BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Elaine Bradford is een award-winnende Houston-gebaseerde stedelijke kunstenaar die gebruik maakt van haak als haar belangrijkste medium. Ze onlangs aandacht gekregen voor haar haak kunst omdat ze kreeg de opdracht om een installatie van haar werk in de Houston openbare bibliotheek te doen. Het grootste deel van haar werk is dierlijk leven dat heeft een gehaakte trui of haakwerk huid overheen maar ze andere trucs heeft in haar tas evenals.

Over haak kunstenaar Elaine Bradford

Haak taxidermie kunst

Een van de dingen dat maakt me echt hou van Elaine Bradford als kunstenaar is dat ze een idee wordt opgehaald en echt uitgebreid op het. Bijvoorbeeld, Ze werkt samen met een schrijver en illustrator maken een kinderboek op basis van de Haak kunst installatie die ze van de Houston openbare bibliotheek, uitbreiding op de kunst door het boek. Een ander ding dat ik hou van over haar is dat ze echt een werkende kunstenaar die op veel verschillende niveaus werkt van het creëren van straatkunst te serveren op de planken van lokale kunst organisaties. Bradford heeft zowel een BFA en een MFA en heeft haar werk op diverse plaatsen voor meer dan een decennium waren tentoonstellen.

Elaine Bradford haak kunst

Elaine bradford Sterrentijd haak
De afbeelding aan de bovenkant van deze post is een deel van de haak illustratie dat wordt gepresenteerd in de installatie in de Houston openbare bibliotheek. In feite heeft ze een hele rotonde bij de bibliotheek gevuld met dieren dragen kleurrijke haak skins. Hier is een ander beeld van de installatie:
Dit is niet de eerste keer dat ze heeft haakwerk dieren zoals dit. Ze deed soortgelijke werkzaamheden 2009 voor het Museum of onnatuurlijke History:
Ik ben eigenlijk echt geïntrigeerd over wat haar werk in nu uitbreiden. Neem een kijkje op dit koele beeld van een 2010 ze deed project genaamd Impossible Things, die was onderdeel van een artist-in-residence gebeurtenis:
Maar ik houd sommige van haar oudere werk zo goed, Als deze naamloos stuk:

Elaine Bradford is een haak Taxidermist?

Onlangs ik een andere haak kunstenaar geprofileerd, Shauna Richardson, die bekend is als een “crochetdermist”, een term die ze gebruikt om te beschrijven hoe ze haakpennen taxidermie-stijl dieren. Een van de artikelen die ik lees over Elaine Bradford noemde haar een haak taxidermist meestal evenals gevolg van het werk dat ze gedaan voor het Museum of onnatuurlijke History. Ik denk dat de term enigszins toepassing is. Echter, omdat de dieren zijn twisted uit de buurt van werkelijkheid in Dr. Seuss-achtige stijl, Ik vind ze meer grillige en kunstzinnige dan de term “taxidermie” echt brengt voor de geest. Dan weer, Ik ben nu denken over een aantal van de taxidermie items die zijn samengesteld en worden tentoongesteld bij San Francisco Paxtons Gate shop … en als dat taxidermie dan stel ik dat dit spul zou zeker haak taxidermie. Wat denk je?

Citaat beschrijft dat Elaine Bradford haak kunst

A beoordeling uit Bradford's eerste Los Angeles solo tentoonstelling in 2004 biedt een mooie kleine beschrijving van enkele van haar kunst haak:
“Elaine de werk bestaat uit verschillende objecten, inclusief bomen, stofzuigers, en gekoppelde herten hoofden, “gekleed” in truien hand-Brei door de kunstenaar, Wie wil “deze dagelijkse objecten wijzigen en hen met zowel de comfortabele en de surrealistische infusie”, met het oog op “de viewer kennismaken met een griezelige realiteit dat is vreemd, nog plausibel.” Het gebaar is een van comfort, warmte, en absurditeit, het toevoegen van een humoristische draai.”
Vraag voor u
Een eenvoudige vraag vandaag – Wat denk je van haak kunstenaar Elaine Bradford? Deel uw gedachten in de commentaren!
Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

10 Opmerkingen

  1. Je hebt te hebben het geduld van een heilige en worden zeer gewijd aan iets dergelijks doen. Ik vervelen met mijn ' grote’ projecten. Mijn ' grote’ projecten zijn dat niets in vergelijking met Hare! Mijn hoed is uitgeschakeld voor haar.

  2. Wow, Ik hou van dit, de schaal van hen onvoorstelbaar mijn gedachten. Hou echt van de Siamese dieren. Zeker iets te streven naar in termen van mijn eigen haak.

  3. Pingback: Een jaar geleden in haak 3/25 – 3/31 — Haak wellust

  4. Pingback: Elaine Bradford |

  5. Pingback: Haak taxidermie | Crafty Queens

  6. Pingback: Elaine Bradford haak dierlijke kunst — haak wellust

  7. Pingback: Haak kunstenaar Rachelle Vasquez — Haak wellust

Schrijf een reactie