Elke maandag op deze blog haak neem ik een kijkje op het werk van een haak kunstenaar. Deze week aanbevolen kunstenaar is Patricia Waller, een haak kunstenaar geboren in Santiago Chili in 1962 Wie nu woont en werkt in Berlijn, Duitsland. Haar werk haak is aandacht krijgen van vanwege de behandelde materie. Ze haakpennen items die zien er leuk en kinderlijk en voegt een donkere kant aan hen. Bijvoorbeeld, Ze heeft gedaan een stuk genaamd die gedood Bambi? waarin de herten in kwestie heeft aangevallen met een slagersmes en is bloeden. Dat is wat afgewerkt verschillende werk voor een haak kunstenaar. Ik ben niet eens zeker of ik het, precies, maar ik vind het zeker waard een tweede blik. En ik zeker waarderen haar vaardigheid met een haaknaald!

Meer over haak kunstenaar Patricia Waller

spiderman haak

Waller studeerde kunst aan de graduaatsniveau in tal van plaatsen. Ze heeft gewerkt als een kunst docent op universitair niveau. En ze heeft prijzen gewonnen voor haar werk. Een van de meer interessante projecten die ze deed (naar mijn mening toch) was terug in de jaren 1990 toen ze het onderwerp van hoe computertechnologie zo overwegend in de samenleving is geworden door de gehaakte of geweven werk van het onderwerp aangepakt. Ik ben altijd geïnteresseerd in het snijpunt tussen kunst en technologie, vooral als het is van toepassing op de haak.

Grote beschrijving van Waller de haak kunst

In 2009 Waller had een galerij weergeven met een adellijke titel pech. Het voorwoord van de catalogus voor die show, geschreven door Andre Lindhorst, heeft een grote beschrijving van haar werk. Het leest, in deel:

“Met haar stilistische gereedschap — haakwerk objecten — de kunstenaar Patricia Waller uit Berlijn neemt een speciale plaats onder kunstenaars werken met naald en draad. Ze is een nauwkeurige en kritische waarnemer van het dagelijks leven en heeft inmiddels een veelzijdige gemaakt "wereld theater." Haar dubbelzinnige universum gewrocht uit onze turbulente moderne bestaan is gericht op kunst, handel, technologie, en popcultuur, en nu bestaat uit talrijke thematische blokken. In een subversieve ironische manier, Patricia Waller heeft vermengd het absurde en de bizarre, zorgvuldig te observeren van alledag en een interesse in de mensheid die aan de antropologische grenst, te maken van deze verschillende fasen van haar werk.

Haar werken mogelijk pittoresk eerbetoon aan de helden van hoge kunst, zoals Vincent van Gogh of Picasso, of satirische commentaar van de verheven rituelen van de culturele industrie. Of ze misschien, in een prachtig bizarre wijze, draak op de affectations van de krachtige of macho swaggering, of maak ironisch parodieën van gen technologie of psychische fenomenen. Maar het is al snel duidelijk dat Patricia Waller œuvre geen is oppervlakkige noch doet zij uitnodigen onschadelijk amusement. Eerder is het verankerd in de concrete wereld van dagelijkse ervaringen en haar problemen. Wat in een aantal van haar instellingen op het eerste gezicht ziet eruit als harmonie is bedrieglijk, Als de kijker zal snel merken. De toeschouwer zintuigen dat het kwaad en onvoorstelbare op elk gewenst moment het mooie uiterlijke verschijning van beschutte werelden verstoren kunnen.”

Ik zou zeker moedig u om te lezen het hele voorwoord van drie pagina's naar de catalogus.

Voorbeelden van Waller de haak kunst

Enkele bekende voorbeelden van Patricia Waller kunstwerk:

Who Killed Bambi

Haak prothese

Muis en kaas

Sado/Maso

Uit deze voorbeelden blijkt dat sommige van de reeks van Waller haak kunst. Ze doet sommige dingen die schattig zijn. Ze heeft ook een aantal dingen die echt griezelig. Grootste deel van haar werk ligt ergens tussenin.

Patricia Waller rond het web

U bent geïnteresseerd in Patricia Waller werk? Hier is wat meer over haar uit rond het web:

  • Haak kunstenaar Patricia Waller website. Dit is de beste plek om te zien geweldige foto's van alle Waller de haak kunstwerk.
  • Trendhunter ook heeft een goede galerij van veel van haar kunstwerken.
  • MovieFone heeft een kort stuk met een reactie op Waller van werk.
  • De Reykjavik Grapevine heeft een groot artikel over Waller van werk. Dat is ook waar de bovenste afbeelding op deze site komt uit.
  • 5 Voorbeelden van Extreme haak. Ik opgenomen haar in mijn HubPages artikel over verschillende extreme haak spullen. Dat komt omdat haar onderwerp is extreem in vergelijking met wat de meeste mensen zijn Haakvideo.

Vraag

Wat denkt u van de haak kunst gemaakt door Patricia Waller? Is het schattig of is het griezelig?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

6 Opmerkingen

  1. Ik denk dat het is ironisch dat een kunst stereotiep gekoppeld aan vrouwen, oudere vrouwen, rust, nederigheid, enz. in dit geval wordt gebruikt om gewelddadige stukken te maken. Ik houd van het concept, maar ik ben niet zeker dat het is alles wat die ik ooit in mijn eigen huis zou houden.

  2. Pingback: Een jaar geleden in haak 2/5 – 2/11 — Haak wellust

  3. Pingback: Haak: 2011, 2012, 2013 (2/4 – 2/10) — Haak wellust

  4. Pingback: Mijn misschien controversiële advies inzake Pinterest beste praktijken — haak wellust

  5. Pingback: Haak kunstenaar Rachelle Vasquez — Haak wellust

Schrijf een reactie