Deze week start de eerste week in mijn 50-week verkenning van haak in mode door middel van De ontwerper haak Project. Eerst zal ik je vertellen een beetje over deze week-designer, Wat is Alexander McQueen. Vervolgens zal ik deel enkele haak die ze hebben gemaakt. En tot slot zal ik deel enkele van hun niet-haak ontwerpen dat ik denk zijn zo inspirerend dat, dat ze moeten worden opnieuw werkte en opnieuw gevormd in haak. Laten we beginnen …

Mode-ontwerper Alexander McQueen

Ik weet niet alle van de ontwerpers die op de lijst voor dit project maar McQueen is zeker een die ik ken. Ik denk dat hij was een geweldige en inspirerende modeontwerper die niet zorg groot geïnspireerd kleding maar ook zetten op de baan laat zien dat meer als levende theater dan catwalk voorstellingen waren. Ik zou gehouden hebben van de mogelijkheid om één van zijn baan laat zien in persoon te wonen. Helaas, die kans is niet langer beschikbaar voor ieder van ons aangezien McQueen overleed in vroeg 2010, een voortijdige einde aan het werk van een grote ontwerper.

Ik denk dat een van de meest trieste dingen die ik in de afgelopen maanden gezien heb is de Masters of Style video over Alexander McQueen (die ik zag op Hulu). Het toont zijn werk van de grote mode met een interview die plaatsgevonden kort voor zijn dood, hebben toen hij echt op een opwaartse klim in de mode-wereld was. Hij maakt sommige verdrietig verklaringen over het feit dat eenzaam en ontevreden met zichzelf die bieden sommige voorafschaduwing in zijn jonge ondergang.

Maar gedurende de tijd dat McQueen was actief in zijn werk, hij echt geduwd de randen van de mode. Hij was een ontwerper avante-garde van een werkende klasse Londen achtergrond die lanceerde zijn eigen label in 1992 op de leeftijd van drieëntwintig. Hij werkte als een ontwerper in huis van Givenchy en als creatief directeur voor Gucci terwijl de productie nog steeds zijn eigen snijkant ontwerpen die opgedaan hem aandacht als een beetje een rebel of slechte jongen in mode.

Alexander McQueen haak

Het is moeilijk om te zien de detail hier maar dat haak kant is voorbij een zijde bodice.

Op de baan

Dit is één van verscheidene haak stukken in MCQ door McQueen

Deze breigoed kan haak gemakkelijk worden!

2007 Handtas haak

Uitstekende McQueen stukken

Ik zou love it als een savvy haak ontwerper laten inspireren door deze McQueen stukken heeft en opnieuw ze in nieuw geïnspireerd haak werkte:

Het zou duren enkele grote talent en sommige cool nieuwigheid garen te herwerken dit in haak maar zou het niet geweldig?!

Ik zou graag zien een haak ontwerper die de kleuren van de regenboog in een dergelijk gespannen en modieuze manier kunt gebruiken!

Ik aanbid de peacock inspiratie hier en volledig denken het is iets dat opnieuw ingebeelde in haak worden kon.

Ben je een fan van Alexander McQueen? Wat denk je van zijn stukken haak?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

4 Opmerkingen

  1. Pingback: Ontwerper haak: Givenchy-Haak wellust

  2. Pingback: Designer Crocheter: De 50 Beroemde mode-ontwerpers Project — Haak wellust

  3. Pingback: Haak, Brei, en High Fashion

  4. Pingback: Arrowsforpens de haak bijdrage aan mandala's voor Marinke |

Schrijf een reactie