BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Vorige week viel ik in liefde met de Haak gevulde zeventien Evergreen muziekvideo voor het nummer polariteit. Ik heb enkele korte onderzoek vervolgens in die gemaakt van de haak voor die video en ontdekte dat het Sarah Applebaum. Ik was verbaasd ik wist niet dat haar naam vóór omdat ik besteden een heleboel tijd leren over hedendaagse haak kunst. Als ik meer onderzocht, Eigenlijk realiseerde ik me dat ik heb gezien verscheidene van haar haak kunstwerken in het verleden maar net wist niet dat de kunstenaar die ze zijn gemaakt. Nu doen ik.

Meer over haak kunstenaar Sarah Applebaum

Sarah Applebaum is een haak kunstenaar die is eigenlijk gebaseerd hier in de San Francisco Bay Area, dat me nog meer verbaasd maakt dat ik nog niet deze gal nog ontmoet. Toegevoegd aan de lijst wilt opgeven voor zeker. In ieder geval, zij kan een Californische maar haar werk is wereldwijd gezien in tentoonstellingen evenals gedrukte publicaties.

Meer correct, Applebaum is een mixed-mediakunstenaar die gebruik maakt van een heleboel vezels in haar werk (niet specifiek een haak kunstenaar hoewel ze haak in vele stukken integreert). Ik houd vooral deze beschrijving die afkomstig is van de bio op haar site:

“Applebaum van nieuwe-psych werk speelde een belangrijke rol in de verkwikkende installatie en zachte beeldhouwkunst door haar gebruik van textiel in de hedendaagse kunst.”

Meer over Sarah Applebaum haak kunst

Applebaum heeft sommige stukken die zijn volledig haak en sommige stukken die een combinatie van de haak en andere media zijn. In beide gevallen, haar werk is zeer kleurrijk en maakt gebruik van gemeenschappelijke haak motieven zoals de Gehaakte oma-vierkanten. De “ambachtelijke” van de kunst is duidelijk zichtbaar, zowel in het werk maar dan neemt ze die ambachtelijke naar het volgende niveau. Wat Sarah meest houdt om te verkennen, Volgens interviews, is psychedelica en hoe kunnen de volwassenen dingen de manier waarop kinderen doen ervaren (maar niet noodzakelijkerwijs met drugs, die ze op wijst is een gemeenschappelijke misvatting over het woord psychedelische). In veel van haar kunstwerken, Applebaum heeft voorzien zuinigheid winkel gevonden haak tot nieuwe creaties, een onderliggende verklaring over de dood en transformatie.

Waarom ik ben aangetrokken tot Applebaum de haak

Ik vind Sarah Applebaum haak werk te worden zeer visueel opvallend. There's something about it, dat is lichtjes zenuwslopend. Ik kan niet aanwijzen wat is precies griezelig over haar werk. Het is niet schaamteloos griezelig als het werk van sommige andere haak kunstenaars zoals Patricia Waller. Niettemin, There's something about dat me van wacht vangsten en ik ben aangetrokken tot het in een vreemd soort van manier. Het beste voorbeeld van die unnervingness is in de muziek video, maar ik zie het in de meeste van haar werk in een of andere manier. Het is fascinerend en het maakt me willen kijken tweemaal, waarvan ik denk dat is wat goede kunst doet.

Ik denk dat wat vooral indruk op mij is dat haar werk kan slaan deze zenuwslopend kwaliteit terwijl nog bestaande uit veel heldere kleuren en traditionele motieven. Hoe maak je een kleurrijke Gehaakte oma-vierkanten lijken griezelig? Ik ben niet zeker maar Applebaum slaagt in te doen op een manier die is esthetisch interessant en soort gedachte provoceren. Ten minste, dat is hoe ik me voel over haar werk haak.

Enkele voorbeelden van favoriete Applebaum haak

Groep dromen, 2010

Eigenlijk herinner ik me ziend dit op een andere site en ik ben vrij zeker dat het was wat niet tot haak, een site die is altijd goed voor een lach, maar vaak ook leidt mij tot fascinerende haak dingen die ik een beetje tot aangetrokken ben (Als deze!)

A Versuft digitale interview van Sarah beschrijft dit stuk als: “een landschap struikelde-out van de unfinished werken van dode oma's over de hele wereld, creëren van een deathscape of een ziel-kaart die laat doorschemeren bij het collectieve bewustzijn via de gelijkenis die in de patronen in werken verworven van spaarzaamheid bestaat winkels overal.”

Sarah Applebaum rond het Web

Wat zijn uw gedachten over het werk van deze kunstenaar haak?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

5 Opmerkingen

 1. Pingback: De beste haak blogposten op het Web deze Week — haak wellust

 2. Pingback: Boven 10 Voorbeelden van Extreme haak Art — haak wellust

 3. Bedankt Kathryn,

  Nog een keer, u hebben een verbazingwekkend kunstenaar geopenbaard aan me dat ik had zelfs nog nooit gehoord van! (Wow, is dat slechte grammatica?Het is hoe ik thunk en!) Liefde de video!

 4. met, waar ooit stroomde de ruczaj,
  srebrzył een koolstofvezel pijlkoker vis, Shawn chwytającymi sfeer schokkerig ledemaat bewegingen van de kieuwen.
  In die plaats karaski vorige, brasem,
  IDEs, zelfs als een beetje van steuren en zabłą.

Schrijf een reactie