Dit is een artikel dat wordt een voorbeeld van wat er komen in het boek dat ik schrijf over de geestelijke en lichamelijke gezondheidsvoordelen van haak. Als u het gevoel dat de haak uw gezondheid op elke manier en zijn ook geïnteresseerd in de voltooiing van een e-interview over dit heeft geholpen, Gelieve contact met mij opnemen.

Haak is een prachtige ambacht dat biedt niet alleen de crafter de kans op zelf-expressie, maar kan ook bieden talrijke voordelen voor de gezondheid. Op een basisniveau, Haak biedt algemene spanningshulp en een rustgevende gevoel. Maar denk niet dat dat is alles wat die haak kan bieden. Mensen hebben gebruikt haak om hen te helpen bij de behandeling van ernstige geestelijke gezondheidskwesties zoals PTSS.

Wat is PTSD?

Post traumatische stressstoornis (PTSD) verwijst naar een combinatie van gedachten, gevoelens, houdingen en gedragingen die zich voordoen in iemand die heeft ervaren een trauma. Het trauma kan variëren van oorlog bestrijding tot auto-ongelukken tot kindertijd misbruik maar er zijn patronen van gedrag en stadia van herstel die neigen te zijn vergelijkbaar voor alle mensen die aan PTSS lijden. Het wordt geloofd door sommige dat haak het potentieel om te helpen de persoon die lijdt PTSD heeft in afleidt van de geest om te gaan met de stress en zelfs de flashbacks die kunnen aanzienlijk belemmeren het leven van iemand die heeft aangepakt met trauma.

Haak als een vorm van zelf-vriendelijkheid

In haar boek Genezing van Post Traumatische Stress: Een werkmap voor herstel, Monique Lang, LCSW benadrukt dat een van de meest belangrijke dingen die je voor jezelf doen kunt als je hebt van PTSS last is te besteden voldoende tijd en aandacht voor zelfzorg. Ze legt uit dat "trauma's worden afgekapt als ze onze homeostase, onze normale manier van zijn in de wereld"en dat een omgeving van zelfzorg noodzakelijk voor de emotionele reparatie na trauma is.

Tijd haak is een geweldige manier om aardig voor jezelf. Allereerst, u geeft zelf de luxe van tijd om gewoon zitten en doen iets dat speciaal voor u. Tweede, u kunt het maken van keuzes die hoe speciaal het is voor u verbeteren door uzelf verwennen met de garens die je liefde. Ten derde kunt u dingen voor jezelf die blijven zal om u te verwennen en u eraan herinneren van de waarde in het verzorgen van jezelf. Breng tijd voor als een helende instrument als haak is iets wat die je liefde, of u last van PTSS of niet.

Haak voor angst en Flashbacks

Dat soort om jezelf als je omgaan met PTSS is belangrijk maar het gaat niet om op te lossen van de symptomen van PTSS alleen. Deze symptomen omvatten niet alleen de flashbacks die we hebben allemaal gehoord over maar ook gevoelens en zelfs fysieke symptomen die gepaard gaan met angst, stress en angst. PTSD kan fysiek manifesteren op vele manieren met inbegrip van zweten, schudden en zelfs pijn. Teneinde al deze symptomen is het noodzakelijk om te nemen acties die de geest en het lichaam rust. Haak, met haar meditatieve karakter en zijn langzame fysieke activiteit, kunnen een geweldig hulpmiddel voor het brengen van rust aan je leven wanneer je de gevolgen van PTSS voelt.

Het meest voorkomende symptoom voor veel mensen is angst. Wanneer u een traumatische gebeurtenis ervaring, je lichaam gaat in de "strijd of vlucht" modus. Adrenaline pompen, uw hart races en je hele lichaam gaat in een staat van hyper-opwinding. Wat vaak gebeurt voor patiënten van PTSS is dat het lichaam ophoudt om te beseffen dat het is nu veilig. Dit kan leiden tot periodieke of zelfs blijvende gevoelens van stress die de geest angstig houden.

Auteur Monique Lang biedt talrijke suggesties voor het onderdrukken van deze angst, een daarvan is "deelnemen aan een project aandacht-eisen of boeiende" (zoals haak!) In principe als een activiteit up van al uw focus neemt kan niet dan uw geest blijven richten op stress en de angst in de lichaam daalt. Een andere waardevolle tip die ze is biedt zich terdege bewust van de tijden wanneer u niet het gevoel bezorgd zodat als uw haak tijd een van die momenten is u vervolgens haar voordeel opvoeren kan door te beseffen dat en genoot van het.

Als u vindt dat uw angst niet afnemen wanneer u haak misschien vervolgens u wilt jezelf vragen waar je geest gaat terwijl u werkt. De meditatieve aard van haak is een voordeel, maar niet als hierdoor herkauwen op dingen die leiden angst tot. Om te proberen een nieuwe techniek die meer aandacht vereist als je via dit probleem gaat moet u wellicht. Een geweldige tip is om te brengen jezelf terug naar het huidige moment en vraag jezelf af, "wat gevaar ben ik in nu?"Indien u realiseren kunt dat het grootste gevaar dat is uw project haak zal niet blijken recht dan kunt u een beetje perspectief krijgen en uw angst niveaus verminderen.

Dit soort "coming terug naar het moment" ook kan een geweldig hulpmiddel voor het omgaan met Flash-backs. Flashbacks naar werd verwezen toen de PTSS persoon eigenlijk voelt alsof ze zijn terug in de exacte dezelfde situatie die hen in de eerste plaats trauma veroorzaakt. Ze echt het gevoel dat ze er zijn. Echter, met praktijk, de patiënt PTSS kan leren om zichzelf terug in het heden, om te zeggen voor zichzelf dat dit gewoon is een flashback en dat zijn ze op een veilige plaats. Het kan een voordeel te hebben een go-to-ding zoals haak zijn dat u altijd bereiken voor als je weet dat je bent een flashback ervaring, iets dat u kunt grond als u jezelf terug naar het huidige moment brengen. Zijnde kundig voor een zachte bal van garen en een vlotte haak grijpen zoals u zegt, "look, Ik ben hier in het moment en dingen zijn zacht en glad"kunnen een ander hulpmiddel voor de lijder van PTSS.

Uiteraard psychische aandoeningen zoals PTSS zijn ernstig en moet worden gediagnosticeerd en behandeld door de juiste gezondheidszorg professionals. Ik ben niet een medische professional en dit advies moet niet de plaats innemen van advies van een gekwalificeerde professional. Dat gezegd, haak kunnen één hulpmiddel in uw toolbox voor helpen jezelf om te genezen!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

7 Opmerkingen

  1. grote hoe u het allemaal samen zet, Ik ben een tornado surviver hier in Tuscaloosa, AL (4-27-2011) Dit kan ook leiden tot een vorm van PTSS . Mijn wezen een haak-Translator heeft hielp me door middel van “normale” stormen.Ik heb mijn “project-tas” altijd aan mijn zijde. Ik heb ook geleerd om toe te voegen die belangrijke papieren ernaar.(geboorte c. enz) maakt me voel me klaar voor het geval ik heb volgende keer wordt uitgevoerd.

    • Dat is een goed punt Mary. Wist u dat er een bejaarde vrouw die bij de aardbeving in Italië een paar jaar geleden was was en ze zat vast in het puin voor meer dan 24 uren voordat ze konden krijgen haar uit en ze haakwerk om de tijd?!

  2. Pingback: Haak Blog Roundup: Januari 2012 — Haak wellust

  3. Pingback: Haak: 2011, 2012, 2013 (1/14 – 1/20) — Haak wellust

  4. Pingback: Haak mijn leven gered: E's verhaal |

  5. Pingback: 3 Reasons to Love CrochetSarasota Crochet

Schrijf een reactie