Ik heb het verkennen van vintage haak boeken uit de lokale bibliotheek laatste tijd en daardoor zijn gekomen over de Crocheter historische patroon reeksen, een vierdelige serie van boeken door Melissa Johnson dat ik dacht dat ik zou vertellen u een beetje ongeveer.

De grondbeginselen

Er zijn vier boeken in deze serie, elk die betrekking hebben op een specifieke niche in historische haak. De boeken zijn vrij nieuw haak boeken (ongeveer tien jaar oud) maar zij bestaan geheel uit vintage haak patronen. De boeken nemen andere vintage haak boeken en combineren en condenseren ze in een vier-boekenreeks. Bijvoorbeeld, het eerste boek in de serie, op filet haak, bestaat uit twee boeken door Priscilla Publishing Company, dat kwam uit in 1911 en 1914.

De boeken

Zoals ik al zei, Er zijn vier boeken in de serie. Ik heb genomen een hands-on blik op de eerste twee mezelf maar heb alleen gekeken naar de andere twee online. De vier boeken zijn:

  1. Filet haak van gisteren (Crocheter de historische patroon serie, Vol. 1) Dit boek heeft haak patronen, grafieken en ontwerpen voor filet haak objecten, variërend van doilies aan kussens. Enkele van de ontwerpen nemen andere ambachten zoals naaien en kruissteek.
  2. Ierse haak: Crocheter de historische patroon serie deel twee. Dit boek toont patronen voor een uitgebreid scala aan motieven vaak gebruikt in Ierse haak. Ik was verrast om te vinden dat ze niet alle waren als lacy als ik in gedachten had wanneer het denken aan deze niche ambacht en genoten van enkele van de verrassende vindt hier. Er zijn meer motieven dan klaar object patronen, Hoewel.
  3. Gehaakte biezen, Ingevoegde en Fancywork : Crocheter de historische patroon serie deel drie. Ik persoonlijk hou van boeken op haak biezen (mijn favoriete moderne is Rond de grens door Edie Eckman).
  4. Essentiële haak schatten : Crocheter de historische patroon serie deel vier. Overwegende dat de eerste drie boeken zijn de serie op specifieke haak niches, Dit is meer voor een algemene crocheter kochten vintage patronen.

Details, Voors en tegens

Elk boek blijft een korte intro over het vaartuig met een uitleg van termen. De uitleg is beter in sommige boeken (zoals de Ierse haak) dan in andere boeken (zoals Filet haak). De patronen zich zijn in vintage taal geschreven, zodat ze taai worden kunnen te volgen als u niet een ervaren crocheter. Ik kan niet spreken om de patronen in deze boeken specifiek maar in het algemeen ik persoonlijk vind het moeilijk te volgen veel vintage patronen vanwege de lichte verschillen in hoe de ontwerpen werden gepresenteerd toen en nu. Echter, deze boeken zijn rijk aan grafieken, tekeningen en zwart-wit foto's, dus als je een visuele crocheter vervolgens u een heleboel nuttige beelden hier vindt.

Samenvatting

Uiteindelijk, deze boeken zijn niet geschikt voor mij omdat ik niet een visuele leerder ben, kan niet echt lezen grafieken / grafieken en niet met name liever vintage ontwerpen. Dat gezegd, Ik denk dat zij zorgen voor een geweldige bron voor mensen die genieten van vintage ontwerpen, hetzij om te werken vanuit de instructies of als inspiratie te gebruiken. Persoonlijk zou ik zelfs zitten kundig gebruik van de Ierse haak boek voor inspiratie vanwege de veelheid van grote motieven er getoond.

Hoeveel vintage haak boeken bezit u?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

2 Opmerkingen

  1. Pingback: Harde haak: Vintage boek toont momentopname van haak geschiedenis — haak wellust

  2. Pingback: 2012 in haak: Haak boeken — Haak wellust

Schrijf een reactie