Ik heb mijn nieuwste grote oma vierkant algemeen eindigde. Het is kleiner dan laatste degene die ik heb gemaakt, ontworpen als meer van een ronde deken dan een volledige bed deken.

Garens gebruikt voor gehaakte deken

Ik maakte deze deken voor mezelf met behulp van een van mijn favoriete garens: Paton de zijde bamboe. Het is mooi en zacht en mooi en perfect om te knuffelen omhoog met bij de open haard terwijl Haakvideo of lezen. Ik had eigenlijk kocht een bos van dit garen die voornemens zijn te gebruiken om de Pam van Comfort kabels Afghaanse. Helaas, Als gevolg van problemen met het patroon zou niet dat brei Picks reageren op mij over, Ik ben niet kundig voor toepassing van het patroon dat ik gekocht en ik heb net het opzij. Het werkte goed op een manier, Hoewel, omdat dat patroon zou zijn geweest zeer textuur en ik ben het ontdekken via meer gebruik dat dit garen is niet zo zacht in getextureerde stukken en moet worden gebruikt voor losser open ontwerpen zoals deze (in mijn advies).

Gehaakte deken kleur keuzes

Ik had eerder gebruikt zowel de saffier en grijze kleuren van dit garen en vond hen beiden samen. Ik wilde een klein beetje meer pop toevoegen, dus ik koos de paarse orchid kleur voor een paar van de details. Het is moeilijk om te zien de geweldige paarse kleur in deze foto's maar het is een intense en mooie kleur.

Gehaakte deken patroon

Ik niet een specifiek patroon gebruiken voor deze deken, hoewel het is het hetzelfde basisontwerp die ik voor de laatste Gehaakte oma-vierkanten gebruikte. Ik maak een grote Gehaakte oma-vierkanten aan de breedte van de deken grootte die ik wil. Ik gebruik meestal een belangrijkste effen kleur met een paar rijen hier en daar van de andere kleur. In dit geval, de belangrijkste deken kleur is grijs en ik gebruikte een paar rijen van paars dan een paar rijen van blauwe kleur toevoegen aan het patroon. Zodra ik heb de breedte, Ik toevoegen rijen van gekruiste dubbele haak aan de boven- en onderkant om de lengte die ik wil. Ik houd van deze aanpak en waarschijnlijk zal gebruiken voor extra dekens.

Deze deken moet een rand

Ik dacht dat ik klaar was met deze deken, maar toen ik het legde uit wat foto's nemen realiseerde ik me dat het lijkt onvoltooide. Het moet een rand. Ik zette twee rijen van halve dubbele Haak rondom de rand, maar ik denk dat het moet meer. Voor de laatste grote deken gebruikte ik een volumineus garen (Paton Boheemse) voor een rijk getextureerde rand. Ik ben ofwel gaat iets gelijkend op dat opnieuw doen of ik ga om te maken een meer gedetailleerde gehaakte rand met de paarse zijde bamboe.

Hou je grote grannies? Maak je hen?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

12 Opmerkingen

 1. Het ziet er erg mooi Kathryn. Ik ben dol op haak grannies – groot of klein. :)

  • Kathryn Antwoord

   Dank @Debi … Ik houd van kleine grannies maken, ook … Ik hou niet van hen samen stikken :)

 2. Marie/Underground Crafter Antwoord

  Ik hou van uw idee gekruiste dc. Het is raar hoe sommige dekens kijken prima zonder grenzen en anderen kijken volkomen onvoltooid en “noodzaak” een rand.

  • Kathryn Antwoord

   Ja @Marie … het dus interessant hoe dat werkt. Ik weet niet helemaal waarom het is maar ik denk dat dit een grens moet!

 3. Pingback: 12 in ' 12 liefdadigheid haak: 1St donatie — haak wellust

 4. Pingback: Herbestemming van een haak kussen in een ander — Haak wellust

 5. Pingback: Dan en nu in haak (12/2 – 12/15) — Haak wellust

 6. Pingback: Losse eindjes (Haak als metafoor) — Haak wellust

 7. Hallo Kathryn,
  Ik wilde dat je om te weten hoe lang ik heb al op zoek naar iemand daadwerkelijk schrijven over dit patroon, Oh, over 4 yrs. In mijn hoofd kon ik zien & ging gewoon voor het, de deken bleek mooie maar ik zocht nog steeds naar iemand anders te hebben gedaan dit en schrijven over het. Bedankt. Voor iedereen wie houdt van de Gehaakte oma-vierkanten, je moet proberen dit!! Ik hou van het idee van een verschillende gewicht garen voor de rand.. Dat is zeker. Ik zal het maken van een in een paar dagen.. meer van een Afghaanse dan het gebruik van een deken 3 verschillende kleuren. Misschien zal ik een pic hier voor u om te zien tot eindproduct. Nogmaals bedankt. Karen

 8. Hebben al op zoek naar iemand die heeft dit gemaakt en schreef erover. Ik had een beeld in mijn hoofd, dus ik ging gewoon voor het. Dat was over 4 yrs geleden. Ik zocht nog steeds naar iemands patroon en nu heb ik het gevonden. Ik hou van het idee van het gebruik van een garen verschillende gewicht voor de rand & de foto is mooi. Ik zal het maken van een in een paar dagen, het zal worden 3 kleuren, maar meer een Afghaanse dan deken. Iedereen die houdt van de Gehaakte oma-vierkanten
  echt moet dit patroon gebruiken voor een verschillende blik. Het is gemakkelijk en snel & blijkt dat zo mooi & warm. Bedankt Kathryn! Karen

 9. Ik hou van grote oma-vierkanten, maar er zijn zo vele prachtige opties daar kan het zo moeilijk om te beslissen. Jouwe ziet er geweldig uit en er zijn andere grote voorbeelden die er op het net te, Als deze: http://www.purlbee.com/the-purl-bee/2012/12/8/giant-giant-granny-square-blanket.html

  Bedankt voor het delen :)

Schrijf een reactie