Zodra ik zag de unieke haak kunst op Anna Krystyna Casey's website Ik wist dat ik wilde een dichtere blik te nemen. Ze maakt gebruik van een unieke proces van het indrukken van de haak en andere textiel tussen glas en andere kwetsbare structuren om deze unieke sculptural design-items die in het oog springende te maken. Zij maken u onderbreken en wilt u meer weten. Of tenminste dat is hoe ze maken me het gevoel.

Meer over haak kunstenaar Anna Krystyna Casey

Anna Krystyna Casey is een textiel, ontwerp en beeldhouwkunst kunstenaar die naar mijn mening kreeg een graad van het programma textiel van Loughborough University in MultiMedia werk. Nam ze deel aan verschillende tentoonstellingen in 2011. Ze won ook de ambachtelijke Raad Award in 2011 voor innovatie in gebreide textiel. U vindt haar als @anna_k_casey op Twitter en Anna.Krystyna.Casey op Facebook.

Anna Krystyna Casey haak kunst

Deze kunstenaar maakt gebruik van een echt uniek proces die neemt de details van de haak en aanpast hen, versterkt hen en hen hervormt in verrassende nieuwe ontwerpen. Hoewel haar stukken van item naar item variëren, het basisproces is dat ze een stuk van stof neemt (vaak haakwerk met de hand) en het dompelt in een kwetsbare object (net als glas of gips of zelfs wax). Dit creëert een sluitstuk dat dient om te demonstreren van de stof in een verse nieuwe manier waardoor u om naar te kijken in een licht dan hoe u zien zou alsof het gewoon het weefsel op eigen. Ik hou van de resultaten van het proces met inbegrip van de organische uiterlijk van veel van haar onderdelen.

De kunstenaar beschrijft dit proces beter dan ik, zeggen op de Loughborough multimedia afgestudeerden website:

“Sculpturale objecten, tussen kunst, ambacht en ontwerp, worden ontwikkeld door een visuele en begripsmatige ontwerpproces om werk die alle vooroordelen uitdagingen te creëren. Materialen, zowel ongewoon als gemeenschappelijk, zijn gevangen in een verscheidenheid van media, het vertalen van beelden van de microscopische wereld om ons heen.”

Ik hield ook werkelijk van de Design Factory Beschrijving van wat ze doet:

“Gedreven door proces ontwerp, glas, papier en wax vormen broze structuren, entrapping gehaakte stoffen. Ergens tussen design en beeldhouwkunst, het werk is veelzijdig, evenals prachtige, en geschikt voor een breed scala van omgevingen en toepassingen. De huidige collectie is gebaseerd op beelden van de microscopische wereld om ons heen, en cellulaire structuren gevonden binnen gehaakte steken. Sculpturen gegroeid van cellulaire beelden begeleiden een aantal glazen tegels, die gebruikt kunnen worden rond het huis en in sieraden. Chemische reacties binnen het glas gecombineerd met de gehaakte beelden en hand processen zorgen dat elke glazen tegels en beeldhouwkunst zijn volledig uniek.”

Favoriete Anna Krystyna Casey haak kunst voorbeelden

Ik moedig u om te controleren van Anna's hele website om te zien dat haar werk, maar hier zijn een paar van mijn favoriete voorbeelden van haar kunst haak:

Andere vergelijkbare haak artiesten

Ik heb geen andere kunstenaars van de haak met behulp van dit dezelfde techniek gezien. Echter, Er zijn sommige kunstenaars die het doet me aan op een abstracte manier denken.

Bijvoorbeeld, het doet me denken aan Catherine Carr's haak glas:

En het doet me denken aan Jo Kamm hyperbolische haak onder glas:

Deel uw gedachten over deze haak glaskunstenaar in de commentaren hieronder!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

1 Commentaar

  1. Pingback: Haak: 2011, 2012, 2013 (2/25 – 3/3) — Haak wellust

Schrijf een reactie