Haak kunstenaar Sheila Pepe mijn aandacht gevangen na onlangs las ik een nieuwsartikel over haar huidige tentoonstelling. Het heet gezond verstand en het heeft al reist rond, maar nu is geland op de Hij zei, Ze zei tentoonstelling en gebeurtenis in het Chicago gebied. Gezond verstand is een interactieve haak kunst exposeren die ik vind volledig intrigerend. Het is omschreven als: “Integratie van ideeën tot abstractie en bouw, de grootschalige haak “tekening” kunt publiek om deel te nemen aan de werkzaamheden door de ontrafeling van het materiaal moet worden gebruikt voor hun eigen creaties.” Ik hou van het idee dat de kunst zowel het product als het proces is en ik hou van hoe het geeft een knipoog naar de manier waarop crocheters hergebruiken van gebreide en artikelen uit het verleden gehaakte te laten tot nieuwe moderne creaties.

Meer over haak kunstenaar Sheila Pepe

Sheila Pepe is een New Jersey geboren Haak kunstenaar Wie woont en werkt in New York City. Ze heeft een uitgebreide achtergrond in de kunst met een BA, een BFA in Cermatics, een MFA en opleiding in de smeden en schilderkunst en beeldhouwkunst. Wow! Ze heeft het tonen van haar werk in solo tentoonstellingen sinds 1994 en ze heeft een geweldig lichaam van werk aan haar naam. Zij heeft talrijke toekenning gewonnen, de meest recente daarvan was de 2009 Joan Mitchell Stichting Grant. Ze is ook een kunst leraar die door gasten lezingen regelmatig op andere scholen.

Sommige geschiedenis

“Geboren in 1959, Ik ben een onder vele feministen die woont in die lekkende regio tussen de babyboomers en de Gen X-ers. Kwam ik uit als een lesbische feministe (voor een keer, Lesbische separatistische) in Boston in 1981, Wat betekent dat ik was ook onder een groep van vrouwen die waren er trots op te noemen onszelf feministen net zoals het was tanende in mode. Spoedig na, Feminisme werd strijdende in wat ik herinner me als "the Culture Wars,"en ik me kan herinneren mijn weerstand tegen de"split,"veelbelovende mezelf om te investeren in feminisme de fundamentele belofte: te staan van een vrouw die bevoegd om alle van de verschillende delen van haar leven te noemen, en in doen, Neem de eerste stap in het bouwen van bruggen naar sociale rechtvaardigheid. Dan als nu, Feminisme is dat iets leefde dagelijks, en als zodanig, woont in mijn werk.” Bron

Pepe heeft gewerkt met string, touw en garen als materiaal voor kunst sinds 1999. Door het doen van de haak, ze voelt zich net als met betrekking tot vrouwen historisch gezien en tot een nieuwe generatie van collega's - met inbegrip van mannen- die zijn gefascineerd door dit medium over de hele wereld. Zij noemt haar installaties “improvisatorische gehaakte tekeningen” en ziet ze als kleurrijke tekeningen in 3-dimensionale ruimte. Haar doel is om te behouden handwerk in het digitale tijdperk van na mechanische reproductie. Bovendien, Ze maakt gebruik van traditionele materiaal om een interdisciplinaire omgeving boeiende met kunst te maken, het platform, biologie, psychologie en lichamelijke wetenschap.” Bron

Voorbeelden van Sheila Pepe haak kunst

De creativiteit van de Pepe Haak kunst spreekt voor zich. Neem een kijkje:

Vrouwen zijn van Mars met haakwerk ding, 2010

Uw oma is niet vierkante, 2008

Greybeard, 2008

Veranderlijk ding, 2011

Mijnheer. Gleuf in situ
Break the Rules! Sammlung Hieber/Theising, Kunstverein Mannheim, Duitsland, 2008

Crafters’ Tent, onderdeel van De grote trekken, 2007

Wearable Wrap.
In opdracht van Lion merk garen, 2006

Food for thought

Pepe de haak kunst is duidelijk abstract. Doet het een beroep op u of bent u meer geïnteresseerd in schone lijn haak kunst?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

5 Opmerkingen

  1. Pingback: 25 Haak kunstenaars om te leren meer over — haak wellust

  2. Pingback: Sheila Pepe haak kunst exposeren (Boston / Queens) — Haak wellust

  3. Pingback: Hard en zacht haak kunstenaar Crystal Gregory — haak wellust

  4. Pingback: Global Thinking Pod Crochet Art by Viviane Le Courtois |

  5. Pingback: LGBTQ Feministische Improv Haak Artist Sheila Pepe |

Schrijf een reactie