Ik heb een beetje worden geobsedeerd deze week met het maken van oma-vierkanten met behulp van een tweekleurige ontwerp dat iets minder weven vereist van eindigt dan een normale multi-gekleurde oma.

De twee Toon Gehaakte oma-vierkanten

Hier is hoe ik ben waardoor ze:

 • Twee strengen van garen bijeenhouden.
 • Met behulp van een haaknaald F, CH 4. DC in de eerste keten. Doorgaan met de normale oma vierkante naar maken de eerste ronde met behulp van beide kleuren van garen samengehouden.
 • Kleur A drop aan de achterkant (geen behoefte om te knippen en sluit af). Haak de volgende ronde met behulp van kleur B.
 • Drop kleur B aan de achterkant. Haak de volgende ronde met behulp van kleur A.
 • Pick up beide kleuren en houd de twee strengen samen aan de laatste ronde haak.
 • Afmaken en weven in uiteinden.

Voors en tegens

I 'm loving dit ontwerp om verschillende redenen:

 • Ik hou van de twee Toon kleur.
 • Ik hou van de unieke kleur en patroon kenmerken van hoe het eruit ziet wanneer twee garen strengen worden samengewerkt.
 • Ik heb niet te weven in ends van elke één ronde, alleen de laatste ronde.

Het belangrijkste nadeel is dat u over te die tweede kleur van garen van de ene rij naar de volgende dragen bent zodat het wordt weergegeven als een in principe een diagonaal “Dash” aan de ene kant van de Gehaakte oma-vierkanten. Dit is een non-issue als je het maken van een eenzijdige item. Bijvoorbeeld, Ik ben het toevoegen van sommige oma-vierkanten aan de onderkant van de jurk dus ik net deze kant aan de binnenkant zetten zal en niemand zal ooit weten. Ik eigenlijk erg niet de kleine “Dash” mezelf. Ik kon zien maken een deken met behulp van deze vierkanten en gewoon om ervoor te zorgen dat de “Dash” is in de dezelfde hoek en dezelfde richting wijzen op alle van de kwadraten, dus het ziet er gewoon opzettelijke. Hier is een foto markeren deze fout:

Degene die ik heb gemaakt tot nu toe

Ik ben met behulp van drie verschillende kleuren van garen voor deze nu. Ik ben met behulp van twee kleuren in elk vierkant, afwisselend kleurencombinaties en welke van de twee kleuren gaan in het midden. (Dus zou kunnen ik gebruiken zwart en zilver twee keer maar eens met zwart als kleur A en eenmaal mee als kleur B). Het zwart garen is rood hart Shimmer. De blue en silver zijn beide Paton zijde bamboe.

Een Sneak Peak op de jurk

Zoals ik al zei, Sommige van deze vierkanten zijn gonna worden de onderrand van een jurk die ik heb gewerkt aan. Ik maakte een mouwloos jurk onlangs met behulp van Malabrigo sok garen in Perzië en een niet-zeker-merk-ik-had in grijs en zwart. Ik denk dat de rij van grannies onderaan een definitieve pop zal toevoegen aan het stuk. Ik zal de hele jurk onthullen wanneer het eigenlijk klaar is, maar hier een sneak peak is:

WIP woensdag

Aangezien het is woensdag, en dit een WIP is ik dacht dat ik zou toevoegen aan de linky over op Tami van Amis. Klik op de foto hieronder om te zien wat anderen maken:

Wat is uw favoriete ding over oma pleinen? Je minst favoriete?

 

 

 

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

5 Opmerkingen

 1. hoop dat dit werkt. een soort van “mess-up” Toen ik probeerde om te posten eerder….HOU van dit idee!!!!! Ik hou van “G'S” maar altijd een hekel alle het weven in. Ik heb 2 kleuren van de perfecte garens hiervoor een violet en een lavender.got hen uit brei-foto's. TASTISCH je jurk, ECHT!!!! wat panty's en schoenen gaat u ware met?????? K laat het me weten als dit doorgaat,thanx mary van tuscaloosa (Alabama) beetje stormachtige hier nu…

  • Bedankt Maria … Deze opmerking komen door prima. We zijn nog steeds bezig met het krijgen van opmerkingen het verzorgen van zodat ze perfect werken, maar het probleem lijkt te worden beter.

   Ik ben het eens met u over het weven in uiteinden zeker maar ik denk dat uw twee-paars oma-vierkanten zouden ziet er mooi. Laat me weten als je uiteindelijk doen ze!

   Bedankt op de jurk. Ik denk dat I 'm gonna de grannies verwijdert onder het zal gewoon een blauw/grijs jurk en dat zal open opties om te dragen lol panty's en schoenen! :)

 2. Pingback: 365 Manieren om te dragen haak: Opengewerkte Malabrigo jurk — Haak wellust

 3. Pingback: Een beetje van wat ik heb de laatste tijd haakwerk — haak wellust

 4. Pingback: Mijn haak: Die oma-vierkanten draaien in een sjaal-haak wellust

Schrijf een reactie