Ik wil gaan buiten het vak voor deze week Profiel van een kunstenaar die met haak werkt. Margaret en Christine Wertheim zijn de gedachten achter het Instituut voor Figuring de hyperbolische haak Coral Reef project, een eco-vriendelijke wiskunde-smart haak project dat veel hobbyisten over de hele wereld heeft geïnspireerd. Het project was oorspronkelijk bedoeld om te communiceren over wetenschap en technologie maar meer in het algemeen werd aanvaard door de kunstwereld dan de wetenschap wereld. De bedoeling van de Wertheim werk gaat verder dan alleen consumptie als kunst, maar het zeker benadrukt schoonheid en heeft sterke banden met de kunstwereld. Het rif project is specifiek een project van grote kunst en een die ik wil niet te veronachtzamen om te benadrukken in deze blog.

Meer over Crocheters Margaret en Christine Wertheim

Margaret Wertheim is een cultureel historicus en auteur van de wetenschap die het Instituut voor Figuring gevormd (IFF) in 2003. Haar tweelingzus Christine Wertheim is een professor van de culturele studies aan het California Institute of the Arts. Samen ze gelanceerd en kapelaan van de hyperbolische haak Coral Reef project, die heeft tentoongesteld in galeries en wetenschapsmusea over de hele wereld, beginnen met de Andy Warhol Museum in Pittsburgh in 2007. Dit project hielp hen om te ontvangen van de eerste ooit Theo Westenberg Grant voor vrouwen of Excellence van Het Museum Autry. De zusters komen oorspronkelijk uit Queensland, Australië maar nu leven in Los Angeles. Ze geleerd om haak van hun moeder.

Instituut voor uitzoeken

De IFF is een organisatie die werkt aan de educatie van het publiek over de esthetische en poëtische schoonheid van wetenschap en wiskunde. Dit omvat de schoonheid in de natuur (zoals de hyperbolische meetkunde in een zeeslak) Naast de schoonheid in door de mens veroorzaakte creaties (zoals islamitische mozaïek tegels patronen). Ze voeden met behulp van letters, tentoonstellingen en publicaties, waaronder een aantal exposities met werk van hyperbolische haak. De organisatie werd opgericht door Margaret Wertheim omdat ze zo veel verschillende artistieke dingen in de wetenschap was de ontdekking (zoals hyperbolische haak) maar belangrijke wetenschappelijke tijdschriften waren niet geïnteresseerd in hen, omdat ze werden beschouwd als meer kunst of ambachtelijke dan wetenschap. Ze wilde delen deze project evenals maken wetenschap beter toegankelijk zijn voor niet-wetenschappers.

Hyperbolische haak Coral Reef Project

Haak koraalrif

Misschien wel is de meest bekende poging van de IFF de hyperbolische haak Coral Reef Project, die wordt beschreven als “een wollige viering van de snijlijn van hogere geometrie en vrouwelijke handwerk, en een getuigenis aan de verdwijnende wonderen van de mariene wereld”. In principe is het een replicatie van The Great Barrier Reef dat is verricht in haak.

Het rif project begon als een grapje suggestie door Christine Wertheim. Het werd serieus genomen door Margaret en uiteindelijk werd een enorme en inspirerende kunstproject. De twee zusters in hun verschillende stijlen uit in dit project echt evenwicht, met Margaret gestructureerde maken meer wiskundig correcte stukken en Christine toe te voegen een meer speelse verkenning van de haak.

Het is belangrijk op te merken dat het rif zelf heeft zijn vervaardigd door velen, vele handen. Eigenlijk, het is eventueel beschouwd als's werelds grootste gemeenschap kunstproject. Van de site:

“De haak Reef is een unieke fusie van kunst, wetenschap, wiskunde, handwerk en Gemeenschap praktijk dat misschien wel het grootste project van de kunst van de Gemeenschap in de wereld.”

Eigenlijk, zijn er vele sub riffen die nu zijn gemaakt en weergegeven naast het oorspronkelijke Great Barrier Reef. Een uitbreiding van dit project dat ik is het giftige rif, waarin plarn (plastic zak garen) in het ontwerp om het extra bewustzijn over de specifieke milieu gevaren van plastic afval. Een andere satellietproject dat ik ben geïnteresseerd in is het gemaakt door vrouwen in Indiana State Prison. Er zijn veel gevangenis haak projecten en ik denk dat dit een, die de onderdelen van de wiskunde en wetenschap en kunst opgeteld, is een fantastisch!

Het is ook belangrijk op te merken dat de zusters Wertheim gelanceerd dit project met behulp van de hyperbolische haak “ontdekt”in 1997 door Daina Taimina. Taimina besefte dat met behulp van een eenvoudig algoritme wanneer Haakvideo zou kunnen leiden tot wiskundig pure cijfers die kunnen helpen verklaren van de complexiteit van de meetkunde in een zeer visuele indeling. De zusters Wertheim verheven dit tot een mooie artistieke niveau met hun rif project. Een van de manieren waarin ze uitgebreid op Taimina het werk werd met behulp van verschillende soorten garens – harige garen, Boucles, enz. – opvallend verschillende effecten creëren. Dit is wat maakte de stukken kijken levend, zoals overzeese schepselen. Een andere manier dat ze uitgebreid op Taimina het werk was dat zij niet alleen de hetzelfde aantal steken elke ronde verhogen maar afgewisseld hun toeneemt als u wilt maken verschillende organische vormen.

Interessant feit: Taimina oorspronkelijk probeerde te breien aan Schoenpoetsen wiskundige beveiligings-principals gebruiken maar het niet werken omdat het leidde al snel tot teveel lusjes op de naald. Haak werkte!

Inzicht in de kunst van het koraalrif haak

Detail van de giftige Reef satellietproject

Meeste haak kunst heeft twee verschillende componenten aan het. Eerste, het is visueel opvallend. Natuurlijk, schoonheid is in de ogen van de toeschouwer zodat u en ik kan niet eens over wat mooie maakt haak kunst, maar er is duidelijk een visuele component haak kunst. Tweede, Er is meestal een bericht of de bedoeling van het kunstwerk. Bijvoorbeeld, veel haak kunstenaars gebruiken dit vaartuig om te verkennen kwesties van vrouwelijkheid, gender identiteit en relaties omdat het is van oudsher een binnenlandse kunst (en niemand dat altijd serieus is als een vorm van kunst genomen wordt).

Het werk van Margaret en Christine Wertheim verkent deze thema 's. Duurt de “binnenlandse” of vrouwelijke ambacht van haak en gebruikt om te verkennen en uit te leggen complexe wiskunde, meestal beschouwd als een “man” Onderwerp. Margaret Wertheim heeft geschreven een boek die dit probleem verhelpt: A Field Guide to hyperbolische ruimte: Een verkenning van de snijlijn van hogere geometrie en vrouwelijke handwerk. Ze bespreekt ook de kwestie in de diepte in een interview met Maria Elena Buszek, die werd gepubliceerd in een interessant boek genaamd Extra/gewone: Ambacht en hedendaagse kunst.

De haak Coral Reef Project is ook kunst met een boodschap. Het wordt gebruikt om de bewustwording van de ecologische problemen waarmee deze planeet, specifiek hoe globale opwarming van de aarde en verontreiniging veroorzaken grote verwoestingen aan de natuurlijke wonder dat is The Great Barrier Reef. Het is groen kunst.

Een leuk gerelateerde feit over dit project is dat verschillende van de haak rif objecten werden gekenmerkt in de verzamelingen van een sok marionet toneelstuk genaamd Quoi dat Christine Wertheim schreef en regisseerde in 2008. Dat het toevoegen van een laag van kunst naar de andere – Ik vind het geweldig!

Inzicht in de wiskunde in hyperbolische haak

Ik denk dat een van de coolste dingen over de hyperbolische haak die ontstaan is, gebruikt en geschreven over deze vrouwen is het feit dat u niet hoeft te begrijpen van de wiskunde te maken met het, maar het kan worden gebruikt om uit te leggen math als je geïnteresseerd in dat bent. Hyperbolische haak maakt gebruik van eenvoudige algoritmen om shapes te maken. Voor iemand die is Haakvideo, Dit kan vertaald worden naar iets eenvoudigs als u in de rondte en altijd werken twee steken in elke steek van de vorige ronde, waardoor een wiskundig zuivere en visueel opvallende stuk van haak die ziet eruit als iets dat kan worden gevonden in de natuur. Echter, u kunt het verkennen met een wiskundige oog om een beter gevoel van wat kan eerder hebben zojuist theoretische wiskunde voor u. Ik weet dat ik persoonlijk niet goed in geometrieklassen helemaal doen omdat mijn hersenen gewoon niet op die manier te berekenen, maar werken met hyperbolische haak technieken helpt maken sommige van het gewoon zinvol in mijn hersenen.

Hier is een fijngesneden van informatie van de coral reef-website die je een gevoel geeft van wat ik bedoel:

“Aan de slag op uw eigen hyperbolische modellen is gemakkelijk. Het fundamentele inzicht is te begrijpen dat deze vormen het gevolg zijn van het eenvoudige proces van het verhogen van het aantal steken in elke rij. Hoe vaker verhogen u steken, des te sneller het model zal toenemen en des te meer om het voltooide formulier zal worden. Modellen kunnen beginnen met een eenvoudige lijn, wat resulteert in een hyperbolische vlak; of uit een enkel punt met de haak spiraal rond om geleidelijk fan zoals een kegel, wat resulteert in wat bekend als apseudosphere staat. U kunt ook beginnen van een cirkel, die zal produceren tubulaire, Bell vormige, of trompetterde configuraties.”

Een ander Wertheim kunstwerk: Inlandia

Haak cactustuin

De zusters waren betrokken bij een ander soortgelijk kunstproject in 2008 die onderzocht het leven van LA's Inland Empire. Hun haak Cactus tuin was een belangrijk kenmerk van dit project. De vrouwen curator het project, dat was een gezamenlijk project met de haak werk van bijna een dozijn contribuanten.

Een ander IFF haak tentoonstelling: De Quick and the Dead

Een ander haak project dat werd gezet samen door de IFF maar niet samengesteld door de zusters was een stuk in de 2009 tentoonstelling genaamd De Quick and the Dead, die werd samengesteld door Peter Eleey. Dit “kleine en delicate installatie van hyperbolische haak stukken … werpt een frisse blik op de geschiedenis van de conceptuele kunst in de afgelopen eeuw … (en vraagt) Wat is levend en dood binnen de erfenis van de conceptuele kunst.”

Margaret en Christine Wertheim rond het Web

Het werk van deze grote vrouwen die ik zeker zou willen kunstenaars noemen verkennen!

Wat denk je? Margaret en Christine Wertheim zijn haak kunstenaars?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

13 Opmerkingen

 1. Pingback: Haak Blog Roundup: September 2011 — Haak wellust

 2. Pingback: Een jaar geleden in haak (En een rustige Blog verjaardag) — Haak wellust

 3. Pingback: Hyperbolische haak Reef makers openen nieuwe permanente tentoonstellingsruimte — Haak wellust

 4. Pingback: De kunst van Helle Jorgensen (Kippenvel) — Haak wellust

 5. Pingback: Wiskundige haak kunstenaar Ciro Najle — Haak wellust

 6. Pingback: YarnBombing Kicks Off haak wetenschap gebaseerde kunst exposeren — Haak wellust

 7. Pingback: Leven binnenkant haak — haak wellust

 8. Pingback: Cool haak: Hyberbolic haak cactustuin — Haak wellust

 9. Pingback: Gemengde Media organische haak kunstenaar Elin Thomas |

 10. Pingback: 30 Nieuwe haak patronen en meer Crafty Link liefde |

 11. Pingback: Carolyn Yackel maakt gebruik van Math en haak om kunst |

 12. Pingback: 14 Nieuwe garen en haak Interviews |

 13. Pingback: Inspirerende Haak Van Australië: Ontwerpers, Boeken, Art and More |

Schrijf een reactie