50 Jaar van de haak geschiedenis: 1930

Deze week start mijn nieuwe serie: 50 Jaar van de haak geschiedenis. Vandaag, die we haak in het jaar kijken 1930.

1930 Haak stijl

cotton and crochet 400x533 50 Years of Crochet History: 1930

katoen en haak versiering, circa 1930, via Etsy EnglishVintage

Haak in 1930 meestal werd gedaan in witte katoenen draad, Hoewel natuurlijk er enkele varianten zijn. Lacy items, posten gedaan in filet haak en haak voor het huis waren alle populaire op dit moment.

1930 Haak nieuws

Het eerste wat dat ik doe in mijn onderzoek is ruimte uit alle nieuws dat werd gepubliceerd (via Google archieven) in het jaar 1930. Het eerste ding dat ik zie is een artikel in De Milkwaukee-Sentinel over tarieven, waarin wordt beschreven hoe een tarief Senaat heeft goedgekeurd om te laden van een halve cent op elke 100 werven van haak, breien en borduurwerk wol.

Een ander nieuwsartikel in 1930 de beste manier om bespreekt afwerking van een witte satijn knie-lengte onderjurk. Een paar opties worden besproken, maar de conclusie is dat de beste optie is om het koppelen van een knie-lengte geconfronteerd met enkele haak steek met mercerized katoen. Met andere woorden, haak is zeer praktisch voor het huisvrouwen op dit moment in de geschiedenis van de haak!

Een New York Times artikel bespreekt manieren om te helpen de behoeftigen en noemt een aantal kamers die beschikbaar zijn die zijn mooi ingericht met “werven en werven van haak”, tonen hoe het vaartuig een huiselijke tintje kunt geven op een andere instelling, iets dat wij allen vandaag eveneens erkennen!

1930 Haak boeken

De haak-gerelateerde boeken die werden gepubliceerd in 1930 opgenomen:

the crochet woman book 50 Years of Crochet History: 1930

De haak-vrouw: Een roman 50 Years of Crochet History: 1930. Dit is een roman van de 300-pagina door Britse dichter / Auteur Ruth Manning-Sanders. Voor zover ik dit productief vertellen kan schreef auteur haar eerste boek 1919, meest productieve was als een geïllustreerde kinderboekenschrijfster in de jaren zestig en zeventig en voortdurende publiceren boeken in haar jaren 90. Sanders vroegste boeken waren meestal poëzie en de haak vrouw was een van haar eerste full-length romans. Bella haak legt uit dat de haak vrouw een boze koningin die gebruik maakt van haar werk haak is aan spreuken!!

1930 vintage crochet pattern book 50 Years of Crochet History: 1930

Wat kinderen slijtage in breien en haak door Ella Allan. Dit is een haken en breien patroon boek voor kinderen’ Wearables. U kunt bekijken het hele ding online.

vintage filet crochet book 50 Years of Crochet History: 1930

Dit Vintage filet haak boek met 19 patronen daarin wordt verondersteld te zijn circa 1930.

1930 Haak patronen

Sommige van de soorten patronen die ik vaak zag waarnaar wordt verwezen in mijn onderzoek in haak in 1930 overdekte jurk hangers werden, Kinder-wearables en biezen voor hand-knit items.

vintage crochet girls jumper 50 Years of Crochet History: 1930

Dit is de meisjes’ Haak Jumper (voor jong en oud 2-3), which is one of the vintage crochet patterns in the aforementioned 1930 book called What Children Wear in Knitting and Crochet.

vintage crochet doll 50 Years of Crochet History: 1930

The vintage pattern for this crochet dressed doll came out in 1930.

1930 crochet hat 400x353 50 Years of Crochet History: 1930

Dit 1930 Gehaakte hoed patroon is available online for free; link via Ravelry.

Opmerking: There are a lot of great vintage crochet patterns, including beautiful dresses, that came from sometime in the decade of the 1930s but don’t have an exact date. After I’ve done the history posts for the decade I’ll do a separate roundup post for those!

1930 Haak ontwerpers

tatting and crochet book vintage 50 Years of Crochet History: 1930

Some of the popular crochet designers of this time included Mary Card en Anna Valerie. Neither appear to have crochet books that specifically came out in the year 1930 but they were submitting designs around this time to various places such as Ladies Home Journal magazine.

1930 Crochet Patents

crochet bear patent 400x439 50 Years of Crochet History: 1930

Tot slot, I did an online search for crochet-related patents. This is interesting because there is no such thing as a Haak machine even today but people have frequently looked at ways to make a crochet machine, plus there are other crochet tools that have been patented. There are several 1930 machine patents that reference machinery that does knitting and crochet stitches although by all appearances these are really knitting machines.

Andere crochet patents filed in 1930 included one for a crochet rack or frame. I don’t quite understand what it is, exactly, but here’s what the patent says:

crochet patent 50 Years of Crochet History: 1930

Bovendien, there was a patent filed by an Albert E. Woolnough (great name!) voor een Haak speelgoed; the stuffed bear drawing shown above.

crochet hook patent 400x309 50 Years of Crochet History: 1930

En ten slotte, there was a crochet patent filed in 1928 that was issued in 1930 for a new type of crochet hook. It was a normal hook on one end but instead of having a blunt other end that side was a sharp needle point designedto permit the device to do work that is not possible with a standard crochet needle”. The center of this hook design waszig zagto prevent slippage while working. Interessante!

Tot slot, Vintage Crochet DIY Project

I think my favorite find might be from the April 1930 issue of Popular Science, which teaches how to use crochet doilies to decorate rubber mats for the home.crochet vintage diy 50 Years of Crochet History: 1930

I’ll be back next week with crochet history from 1931!

pinit fg en rect gray 28 50 Years of Crochet History: 1930

Abonneer je op alle berichten door dagelijks een e-mail of via een feedreader.

Abonneer je op mijn nieuwsbrief waar ik haak nieuws en updates delen elke 1-2 maanden.

Kathryn

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!
  • Image of Cover for Crochet Saved My Life

    Haak mijn leven gered vertelt mijn verhaal van hoe crafting me van chronische depressie genezen. Hij deelt ook de verhalen van 24 andere geweldige vrouwen die verslaafd te genezen. Lees het boek vandaag!