Wat weet u over de geschiedenis van de haak? De fundamentele verhaal dat ik opnieuw en opnieuw heb gehoord is dat er waarschijnlijk sprake was van enkele haak in vroege beschavingen in Noord-Amerika, China, en andere plaatsen, maar dat we echt niet zeker weten en dat het eerste proces-verbaal van de haak een vorm van slip is stitch haak geschreven over in een naaldwerk boek aan het einde van de negentiende eeuw.

Maar wat als er is meer aan het verhaal dan dat.? Ik heb onlangs kwam een 1971 Haak boek door Elizabeth Blackwell genoemd Een schatkamer van haak patronen waarin ze de invoering van boek gebruikt om muse op het echte begin van haak. Het is een leuke intro omdat ze sommige dingen maakt maar het weeft met de bekende geschiedenis van de haak.

Liz Blackwell's imaginaire verhaal

Blackwell wijst erop het meest opvallende feit dat de tijd wanneer de haak patronen begon wordt geschreven is niet waarschijnlijk de keer dat haak voor het eerst begonnen. Ze verbeeldt een geschiedenis waarin het eerste crocheter een holbewoner was. Zij deelt die de geschiedenis van naaien wordt verondersteld te zijn begonnen met wanneer de eerste holbewoner begonnen met het dragen van kleding om warm te houden en bedacht hoe ruw samen te stellen verschillende vormen van leren een outfit te maken. Ze denkt dat hij zou zijn begonnen met spelen met een lederen strip en het maken van een lus na de andere, de allereerste Stichting keten die in wezen het begin van alle haak projecten is maken. Zij stelt dat de holbewoner kon gemakkelijk verliezen spoor van tijd maken keten na keten, te trekken tot lus na lus, vergelijkbaar met wat kinderen vaak doen als ze eerst de gehaakte ketting leren.

Blackwell krijgt in de ware geschiedenis van de haak een beetje wanneer ze legt uit dat de eerste echte haak steek (buiten een keten) was de slip stitch, Hoewel het werd genoemd één haak in de Europese haak taal van de tijd. De haaknld niet had uitgevonden maar zodat ze zegt dat het is logisch dat iemand begonnen met behulp van hun vingers te trekken een lus door een andere die al gemaakt en dan hebben we de slip stitch.

Wat de oorzaak van de volgende steken om te komen? Blackwell zegt dat het was verveling. Ze zegt, “verveling is niet beperkt tot de huidige generatie en is waarschijnlijk volledig verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zo ongeveer alles wat in combinatie met nieuwsgierigheid. Dus, te vervelen door de tediousness van enkele haak, de eerste haak patronen werden uitgewerkt door onze prototype.” En het gewoon voortgezet vanaf daar met moderne haak vormen zodra kregen we het idee om te beginnen met het schrijven en dan reproduceren de patronen.

Maak uw verhaal

We hebben gehoord wat Blackwell denkt is de geschiedenis van de haak als het was echt met het basisidee wordt dat een holbewoner werken lederen stroken met zijn vingers. Wat denk je dat het verhaal is? Gebruik uw verbeelding en deel je gedachten in het commentaar. Ik zal met behulp van de antwoorden samen met mijn gedachten samen te stellen een verhaal van mogelijkheden hier op de blog … dus wees creatief!!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

1 Commentaar

  1. Pingback: Haak Blog Roundup: Januari 2012 — Haak wellust

Schrijf een reactie