Hedendaagse Haak citaat celebrates the crochet and other crafting innovations of the nineteenth century, innovations that changed the face of needlework forever. The quote is by Irina Stepanova in her article on Berlin Wool from the November / December issue of Piecework Magazine.

The nineteenth century was a century of innovation. De Kunsten, productie, en de handel bloeide; schitterende nieuwe machines, uitvindingen, en curiosa leek te verschijnen op de markt elke maand. Het was een tijd van fascinatie met wetenschap en technologie, en de Victorianen met name onvermoeibaar ontworpen, verbeterd, en experimenteerden met apparaten die kon maken in een dag wat eerder had genomen maanden aan te vullen met de hand. Het was onvermijdelijk dat ze hun ongebreidelde energie zou draaien, vindingrijkheid, and talent to modernizing handmade needlecrafts.

A lot of great things happened for crochet during this time but I also think it’s worth noting that there remains to this date no crochet machine that can do what crocheters do by hand!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

1 Commentaar

  1. Pingback: Dan en nu in haak (11/18 – 11/24) — Haak wellust

Schrijf een reactie