Haak: 2011, 2012, 2013 (1/28 – 2/3)

door Kathryn op Februari 3, 2013 · 0 reacties

in Een jaar geleden in Haak

Post image for Crochet: 2011, 2012, 2013 (1/28 – 2/3)

Laten we eens kijken naar haak nieuws van januari 28 – Februari 3 … niet alleen van dit jaar maar in de herziening van de afgelopen twee jaar ook. Het is de recente geschiedenis haak bijgewerkt en het beste van deze week gehaakte nieuws allemaal verpakt in een.

Deze Week in Haak 2011

Laten we eerst eens kijken naar wat er op de blog tijdens deze data in 2011.

vasconcelos crochet art Crochet: 2011, 2012, 2013 (1/28   2/3)

The artist that I profiled during this week in 2011 was Joana Vasconcelos. Ze is zo'n geweldige talent. In 2012 ze werd de eerste vrouwelijke artiest aan te tonen bij de Kasteel van Versailles, where she exhibited several large-scale works including some in crochet. Vasconcelos is currently exhibiting her work in a multi-artist exhibition at the National Trust for Scotland’s Robert Burns Birthplace Museum. Elke kunstenaar weergeeft een versie schapen; de hare (boven) is abstract en prachtig gekleurde, gemaakt van gehaakte, polyestery, ornamenten en meer. (That’s actually a project I would have expexcted Leslie Blackmon to be one of the artists for!)

sheila pepe crochet art installation 400x300 Crochet: 2011, 2012, 2013 (1/28   2/3)

Another bit of crochet art that I wrote about during this week in 2011 was an installatie being done by elderly artist Sheila Pepe. I later did a profile of this interactive artist. When I checked in on her work een jaar geleden she was about to start a New York exhibit. This year the 90-year-old woman is an artist-in-residence, first in Italy and then in Maine. The image above is from a workshop she did last year.

And finally at this time last year was when I mentioned the Gaultier Spring 2011 modeshow die schoenen op te nemen met gehaakte versiering; they remain my favorite gehaakte schoenen I’ve seen to date. Since that post I’ve done a post about other Gaultier crochet and shown some photos of Gaultier’s fashions when they were on display at a museum here. Reportedly some of the sailor stripes in the 2013 men’s Gaultier collection above are done in crochet.

Deze Week in Haak 2012

Laten we nu eens kijken naar wat er op de blog tijdens deze data in 2012.

crochet plastic skirt Crochet: 2011, 2012, 2013 (1/28   2/3)

The artist I profiled was Ivano Vitali, de Italiaanse kunstenaar die breit en haakt krant gebruik van grote handgemaakte naalden en haken om verbazingwekkende upcyclebaar mode maken. Het bovenstaande is een rok 2012 creatie die hij zegt is gemaakt van “de zakken gebruikt voor voedsel”.

I enjoyed writing last year about Terry Taylor, a woman who had lost her eyesight in a freak accident but was continuing to crochet and her work was going to a good cause. I don’t have an update on her but hope she’s still hooking!

Same with Bob Roskamp, the elderly man who reportedly crochets every single time he sits down.

2013 Haak Nieuws

My favorite news in crochet this past week was:

1. Crochet helps lonely seniors. “Seniors living in skilled-nursing facilities and families in need are among those who benefit from handmade blankets and other crafts lovingly created by women in the knit and crochet group at the Moorpark Active Adult Center.The article says that 6 buiten 10 elderly people in these places have no one visiting them so this kind of kind activity is important!

Controleer volgende zondag terug voor meer gehaakte geschiedenis updates en het laatste nieuws in de haak!

pinit fg en rect gray 28 Crochet: 2011, 2012, 2013 (1/28   2/3)
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.

Vorige post:

Volgende post: