Ivano Vitali doet iets dat me verbaast. Hij neemt krant, recycleert het in “garen” en het vervolgens gebruik breien en haaksteken om te zetten in draagbare kledingstukken. Wow!

Meer over haak kunstenaar Ivano Vitali

Ivano Vitali is een Italiaanse kunstenaar wiens werk voornamelijk in de beeldhouwkunst is geweest, maar hij doet ook andere kunst waaronder performance kunst. Hij is ook een ecoloog, dus is het logisch dat hij zou ook geïnteresseerd in de eco-vriendelijke illustraties en in feite zijn website geeft aan dat hij doet “nul effect wereldkunst”. Dit verwijst naar het feit dat hij niet gebruik lijm of kleurstoffen of iets dergelijks in het creëren van zijn gerecycleerd kunstwerken. Nu zijn voornamelijk kunstvorm is te recyclen krant in kunst, met name draagbare kunst. Hij heeft talrijke exposities loop der jaren met exposities bijna elk jaar consequent sindsdien 1994.

Meer over Vitali van brei- en haak kunst

Vitali heeft gewerkt met vele verschillende types van gerecycleerde materialen met inbegrip van plastic zakken, tijdschriften en karton, werk dat hij begon in de late jaren 1970 te doen. Echter, begin in 1996 Hij begon zich te concentreren bijna volledig op gerecycleerd krant kunst, creëren van verschillende beelden met inbegrip van degenen groot genoeg te doorlopen. In 2002 Hij besloot om te leren om zowel gebreide en gehaakte van zijn moeder en dit enorm veranderd zijn kunstwerk. Dit is ook wanneer stapte hij over naar nul milieueffecten kunst.

PSFK verklaart een beetje over Vitali van gerecycleerd krant kunst proces:

“Hij tranen de materiaal in reepjes, nauwgezet sorteren in verschillende kleuren, zodat hij stukken in de tint die hij wenst maken kunt zonder having voor toepassing kleurstoffen. Hij vervolgens wendingen het papier in ballen van garen, en gebruik grote op maat gemaakte naalden en haken gemaakt van hout te brei- en haak het materiaal in upcycled en innovatieve mode.”

Hij eigenlijk maakt zijn eigen grote haaknaalden en breinaalden om zijn werk te voltooien (die u kunt zien van het beeld van hem breien hierboven zijn echt, echt grote!). Hij draagt ook regelmatig zijn eigen brei en haak krant kledingstukken aan zijn modeshows en kunst openingen. Hij kleurstof niet het papier zodat u de koppen lezen kunt wanneer u opstaan dicht bij de tentoongestelde kunstwerken.

Brei- en haak kunst voorbeelden

2004 Krant kleedje

2011 Marlene Knit en haak trouwjurk

2004 Magdalene Gehaakte sjaal

2005 Trouwjurk en boeket, Brei- en haak

2005 Megan Red krant Jacket

Andere vergelijkbare haak artiesten

Deze kunstenaar werk doet me denken aan het werk van:

Viviana Santamarina, Wie breien en haak sculptuur met gerecycleerd krant

Irina Shabayeva maakte deze krant jurk voor Project Runway. Niet haakwerk maar heeft een mooi brei inspiratie.

Wat zijn uw gedachten over de recyclage van krant in haak items?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

6 Opmerkingen

  1. Pingback: Vrijdag Open discussie: Alternatieve materiële haak — Haak wellust

  2. Pingback: Nul effect wereldkunst door IVANO VITALI, ecoloog, beeldhouwer, en performer « Butterscotch Tabby

  3. Pingback: Italiaanse haak Blogs — Haak wellust

  4. Pingback: 100 Unieke haak sjaals — Haak wellust

  5. Pingback: 100 Unieke haak rokken — Haak wellust

  6. allthingspaper Antwoord

    Een vriend stuurde net me de link naar uw bericht, Kathryn – wat een geweldige kunstenaar! Ik zou graag zien Ivano werken in persoon en hoop dat het zal worden tentoongesteld in de Staten weer op een bepaald punt.

Schrijf een reactie