar werd gevangen en ging naar proces. Mark Edward Grant werd aangeklaagd op een eerste graad moord lading in 2009. Het duurde tot 2011 voor het proces over; Hij werd schuldig bevonden aan tweede graad moord en veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

Over de tentoonstelling

Er is een tentoonstelling die wordt getoond in de Doopsgezinde erfgoed kerk Gallery in Winnpieg Universiteit Canadese Doopsgezinde. De show geopend in eind januari en eindigt medio maart. Het omvat Reimer de haak kunst, evenals enkele van haar fotografie. De Vrije pers van Winnipeg legt uit dat een grote foto-serie sporen van Candace lopen home de dag dat ze werd vermoord. Reimer de kunst wordt aangevuld met haar vaders kunst. Cliff Derksen deed schetsen tijdens de proef veroordeling Candace de moordenaar en die zijn tentoongesteld samen met enkele van zijn beeldhouwkunst werk. De tentoonstelling omvat ook extra schets werk van een 15-jarige meisje wiens broer werd vermoord in 2003 door een honkbalknuppel gewonnen.

Odia Reimer de haak kunst

In het nieuwsbrief voor de tentoonstelling, Odia Reimer de kunstenaar verklaring zegt:

“Mijn werk gaat over herhaling. Over en ervaren we zeer persoonlijk en privégebruik gebeurtenissen die onze controle buiten, daarvan binnen hun aard maken het moeilijk om uit te drukken aan de wereld buiten onszelf. Elke keer als ze gebeuren worden we herinnerd aan teleurstellingen, verlangens, pijn, en tekortkomingen die stollen van het gevoel dat we vaak niet wat hebben wij lang voor de meeste. Via formulier, textuur, en schaal die ik dwangmatig deze momenten verkennen.”

Reimer is een installatie-kunstenaar, dus ze drie grote installatie stukken voor deze show heeft, ontworpen om na te denken van de verschillende stadia die de familie ging door als zij hun weg door deze tragedie maakten.

Het grote stuk dat ik houden zien genoemd online een pieced heet zeventig maal zeven die bestaat uit 490 Gehaakte teardrops. Er is een volledige, interessant verhaal over dit project van de haak door Odia en Candace de moeder Hier.

De vrije pers van Winnipeg zegt ook zijn er “Rorschach-achtige, veelkleurige platte cirkels” op het display, welke Odia haakwerk tijdens het proces, maar ik heb niet geweest kundig voor vondst afbeeldingen van dat werk nog. Echter, De Winnipeg zon bieden een betere beschrijving: “Met drie kleuren van wol — crème voor positieve emoties, rood voor pijn, en zwart voor woede – Reimer besteed elk uur van de proef Haakvideo cirkels om aan te geven van haar gevoelens.” Er zijn zevenentwintig cirkels, één voor elke dag van de proef.

Haak de kunst therapie

CBC Manitoba heeft sommige groot inzicht in haak kunst als onderdeel van het therapeutische proces van kunstenaar Odia Reimer zichzelf. Ik moedig u aan lezen haar woorden in dit artikel, die beginnen met …

“Er zijn een aantal dingen in mijn leven dat ik kiezen, en dan zijn er sommige dingen die mij hebben gekozen, creativiteit is een die me heeft gekozen. Het duwt en duwt, het is een drijvende kracht die ik gewoon niet kan stoppen. Als ik ben niet het creëren van werkelijke kunst, Ik doe meestal iets anders, altijd in beweging, altijd denken van wat ik volgende kan maken. Het is wanneer ik stoppen met dat ik begin te zorgen.”

Persoonlijk ben ik van mening dat haak (of u uw werk als kunst of niet overwegen) kunnen zeer rustgevende en helende tijdens stressvolle tijden. Ik kan zien hoe het zou helpen verminderen angst voor Odia tijdens de vergadering op haar zus killer's proces, bijvoorbeeld. En ik kan me voorstellen dat de herhaling van Haakvideo bijna 500 tranen was rustgevende en helende op zijn eigen manier.

Hoe heeft haak je geholpen door een moeilijke tijd?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

Schrijf een reactie