Ontwerper Crochet Project: Paul Poiret

door Kathryn op Januari 10, 2013 · 1 commentaar

in Ontwerper Crochet Project

Post image for Designer Crochet Project: Paul Poiret

Ik ben mijn weg door de lijst te voltooien mijn Ontwerper Crochet Project, waarin ik een kijkje nemen op de carrière van 50 beroemde modeontwerpers en zien wat haken ze hebben gemaakt of geïnspireerde. Deze week kijken we naar Paul Poiret, een ontwerper ik bekennen dat ik nog niet wist over tot het doen van het onderzoek voor dit project.

Over Modeontwerper Paul Poiret

paul poiret Designer Crochet Project: Paul Poiret

Photo credit: Examinator Artikel over Poiret

Ik gebruik Simon Werle's 50 Fashion Designers die u moet weten aan de basis info voor dit project te krijgen, dus ik zal er eerst wenden om te leren over mode ontwerper Paul Poiret. Ik leer dat hij een van de oudere ontwerpers in het boek, dateert uit dezelfde tijd als Madeleine Vionnet. In werkelijkheid, het boek noemt hem “de eerste grote mode revolutionair” deels te wijten aan zijn “afschaffing van het korset”.

Poiret was een Franse modeontwerper geboren in Parijs in 1879. Hij volgde een opleiding in de mode als tiener en vervolgens in 1903 Hij opende zijn eigen haute couture salon. Zijn ontwerpen werden sterk geïnspireerd door de dunne, atletische kader van zijn vrouw Denise Boulet wiens silhouet verschilde sterk van de mollige vrouwen meest vroege twintigste eeuw kleren zijn ontworpen voor. Poiret was dan ook een leider in losse kleding direct gedrapeerd op het lichaam en de kleding zoals kimono jassen, culotte rokken, harem broeken en andere broek voor vrouwen, die waren schokkend als de vinera was nog maar net begonnen. Poiret was ook een van de eerste ontwerpers om mode-illustratie verheffen als kunstvorm, helpen om een ​​tijdschrift gewijd aan kunst mode gevonden.

De Metropolitan Museum of Art zegt:

“In de jaren 1910, Poiret introduceerde een avant-garde gevoeligheid in couture. Zijn voorliefde voor weelderige gebaren, weelderige stoffen, bont, en veren was onderdeel van zijn grandioze Gesamtkunstwerk, geïnspireerd op het podium en Oriëntalist extravaganza. Hij was ook in staat om meer ingetogen kleding.”

Poiret had een veelbelovende start van zijn carrière, shwoing een collectie in New York binnen tien jaar na het openen van zijn eigen salon. Echter, Hij werd sterk beïnvloed door de Grote Depressie en moest zijn modehuis sluiten 1929. Het jaar voorafgaand aan deze, hij en zijn vrouw / muze gescheiden na 23 jaar samen. Poiret kan ook net voor geweest van zijn tijd. Een groot artikel over zijn werk zegt:

“Met al Poiret's verwezenlijkingen, het grootste obstakel hij geconfronteerd kan gewoon zijn timing geweest. Want als Poiret's debuut markeerde de opening van een tijdperk, het gordijn oproep voor zijn toegift zou niet meer komen totdat de nabije einde van de twintigste eeuw. En, dan bijna alsof rechtstreeks nemen van hun signalen van de King of Fashion zichzelf, hedendaagse modeontwerpers zich ontpopt als totaal scheidsrechters van smaak. Ralph Lauren, Calvin Klein, Giorgio Armani, en de late Gianni Versace behoorden tot een aantal van de eersten die hun kleding lijnen uit te breiden naar huis lijnen omvatten. Vergelijkbaar met Poiret, deze ontwerpers gericht op alle zintuigen richten.”

Poiret stierf als een dakloze zwerver tijdens de Tweede Wereldoorlog en het was pas later dat zijn grote successen als modeontwerpster alom werd erkend in de industrie. Rapporten geven aan dat ontwerper Elsa Shiaperielli speelde een rol in het ervoor zorgen dat Poiret genie niet helemaal was vergeten in de tijd. In 2007 het Metropolitan Museum of Art in New York heeft een tentoonstelling van Poiret's ontwerpen.

Paul Poiret Hook

paul poiret crochet kimono 400x741 Designer Crochet Project: Paul Poiret

Poiret stond bekend om zijn kimono jas, die was erg controversieel toen het uitkwam in de vroege twintigste eeuw. Deze wordt gezegd dat het afgezet met haak-en kloskant. Het is waarschijnlijk dat gehaakt werd gebruikt in de details van veel van zijn vroege stukken.

1921 crochet trim poiret dress Designer Crochet Project: Paul Poiret

1921 zijden Poiret jurk met gehaakte snuisterij bekleding.

crochet poiret coat Designer Crochet Project: Paul Poiret

Dit geweldige Poiret opera jas had gehaakte overlay. Zie volledige foto Metropolitan Museum of Art.

Haak Geïnspireerd door Paul Poiret

crochet butterfly beaded Designer Crochet Project: Paul Poiret

In 2009 Edera deze ontworpen kralen haak vlinder en zegt dat ze was “geïnspireerd door de weelderige stoffen van de Franse ontwerper Paul Poiret”.

Andere Mooie Poiret Designs

Hoewel haak was niet een groot deel van Poiret's ontwerpen, zijn gedetailleerde en unieke kleding is zeker de moeite waard een kijkje op. Een geweldige plek om veel van te zien op een plek op de Paul Poiret Pinterest board samengesteld door Marilyn Wojdak. Sommige van mijn favoriete Poiret stukken omvatten:

poiret dress detail Designer Crochet Project: Paul Poiret

flapper poiret Designer Crochet Project: Paul Poiret

early poiret Designer Crochet Project: Paul Poiret

Dit bericht maakt deel uit van de Ontwerper Crochet Project, een reeks 50 berichten over 50 top mode-ontwerpers en hoe ze hebben gewerkt met gehaakte.

pinit fg en rect gray 28 Designer Crochet Project: Paul Poiret
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.

Vorige post:

Volgende post: