Ik heb net de grote oma vierkante deken die ik heb gewerkt voor een tijdje en ik ben lief hoe het bleek. Ik was geïnspireerd om dit te doen na het bekijken van een bos van crocheters online deelnemen aan de grote uitdaging van de oma op Le Monde Sucrette blog. Ik eigenlijk niet deelnemen aan de uitdaging, maar ik denk dat het idee kwam in mijn hoofd omdat toen ik ging zitten en maken een deken ik willen maken voor een tijdje, het idee van de oma leek natuurlijk.

De grote Gehaakte oma-vierkanten

Ik hou van de manier waarop dat oma pleinen kijken en ik hou van hoe gemakkelijk ze werken. Maar ik zelden ze gebruiken omdat ik niet een grote fan van frequente kleurwijzigingen of verbindende motieven ben. De grote oma vorm lost de motief probleem. En ik heb besloten niet te doen een heleboel kleur verandert, maar om te werken in een paar rijen van verschillende garens hier en daar maken een meer interessant patroon dan gewoon een enkelvoudige draad zou bieden. Het was gemakkelijk om te doen en vreselijk meditatieve.

Gekruiste dubbele haak

Eek, Ik zie ik zie een eind van het garen die worden geweven moet onderaan er!

Zodra ik had een vierkant zo breed als de breedte van de deken die ik wilde, Ik moest sommige rijen toevoegen aan een van de uiteinden om te zetten van het plein in een rechthoek. Ik besloot om een steek die ik hou gebruiken – de gekruiste dubbele haak. Ik heb twintig rijen van deze steek toegevoegd aan de boven- en onderkant van de gehaakte deken, creëren van een meer intrigerende alle-over ontwerp en een rechthoekige vorm.

Garens gebruikt in deze gehaakte deken

Ik de volgende garens gebruikt bij het voltooien van deze deken, waarvan sommige ik heb al herzien op deze blog als ik met hen werkte:

 • Caron Simply Soft verven. Dit is wat het grootste deel van de deken is. Ik moest een betaalbare garen maar dat nog steeds zacht en mooie was. Caron Simply Soft is een van de weinige “goedkoop” garens die ik echt leuk dus ik ging natuurlijk met die. Ik wilde om te kiezen een multi kleur garen de oma patroon om interessanter te maken voor het oog dus ik koos de lijn verven van het garen en ging met de kleur Driftwood.
 • Puro door Novita. Ik wilde de gekleurde rondt af van liefhebber garens worden gemaakt om te maken de deken meer luxe aan de aanraking. En ik wilde blues en Groenen om te gaan met de kleuren in het drijfhout garen. Het eerste garen dat ik in het stuk werkte werd het groene garen. Het is Puro door Novita die is een 100% IJslandse garen van wol.
 • Paton de zijde bamboe. De volgende gekleurde ronde dat ik werkte de prachtige blauwe saffier ronde is. Dat is de Paton zijde bamboe, Wat is mijn ultieme favoriete garen. Het is een mix van zijde bamboe met geen andere vezels in het dus het is zacht en glad en een geweldige glans heeft. Eigenlijk, Ik hou van het zo veel dat ik het een hele deken uit het voor mezelf ben maken!
 • Zes strengen mediterrane sfeer. De laatste blauwe ronde dat ik deed was in deze hand-geverfd Aran gewicht Britse Bluefaced Leicester garen, die ik gekocht online van zes strengen. Ik hou van de helderheid waarmee het wordt toegevoegd aan het plein.
 • Paton Boheemse. Dit grote garen is wat ik gebruikt om de rand van de deken en I absolutely love het effect. Het is een super volumineus garen dat voegt een mooi bepaalde grens wordt opgetrokken helemaal rond de rand van het stuk en sluit het allemaal samen. Aanbidden.
Hoop u genieten van kijken naar het zo veel als ik genoten waardoor het!
Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

16 Opmerkingen

 1. Pingback: Garen Review: Paton Boheemse — Haak wellust

 2. Wow….

  Hoe ga ik terug door uw posten, zoals ik placht te doen wanneer ik was inhaalslag na wordt weg voor zo lang?

  • Kathryn Antwoord

   @Kat – De intro naar het verleden 10 of zo zijn posten op de voorpagina als u scroll naar beneden. Zo kun je naar degene die u interesseren. Of je kunt gaan naar de knop archieven in de zijbalk en selecteer deze maand en ze zijn allemaal op een plaats. Of u kunt zich abonneren op mijn feed in een lezer en zie de volledige berichten er. Laat me weten als u nog vragen hebt.

  • Kathryn Antwoord

   Dank @Marie. Het is eigenlijk een geschenk en ik denk dat de ontvanger zal genieten van de kleuren te!

 3. ElisabethAndrée Antwoord

  Uw deken doet me denken aan een forest, groen en bruin voor de bomen en planten en vervolgens de verse kijken blauw voor een beetje water. De kleuren van de natuur, een goede keuze!
  Dank u voor uw vriendelijke opmerkingen, Ik ben blij met het:)

  • Kathryn Antwoord

   @ElisabethAndree … Ik hou van verwijzing naar het bos en de Oceaan! Bedankt!

 4. Pingback: Gehaakte oma-vierkanten Love Book Review, Blog Tour en GIVEAWAY! — Haak wellust

 5. Pingback: Haak Blog Roundup: September 2011 — Haak wellust

 6. Pingback: Jumpstart uw creativiteit: 25 Verschillende Items aan de haak, haak wellust

 7. Pingback: 20 Dingen die je met een Gehaakte oma-vierkanten doen kunt — haak wellust

 8. Pingback: Mijn haak: Grote Gehaakte oma-vierkanten dekens — Haak wellust

Schrijf een reactie