Een voor Yackel van math crafting boeken

Carolyn Yackel is een wiskundeleraar die gebruik maakt van de beginselen van de wiskunde om haak en handwerk te maken kunst. Haak leent zich verrassend goed voor een drie dimensionale weergave van wiskundige concepten. En de resulterende cijfers lenen zich goed voor kunst aangezien ze zijn gebaseerd op de beginselen die visueel aantrekkelijk zijn. Laten we dit alles een beetje meer …

Haak en Math

Yackel is niet de eerste wiskundige die haak gebruiken om uit te drukken de beginselen voor math. Een van de mensen die het meest bekend op dit gebied is is Daina Taimina. In de late jaren ' 90 besefte ze dat ze haak te nemen op wiskundige ideeën die moeilijk waren te begrijpen omdat de begrippen ongrijpbaar waren en hen in een tastbare manier weergeven, zodat ze meer zinvol zou kunnen gebruiken. Meer in het bijzonder, Taimina besefte dat met behulp van een eenvoudig algoritme wanneer Haakvideo zou kunnen leiden tot wiskundig pure cijfers die kunnen helpen verklaren van de complexiteit van de meetkunde in een zeer visuele indeling. Margaret en Christine Wertheim gebruikt haar ideeën voor het maken van hyperbolische haak stukken, welke zijn de wiskunde gebaseerde gehaakte artikelen die worden gebruikt in hun bekendste project, de hyperbolische haak Reef project. Om het simpel, Math kan worden uitgedrukt via haak.

De schoonheid van wiskunde

Het volgende ding dat we moeten nadenken over dat hier is dat wiskunde natuurlijk maakt schoonheid. Dat klinkt betwistbaar, maar het is eigenlijk kreeg een basis. Terwijl schoonheid in de ogen van de toeschouwer is, Er zijn bepaalde dingen waarnaar wij natuurlijk zijn getrokken en die dingen zijn vaak gebaseerd in de wiskunde. De volgorde van de Fibonnaci en de gulden snede zijn vaak gecorreleerd met dingen we aantrekkelijke vinden en natuurlijk zijn beide gebaseerd op wiskunde. Wat dit suggereert dan is dat als u wiskundige beginselen visuele om items te maken en vervolgens kunt u verhogen uw kansen op het maken van een item die is visueel aantrekkelijk. En dat is hoe met behulp van de haak aan uitdrukkelijke math kan leiden tot haak kunst.

Carolyn Yackel de haak kunst

Carolyn Yackel kwam tot mijn aandacht omdat haar werk maakt deel uit van een fiber art tentoonstelling eindigt deze week op 567 Center in Macon, Georgië. Hier zijn enkele voorbeelden van haar wiskunde in haak actie:

Fortunatus van portemonnee Hat, een vier-dimensionale item dat moeilijk voor ons om te begrijpen is omdat we in een driedimensionale wereld leven!

De dubbele zeven gekleurde Tori, één gebreid en haakwerk, die “welke impliceert dat een grafiek op een torus hoogstens zeven kleuren de hoekpunten kleur vereist zodat geen hoekpunten die met elkaar verbonden door een rand dezelfde kleur.”

De Lorenz-variëteit, haakwerk door Yackel maar het oorspronkelijke idee van de wiskunde-haak voor deze komt uit Hinke M. Osinga & Bernd Krauskopf

Heb je ooit gebruikt wiskunde om haak, misschien door te proberen hyperbolische haak?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

6 Opmerkingen

  1. Victoria Hillon Antwoord

    Ik hou van dit bericht, liefdevol zowel haak en wiskunde als ik. Er is schoonheid te worden gehouden in de wiskunde, ik denk dat – bijvoorbeeld, Ik vind het altijd verbazingwekkend dat zowel het gebied en de omtrek van een cirkel kunnen worden uitgedrukt in termen van pi. Het lijkt net zo netjes. Misschien heb je als een wiskundige aan de schoonheid in het niettemin vinden!

    • Kathryn Antwoord

      @Victoria … Ik ben niet een wiskundige en ik vind het nog steeds volledig mooie!! Bedankt voor het commentaar.

  2. Pingback: Hedendaagse gebeeldhouwd textiel van Sophie Buckley — haak wellust

  3. Pingback: Haak Link liefde: Beste posten van de Week — haak wellust

Schrijf een reactie