Vorige week mijn haak kunstenaar profiel was van Nick Cave, de kunstenaar SoundSuit. En hoewel ik niet te met betrekking tot de andere op enigerlei wijze vinden, Ik moet zeggen dat het werk van deze week haak kunstenaar (Lanzini) doet me denken aan grot werk in veel opzichten. Beiden maken super kleurrijke wearable stukken die deel art zijn, deel kostuum, deel prestaties, deel magie. Echter, Er zijn natuurlijk verschillen tussen de twee omdat deze totaal verschillende kunstenaars zijn. Lanzini meestal doet maskers / hoofddeksels, in plaats van volledige kostuums, Hoewel hij volledige wearable stukken alsmede heeft. Nog belangrijker voor onze doeleinden hier op de blog, Hij bouwt eigenlijk de haak zichzelf overwegende dat grot toepassingen gevonden haak stukken (samen met vele andere objecten gevonden) in zijn werk.

Meer over haak kunstenaar Aldo Lanzini

Lanzini is een Italiaanse gehaakte en gebreide ontwerper die één voet in de kunstwereld en één voet in de wereld van de mode heeft. Zijn creatieve kleurrijke haak gekostumeerd maskers de kwestie van de eigen identiteit in ware kunststijl verkennen en nog zijn gekenmerkt op de baan, met name op MISSONIde lente / zomer 2011 Toon. Hij verdeelt zijn tijd tussen Milaan en New York, heeft zijn geïnterviewd door Vogue Italia en had een show vorig jaar op Le geval D'Arte “waar hij de galerie omgezet in viscerale ervaring dat de zintuigen door visual versterkt, sonore, tactiele en olfactorische elementen”. (Bron)

Meer over Aldo Lanzini haak kunst

Lanzini de maskers zijn allemaal over identiteit. Hij niet zelf daadwerkelijk laten zien in persoon, altijd dragen een van deze maskers wanneer hij op camera praten over zijn kunst (en ik neem aan dat wanneer hij is uit toont zijn werk zo goed). Hij zegt dat identiteit altijd aan het veranderen, en dus is het logisch dat hij deze draagbare items siert omdat hij hen uit kunt wijzigen. Hij kan ook groeien met hen. Hij merkt in een interview met Crane.tv dat hij houdt van leren van nieuwe technieken, omdat terwijl u leren ze de stukken die u bent bezig zal veranderen. Ik heb zeker gemerkt dat in mijn eigen werk haak – heb je niet?

“Aldo Lanzini bracht de Midden en late jaren 90 om haak jurken en kostuums voor zijn ondergrondse circuit van vrienden in New York City en het was hier dat hij zijn eerste gemaakt “Illegale vreemdeling.” Een woordspeling op het feit dat “Alien” de juridische term beschrijft een buitenlandse burgers die wonen in de Verenigde Staten. Roepen mensen vreemdelingen was vreemd en grappig en Lanzini van mening, het was een concept waard, “Ik vond het heel vreemd dat mensen kan worden gedefinieerd als vreemdelingen!” – Constantin Bjerke

Hij zegt dat hij altijd zijn kunstwerk met een klein stukje begint, en hij kijkt in de spiegel en plaatst het op zijn lichaam als hij het maakt, waardoor zijn visie uit te breiden en om te bepalen hoe het gaat om te groeien. Hij wil altijd blijven open toe het stuk te spreken voor zichzelf als hij bezig met het. Hij doet werken dan haak, wezens in wat lijken te worden gevoeld en sommige andere items, maar het grootste deel van zijn werk lijkt te zijn in haak met garen of draad.

Favoriete voorbeelden van Lanzini de haak kunst

Wat ik leuk vindt aan Lanzini de haak kunst

Ik hou van de geweldige combinatie van kleuren en texturen in draagbare kunstwerken!

 

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

7 Opmerkingen

  1. Wow. Ik wou dat ze zou hebben gehad meer verlichting op zijn creaties in de video. Moeilijk om te zien wat hij precies wordt gemaakt.

    • Kathryn Antwoord

      @Kat – zeer waar, het is niet de beste video kwaliteit maar ik denk dat geeft een gevoel van hoe leuk het zijn zou om naar een van zijn prestaties installaties!

  2. Pingback: Bil (anatomie) na knoop: Online haak kunst exposeren — Haak wellust

  3. Pingback: 100 Unieke haak hoeden — Haak wellust

  4. Pingback: Toen en nu: Een terugblik op vorig jaar in haak (7/22 – 7/28) — Haak wellust

  5. Pingback: 20 Prachtige mannelijke haak ontwerpers en kunstenaars — haak wellust

Schrijf een reactie