Mandy Greer is een mixed-mediakunstenaar die heeft opgedaan aandacht in de wereld van de haak kunst vanwege haar grote schaal haak sculpturen. Thema's die in heel haar werk terugkeren omvatten erotiek, verliefdheid, moederschap en fetisjisme. Hoewel haar werk kan niet gemakkelijk worden samengevat, het is beschreven (schijnbaar nauwkeurig) als werk verkent die de sensualiteit van het leven. Haak is het perfecte medium, in mijn advies, voor het onderzoek van sensualiteit!

Meer over haak kunstenaar Mandy Greer

Mandy Greer is een mixed-mediakunstenaar wie installatie en multidisciplinaire kunst doet. Ze heeft een MFA, heeft haar werk gekenmerkt in galerijen en musea over de hele natie en ze heeft subsidies en beurzen verdiend door de jaren heen. Haar werk is zeer gedetailleerd, levendige en krachtige. Wat ik leuk vind is dat ze niet bang om aan te pakken van grote projecten in haak. Bijvoorbeeld, ze deed een samenwerking met het boek-It Repertory Theater in Seattle in 2007, Gehaakte wijn maken die brak open op het podium en Haakvideo onthoofde hoofd stukken voor het spel.

Beschrijving van de werkzaamheden van de haak door Mandy Greer

Bellevue Arts treffend beschreven de sensualiteit van Greer's werk met de volgende instructie:

Greer's exploratie van de sensualiteit van leven wordt weerspiegeld in de zinnelijkheid van haar medium. De materialen een mirror van het lichaam in zijn dubbele realiteit van emotionele en korporaal: zachte vs. harde, kwetsbare vs. sterke, enorme vs. delicate. Haar formele rijk is een zachte, gemaakt van gehaakte en gestikte sprookjes en archetypische mythen, aanpakken van de gemeenschappelijkheid van gevoel en denken van de menselijke conditie. Betekenis is belichaamd in de verhalen en nog ingebed in de zeer materiaal.

Voorbeelden van Mandy Greer haak werk

 • Durven Alla Luce. Dit 2008 installatie (hierboven afgebeeld) is wat de Bellevue Arts schreef over het in de offerte over. De benaming Mauerpark in principe “bevalling”, een idee dat vaak onderzocht in illustraties. Het maakt gebruik van een groot aantal verschillende materialen met inbegrip van veren en schelpen, die allemaal lijken te hebben een geschiedenis van wordt in verband met traditioneel vrouwelijke binnenlandse rijken. Haak en andere garen werk zijn opgenomen in het project. U kunt een video van de installatie bij het Museum van hedendaagse Craft omhoog zien Hier.
 • Zuster Sweostor Systir. Deze show van vorig jaar was een samenwerkingsproject dat de kunstenaar deed met anderen. Haar bijdrage opgenomen een verbazingwekkende haak hoofdtooi. Ik vind de beelden fascinerend. Zie de hele Flickr set Hier:

 • Kleine maar machtige zwerven Pearl. Kunst die er gaf een intrigerende beschrijving van deze krachtige haak-kunstwerk, gezegde: “het was fascinerend; al deze mooie rode haken en breien werk vertegenwoordigen een uitgestrekte gebied van ingewanden, en die verbonden met deze cryptische kroonluchter van hetzelfde materiaal.”

Berichten over Mandy Greer rond het Web

Vraag voor lezers

Bent u geïnteresseerd in haak kunst die deel uitmaakt van een groter geheel van gemengde media werk of verkiest u werk dat volledig is en alleen haak?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

10 Opmerkingen

 1. Hey, Bedankt voor het profiel! Het klinkt alsof je daadwerkelijk zag de boek-It Toon, omdat ik denk niet dat ik heb zelfs geen foto's van de gehaakte wijn en de beheadings van “Tale of Two Cities”. Dat project was een blast!
  Mandy

  • Kathryn Antwoord

   Bedankt voor de update! Het klinkt alsof je wat echt cool werk doet. Houd mij op de hoogte over alle nieuwe dingen die je doen!

 2. Pingback: Nieuws uit de haak kunstenaar Mandy Greer — haak wellust

 3. Pingback: 25 Haak kunstenaars om te leren meer over — haak wellust

 4. Pingback: Haak Link liefde: Beste posten van de Week — haak wellust

 5. Pingback: Nieuw boek van haak kunstenaar Mandy Greer — Haak wellust

 6. Pingback: Haak: 2011, 2012, 2013 (2/25 – 3/3) — Haak wellust

 7. Pingback: 8 Haak kunstenaars om te aanbidden en verkennen — haak wellust

 8. Pingback: Fotografisch werk door haak kunstenaar Mandy Greer — haak wellust

Schrijf een reactie