Mensen zijn het maken van lap tapijten haak voor een tijdje. En gerecycleerd haak is populair bij gemengde mediakunstenaars. Maar de laatste tijd lijkt er een bepaalde tendens tot het snijpunt van deze twee dingen met gehaakte lap tapijten prominent onder kunstenaars nu.

Vivianne Le Courtois en de tuin van Earthly Delights

Vivianne Le Courtois staat bekend om het ongebruikelijke items met kunst maken, zodat niemand echt verbaasd dat ze mensen om te doneren oude T-shirts voor haar aankomende kunstproject genaamd de tuin vraagt der lusten. Ze wil nemen zwart, grijs en donker bruin T-shirts en zet ze in gehaakte lap tapijten. Deze tapijten zal worden geplaatst op de vloer van de expositie voor bezoekers om te zitten op, bieden sommige interactieve kunst in de ruimte. Misschien zal de bezoekers kijken planten groeien als nieuwe installaties een ander kenmerk van deze kunst exposeren zullen.

Kunst-klasse haakpennen dekens om te maken van communautaire

Foto door Dan Pelle

Een ander voorbeeld van gehaakte lap tapijten in huidige kunstwerken afkomstig is van de Lied Art Center Whitworth Universiteit in Spokane, Washington. De tapijten vandaan studenten die deelnam aan de laatste semester in een gemeenschap kunsten in praktijk klasse. Ze leerde zichzelf hoe haak tapijten van T-shirts maken voor de toepassing van illustratie om te delen met het publiek. Zij gestikt samen hun afzonderlijke kleurrijke tapijten om te maken een grote deken voor de gemeenschappelijke ruimte van het art center, een modern gebouw dat ze dachten dat zou een pop van kleur gebruiken.

Hoe haak een Rag deken

U hebt ooit een lap tapijt gemaakt?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

1 Commentaar

  1. Pingback: 2012 in haak: Haak kunst en kunstenaars — haak wellust

Schrijf een reactie