Over discussie posten

Ik heb waardering voor wat mijn lezers te zeggen hebben en denken dat uw stem een heleboel kennis op deze blog bijdragen kan. Elke vrijdag zal ik post een gedachte of vraag volgens is relevant voor crocheters vandaag. Het is een kans voor u om te delen van uw gedachten en meningen over het onderwerp. Je kunt gewoon zeggen wat er op uw gedachten over het of u kunt reageren op de opmerkingen en de gedachten van andere mensen. Altijd voel me comfortabel delen van uw gedachten, maar ook het gebruik van gezond verstand bij het maken van het schoon, respectvol en leuk voor iedereen in de groep.

Onderwerp van vandaag: Niet-garen, Niet-Thread haak

Ik heb vermeld Haakvideo met alternatieve materialen vele malen op dit blog en op Twitter en G , maar we hebben niet gehad een volledige discussie over het. Ik wil graag uw eerlijke gedachten over de voors en tegens van Haakvideo met om het even wat dan garen of draad. Je heb het gedaan? Als het? Haat het? Belang hebben bij het? Denk dat het is belachelijk? Vertel de waarheid!

U kunt zeggen wat die je hier over uw ervaring met alternatieve materiaal wilt maar hier zijn enkele ideeën om te beginnen:

 • Welke materialen hebt u haakwerk met? (Wat ik van weet zijn krant, plastic zakken, draad, lompen, kousen en sokken, voedsel, cassette en VHS-band en touw.)
 • Wanneer u een nieuwe materiële mensen horen zijn Haakvideo met, u uw ogen rollen of onmiddellijk wilt proberen?
 • Wat zijn uw beste en slechtste ervaringen Haakvideo met niet-garen?
 • Wanneer u dit hebt geprobeerd, is het een eenmalig ding of iets wat die je zou opnieuw doen?
 • Welke positieve of negatieve invloed denkt u dat deze dingen hebben op hoe het ambacht van het haak is bekeken?
 • Beschouwt u dit soort haak als onderdeel van uw ambachtelijke of is het iets apart (meer groen crafting dan haak bijvoorbeeld?)
 • Delen links naar foto's van wat u hebt haakwerk met alternatieve materialen!

Bespreken in de commentaren hieronder! (Ik zal het toevoegen in mijn twee centen in reactie naarmate de dag vordert.)

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

13 Opmerkingen

 1. I have made rugs from t-shirts and bags from string, both worked very well and are not only strong and practical but much appreciated by anyone I have given them too :)

  • CrochetBlogger Antwoord

   @ragrose Bags from string is a great idea that I hadn’t thought of myself. Nice share!

 2. I’ve never used anything other than yarn really, but I would like to try using plastic bags. I always use the recyclable bags when I go to buy groceries so I think it would be cool to use plastic bags to make some. I just need to find someone who knows how to make the yarn because I have no clue how to do that. I think there are some sites that tell you how to do it. I I imagine it takes a lot of cutting and twisting though, if only I had the time! Some other things I would like to try are wire, and jersey. You can make some cool jewelry crocheting with wires. And I’ve seen people make crochet things from old tshirts too.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @craftopoly craftopoly I’d like to eventually try doing wire crochet to make jewelry. I agree that you can do some cool stuff with that. I’m always seeing great stuff on Etsy. Plus there’s a few crochet books about it that just look so beautiful.

   I’ve done the plastic bag crochet. I used a YouTube video to learn how to make the plastic but I also know that there are written/photo tutorials on sites like RecycledN2Yarn. I was actually just thinking the other day that there’s probably a market for someone interested in cutting the bags and making balls of plastic yarn. I know there are companies selling t-shirt yarn now, all cut into nice uniform strips and dyed the same color, so I would imagine people might be interested in buying plastic bag yarn that’s already cut and twisted together and separated into similar colors. Wat denk je?

   I didn’t find making the plarn too terribly time consuming but I did find that I didn’t particularly enjoy crocheting it. Glad I tried it, Hoewel.

 3. I have always wanted to try using old jersey shirts, but have so much else queued to go. I can walk through a store and see something in a string form and sayI could crochet something with that”. Echter, I’ve never had the urge for plarn. What I love most about crocheting is the softness of the materials used.

  I feel that using unusal materials helps expand crocheting as a craft and as art. Experimenting is fun!

  • CrochetBlogger Antwoord

   @rj1ofakind I love that last thought of yours! (“I feel that using unusual materials helps expand crocheting as a craft and as art. Experimenting is fun!”) So right on!

   I think a lot of people agree that the soft texture of the yarn is what they love about crochet so the appeal is there primarily to work with other soft materials (like jersey). Makes perfect sense to me.

 4. YAY for experimenting is FUN!!!!! I tried plarn, alot of work is involved. I too view life as I could crochet with”die”. I never roll my eyes. I am always amazed at what people can and will do with a hook, It gives me pleasure to be part of such a diverse talented group of people and sometimes it just plain makes me smile. That is a very good thing indeed…….

  • CrochetBlogger Antwoord

   @65mary65 I, ook, am often quite amazed by what people can do with a hook and the wide variety of materials that have the potential to work similar to how yarn does.

 5. Anastacia Knits Antwoord

  I haven’t experimented muchI’ve done the plarn thing a few times, always said I’d do it again but haven’t. I’ve always wanted to try using tee shirt materialbut so time consuming to actually turn tees into yarn

  • CrochetBlogger Antwoord

   @Anastacia Knits You could always just buy the t-shirt yarn. Pricier but easier. :)

 6. Pingback: 2012 in haak: Inspiratie en patronen — haak wellust

 7. Pingback: Januari haak vragen van de dag: Beste antwoorden Roundup — Haak wellust

Schrijf een reactie