Tijdens mijn vakantie vorige maand struikelde ik over een mooie oude haak boek dat zou een geweldige aanvulling op elke vintage haak-bibliotheek maken. Het heet Haak ontwerpen uit Hongarije en is ontworpen door Juliana Ray en Madeleine Bokoli, bewerkt door Jean Kindmon. Het boek kan worden gevonden op Amazon met behulp van die link en echt goedkoop voor de paperback-versie is geprijsd, hoewel de kopie die ik vond een mooie hardcover was.

Haak boek Basics

Deze haak boek werd oorspronkelijk gepubliceerd door de auteurs in 1959. De kopie die ik vond is een 1973 versie door Dover Publications. Het is een boek van de haak gevuld met patronen van Hongaarse motief gebaseerde draad haak items voor het huis. De patronen zijn geschreven voor de Europese crocheter dus Amerikanen zou hebben aan te passen de patronen zodat de ontwerpen, maar dat is vaak het geval met vintage haak patronen. Het boek heeft een gids van de steek met tekeningen om u te helpen.

Haak wasvoorschrift

Ik krijgen een kick van het feit dat oudere haak boeken zijn altijd inclusief wassen instructies. We meestal niet zien deze vandaag zijn er veel verschillende opties, afhankelijk van het type garen witwassen van u selecteren voor uw object. Dit vertelt ons te “wassen op de gebruikelijke manier” met een warm later van zuivere soapflakes.

Haak motieven en variatie in projecten

Een ding dat ik denk dat is echt leuk over dit boek is dat alle van de projecten zijn motief gebaseerde en instructies voor de aanpassing van het project aan de verschillende items opnemen. Bijvoorbeeld, We ontvangen instructies voor het maken van een teacloth, maar dan zijn er grootte aanpassingen om het te veranderen in een loper of een doek trolley koffer. Er zijn aanwijzingen voor ten minste een van elk van de tien verschillende motief gebaseerde items (zoals keukenhanddoeken) maar de meeste hebben aanpassingen tot de andere dingen in het boek. (Wat betekent dat we ook richting voor een loper en een trolley doek hebben, beide gebruiken een ander motief van de teacloth maar met grootte aanpassingen om een paar van de andere items.) Er zijn een paar van kleedje patronen die niet motief gebaseerde of aan te passen.

Visuals: Sommige van de motieven van de haak

Hier zijn drie van de verschillende motieven die het boek toont (met excuses voor de slechte beeld-verlichting – Ik was met behulp van mijn telefoon van de camera om foto's uit het boek in de bibliotheek):

Dus is dit het eerste teacloth patroon in het boek. Dit hetzelfde motief heeft instructies om te zetten van de patroon in een loper en trolley doek.

Dit motief is één van de loper motieven maar heeft instructies om te maken het een teacloth of chairback.

Dit is een patroon voor een lunch met instructies om te maken een trolley doek of chairback instellen.

Wat zijn uw gedachten op motif gebaseerde draad haak items voor het huis? Heeft u genieten van waardoor ze? Problemen met hen hebben?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

Schrijf een reactie