Pieter Louis Erasmus is een sieraden ontwerper die werkt met haak ambachtslieden in New Delhi die werken met een speciaal soort draad genaamd zari. Uit wat Wikipedia vertelt me, Zari is een soort draad dat wordt gemaakt door inwikkeling een zuivere metaaldraad (als goud) rond een vezel (zoals zijde of polyester). Het is prominent in de Indiase kleding waar het wordt gebruikt als borduurwerk of weven om interessante ontwerpen op het weefsel. Echter, Erasmus maakt gebruik van het haakwerk over juwelen en vormen maken echt unieke sieraden voor St. Erasmus. Hij heeft een heleboel aandacht gekregen voor deze sieraden in de afgelopen paar jaar na een van zijn stukken werd gedragen door Michelle Obama.

Ik voor het eerst geleerd over deze sieraden van een online gesprek. Mijn favoriete ding in dit interview is dat Erasmus wordt uitgelegd dat deze uitgebreide kostuum juwelen stukken moeten worden gedragen met een T-shirt en jeans, omdat het in staat stelt om een over-the-top-middelpunt dat niet zichzelf te serieus nemen. Hoe leuk. Hij zegt ook dat hij zou graag ontwerp voor Lady Gaga.

Hier zijn enkele van de stukken van de gehaakte zari ik uit zijn huidige collectie:

Cocktail ring omarmd door haak zari thread

Opal Pearl Drop Oorbellen bedekt met haak zari draad

Acryl bloem ketting genesteld in Zari haak

Gedachten?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

4 Opmerkingen

    • Kathryn Antwoord

      @Sandie – Ik denk totaal dat het zou geweldig om te dragen hen met blue jeans.

  1. Pingback: Dan en nu in haak (8/26 – 9/8) — Haak wellust

  2. Pingback: Luxe haak sieraden voor uw Christmas Wish List — haak wellust

Schrijf een reactie