BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Catherine Carr doet iets echt cool en unieke en zeldzame: ze haakpennen met glas. Ik ben niet zeker hoe dit werkt maar ik ben loving haar producten en in de hoop om meer te leren!

Meer over haak kunstenaar Catherine Carr

Catherine Carr (@CatCarrGlass) is een glaskunstenaar die woont en werkt in een Engelse markt stad genaamd Glossop. Ik nog nooit gehoord van deze plaats vóór, maar het klinkt prachtig. De stad heeft een geschiedenis van vervaardiging en textiel productie die vandaag in de vorm van een grote kunsten en ambachten-Gemeenschap gedijt. Carr gedaan niet altijd glas, Hoewel ze altijd al wilde. Ze hield een carrière in de verpleegkunde voor een lange tijd, maar ze ging ze naar school om te studeren kunst. Ze kreeg een diploma in 3-dimensionale ontwerp in 2010. Ze stichtte vervolgens Glossop Moot, een Textielkunst gebaseerd kunstenaars co-op. Het is haar bedoeling om te eren en vieren de geschiedenis van de vrouwen textiel schepping in Noord-Engeland, een geschiedenis waarin het werk dat haar grootmoeder gedaan. (Trouwens, oma was degene die haar geleerd hoe te breien en haak). Carr's werk is tentoongesteld in galerijen in Nottingham en Parijs nu en zal worden onderdeel van een rondreizende voorstelling genoemd Highlight ' progressieve Craft” dat begint volgende maand. Ze is ook een glasfabriek leraar met workshops in het smelten van glas en glas.

Hoe u haak met glas?!

Ik ben gewoon verbaasd door het feit dat Carr haakpennen (en ook breit) met glas. Het is prachtig voor mij. Haar website legt uit dat ze het glas haakpennen totdat het stuk de manier is dat ze wil het dan het item via een proces gaat van verwarming en het afvuren van die verschillende pogingen om een klaar glas vaartuig kan nemen. Ik weet niet meer nog over hoe de werkelijke haak-proces werkt (die ik ben stervende om erachter te komen over!) maar ik heb gemaild Catherine en ben in de hoop om meer te weten. Natuurlijk zal ik u bijwerken als ik dat doe!

Ik hou van de beschrijving van Carr's werk op haar website waar het zegt:

“ze produceert mooie en delicate kant structuren in die elke individuele steek kan worden gezien en waar het opengewerkte ontwerp werpt opvallende gevlekt schaduwen.”

Voorbeelden van Carr's Amazing werk

Carr is een groene kunstenaar

Ik denk dat het is vermeldenswaard dat Catherine Carr niet alleen een cool kunstenaar is, maar ze alleen een eco-vriendelijke een is. Ze maakt gebruik van gerecycleerd glas om deze prachtige kunstwerken.

Andere vergelijkbare haak artiesten

Ik heb sommige online onderzoek gedaan en ik niet kan vinden wie is met behulp van een techniek iets als dit. Iets dat is vriendelijk van gelijkaardig in termen van uiterlijk is het gebruik van doilies en andere haak aan textuur keramische stukken. Sommige kunstenaars die dit doen zijn:

Judy Chase keramiek

Nespoon straat kunstenaar

Ik heb tegen deze post met een geweldig dankzij Useless Beauty die gepost over deze kunstenaar vorige week, dat is hoe ik kwam over haar in de eerste plaats. Zo geweldig!

En ik zou graag uw mening horen over deze haak kunstenaar!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

12 Opmerkingen

 1. WOW!!!!! Gelieve krijgen gelieve gelieve meer info op haar… Amazing art.thanks voor foto's woorden alleen kon geen recht!!!!!!

 2. Pingback: Haak Blog Roundup: Januari 2012 — Haak wellust

 3. Pingback: Stedelijke kleedje kunst door NeSpoon — haak wellust

 4. Pingback: 2012 in haak: Haak kunst en kunstenaars — haak wellust

 5. Nadine Schmoll Antwoord

  Geweldig verhaal! Ik zou zeker graag meer weten over Catherine's techniek en hoe ze dat doet. Het is zo inspirerend om te horen over mensen die hun ambacht herdefiniëren door het uitvinden van nieuwe technieken.

 6. Nadine Schmoll Antwoord

  Geweldig verhaal! Ik zou zeker willen meer weten over Catherine's techniek en hoe ze dat doet. Het is zo inspirerend om te horen over mensen die hun ambacht herdefiniëren, met name met behulp van traditionele materialen in onconventionele manieren.

 7. ClotildeMenendez Antwoord

  Helemaal geweldig werk. Graag zien haak verkennen van andere vormen van kunst en zich op nieuwe manieren uit te drukken.

 8. Pingback: Kunstenaar Angela Tang verandert garen in verf voor haak |

 9. Ik voel me een beetje in de war. Is de ambachtsman niet met behulp van onconventionele materialen in traditionele manieren?

Schrijf een reactie