BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Oscar de la Renta kasjmier vest

Schotland heeft een lange geschiedenis met "Cashmere". Het is een zachte, prachtige vezel om te werken met al is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er ethisch sourced. Jonge Schotse ontwerpers nemen acht van dit en brengen een nieuwe levendige en hippe kwaliteit aan het gebruik van "Cashmere" in de mode.

Kasjmier en haak

De reden dat ik werd eerst bewust van deze hele Schotse revival van kasjmier is omdat ik graag nieuws over modeontwerper volgen Christopher Kane. Hij had wat grote haak werk op de baan niet al te lang geleden met inbegrip van sommige geavanceerde neemt op de traditionele Gehaakte oma-vierkanten. Een product van de top mode was zijn versie van een kasjmier oma vierkante biker jasje. Sinds 2008 Kane heeft gewerkt in samenwerking met Johnston, een Schotse molen gelanceerd in de achttiende eeuw en bekende voor luxe kasjmier.

Cashmere dan haak in Schotse mode

Natuurlijk, niet alle van de jonge ontwerpers in Schotland, die nieuw leven naar kasjmier brengen werken in haak. Ze doen andere soorten breigoed evenals. Maar hun aanpak is interessant. Een groot artikel in Daily Record geeft een heleboel inzicht in dit. Het legt uit hoe deze ontwerpers zijn terug te gaan naar hun wortels en vieren Schotse kasjmier maar vet nieuwe wendingen zetten de ontwerpen voor een trendy consument basis die niet geïnteresseerd is in de ouderwetse kasjmier twinset.

Een citaat uit het artikel verklaart:

Mode deskundige Emily Quinn, die lezingen in textiel en design op Heriot Watt, zei: “Cashmere is nooit ouderwets maar het hoefde te vooruit en houden van innovatie in de voorhoede van wat het deed.”

Fascinerende! U ooit haak met "Cashmere"?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

1 Commentaar

  1. Pingback: Dan en nu in haak (11/11 – 11/17) — Haak wellust

Schrijf een reactie