BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

UPDATE: Zie een bijgewerkte post allemaal over verbazen Haak kunstenaar Joana Vasconcelos Hier, met inbegrip van haar exposities in Februari en Maart 2014.

Haak kunst

Meer info Haak kunstenaars Hier.

Joana Vasconcelos is een werkende kunstenaar die geniet van het maken van kunst in veel verschillende media. Ik aantal van de verschillende dingen die ze heeft gedaan maar het is natuurlijk haar haak kunst die heeft gevangen mijn interesse meest. Al haar werk, met inbegrip van haar werk haak, thema's van vrouwelijkheid verweeft, vrouwelijkheid, kracht, en maatschappelijke rollen. Deze kunst uitdagingen mensen om te kijken wat vrouwen en mannen kunst definieert en op de vraag van elke aannames gemaakt over die dingen. Ik denk dat dit een belangrijke kwestie voor Haak kunstenaars vandaag aangezien haak wordt meestal beschouwd als een vrouw ambachtelijke en kan niet worden gegeven gelijkheid in de kunstwereld ondanks haar populariteit in cultuur en mode.

Over haak kunstenaar Joana Vasconcelos

 • Volgens de bio op haar website, Joana Vasconcelos werd geboren in Parijs in 1971 maar verplaatst naar Portugal waar ze nu haar kunst doet. Ze studeerde beeldende kunst op het college-niveau. Haar website toont een portfolio van haar werk dateert uit, voor zover 1994.
 • Vasconcelos kreeg veel media-aandacht een paar jaar terug toen zij een prachtige kroonluchter uit tampons maakte. Het werk was eigenlijk heel intrigerend, ook al is het niet wat ik ben het meest geïnteresseerd in van haar portefeuille.
 • Veel van de haak-werk dat zij heeft verricht is grote schaal. Mooie textiel wijst erop dat het heeft zijn wortels in de beeldhouwkunst kunst. Ze heeft zelfs geroepen “de beeldhouwster van haak”. Een van haar methoden is dat ze beelden neemt en ze Haak hoesjes.
 • Er zijn twee belangrijkste factoren die maken Vasconcelos tentoonstelling boeiende en spannende. Een is de technische vaardigheid die betrokken zijn bij haar magische onder omslag steken van katoen haak, de andere, is de eclectische smaak voor verschillende materialen: van stof tot keramiek, met die van plastic, tegels en rubber.” (Bron)
 • “Ze maakt ook gebruik van de haak werk wil de kijker (Er wordt vaak gezegd dat de gemiddelde persoon besteedt over 30 seconden voor een kunstwerk). Volgens Joana, "Handwerk geeft u drie dingen: tijd, herhaling, en vervolgens, Wanneer dingen over en weer worden herhaald, ze abstracte." Ze denkt aan de haak als een tekening of patroon op het werk.” (Bron)
 • In 2012 Zij was de eerste vrouwelijke artiest dat een tentoonstelling op het Kasteel van Versailles.

Voorbeelden van Joana de haak kunst

De haak kunst die ik voor het eerst opgemerkt was haar werk met behulp van Haak doilies. Ik vond het interessant omdat witte doilies zijn dergelijke een stereotiepe-object vertegenwoordigen de verouderde cultuur van haak. Met andere woorden, dat is wat wij denken als “oma's haak”. En nog, Vasconcelos paren dit met objecten die niet oud (net als computers) of vrouwelijke (zoals stieren) voor een echt intrigerende effect. Neem een kijkje:

Ik ook genieten van de beelden die ze doet met gehaakte werk over hen die niet in de vorm van slechts witte doilies:

Ze heeft ook wat interesse Gevilte en wol-werk. Het is niet noodzakelijkerwijs alle haak werk maar het is in dezelfde familie. De kleuren zijn wat trekt me aan deze stukken:

Vasconcelos dringt er bij ons te nemen de “vrouwen ambachtelijke” van haak serieus als een vorm van kunst.

Andere vergelijkbare haak artiesten

Haak glas

Catherine Carr, die haakpennen met glas!

Haak kunst

Sculpturale haak kunstenaar Nathalie Doolaard

gemengde media sculptuur kunst

Doug Guildford

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

14 Opmerkingen

 1. Pingback: Joana Vasconcelos is Château de Versailles eerste vrouwelijke artiest — haak wellust

 2. Pingback: 25 Haak kunstenaars om te leren meer over — haak wellust

 3. Pingback: Boven 10 Voorbeelden van Extreme haak Art — haak wellust

 4. Pingback: Haak werken in Vasconcelos’ Versailles tentoonstelling — Haak wellust

 5. Pingback: Haak: 2011, 2012, 2013 (1/28 – 2/3) — Haak wellust

 6. Pingback: Haak kunstenaar Joana Vasconcelos in Jeruzalem — haak wellust

 7. Pingback: Haak kunstenaar Joana Vasconcelos in Jeruzalem — haak wellust

 8. Pingback: Joana Vasconcelos |

 9. Pingback: Nieuwe Solo tentoonstelling door haak kunstenaar Joana Vasconcelos — haak wellust

 10. Pingback: Link liefde voor beste haak patronen, Ideeën en nieuws — haak wellust

 11. Pingback: Link liefde voor beste haak patronen, Ideeën en nieuws — haak wellust

 12. Pingback: 20+ Mooie voorbeelden van 2014 Haak Art — Haak wellust

 13. Pingback: Link liefde voor beste haak patronen, Ideeën en nieuws — haak wellust

 14. Pingback: Beoordeling van de haak kunst door Joana Vasconcelos — haak wellust

Schrijf een reactie