Edun is de eco-minded modemerk opgericht door Ali Hewson, de vrouw van Bono. Parijs gevestigde Ierse fashion designer Sharon Wauchob tentoongesteld haar tweede seizoen collectie voor Edun onlangs in New York Fashion Week. Net als veel van de huidige modes raken de start-en landingsbanen, de collectie opgenomen bits van haak. Echter, in tegenstelling tot de meeste van die andere modes, de stijlen lijken minder geïnspireerd door jaren 1970 stijlen dan door moderne internationale trends in ontwerp. Een bijzonder interessant stuk is te omschrijven als een marginale haak rok gecombineerd met een tweede ruwe-rand lederen rok en bekroond met een Brok trui vacht.

“Wauchob beschreven backstage voordat de te zien hoe de verschillende bezoeken aan Kenia had geholpen haar definiëren een sterkere persoonlijkheid voor het label, met meer kleur en textuur. Dit bleek onmiddellijk in de levendige blauwe, groen en mosterd gebaseerd landschap afdrukken in zijde en katoen die, Ze zei, werden geïnspireerd door de kleuren van de huizen en het behang in de dorpen ze buiten Nairobi bezocht.” Bron

Andere bronnen verslag dat de lijn werd geïnspireerd voornamelijk door Roma / Gypsy cultuur. En nog steeds andere bronnen uitleggen dat de verzameling wordt genoemd “Vertellers en leugenaars” en is gebaseerd op het idee dat verhalen wijzigingen thorughout tijd, steeds een blended versie van echte leven en fantasie en dat dit bijzondere “verhaal” ligt in een “mysterieuze tuin, vol nachtdieren”.

Thij artikel hierboven vermeldt dat veel van de gehaakte artikelen zijn handgemaakt door een team van nonnen genaamd The haak Sisters geciteerde. Ik heb geprobeerd om aanvullende informatie op hen te vinden, maar niets tot nu toe ingeschakeld. Een Google-zoekopdracht op het onderwerp verandert van een paar van de tiener ondernemers genaamd The haak Sisters – zeer koele gals met een mooie Etsy slaan maar zeker niet de nonnen beschreven in het artikel. Style.com biedt een beetje van aanvullende informatie, Overwegende dat een grote zwarte haak rok uit de collectie is gemaakt door “nonnen in Afrika”. Dit is zinvol Edun is een fair trade organisatie ondersteunende ontwikkeling in Afrika. Iedereen weet niets over deze haken nonnen?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

2 Opmerkingen

  1. Pingback: Een jaar geleden in haak 2/19 – 2/25 — Haak wellust

  2. Pingback: 100 Unieke haak rokken — Haak wellust

Schrijf een reactie