50 Jaren van Haak Geschiedenis: 1930

door Kathryn op Januari 9, 2013 · 7 reacties

in Vintage Haak

Post image for 50 Years of Crochet History: 1930

Deze week begint mijn nieuwe serie: 50 Jaren van Haak Geschiedenis. Vandaag gaan we kijken naar haak in het jaar 1930.

1930 Haak Style

cotton and crochet 400x533 50 Years of Crochet History: 1930

katoen en gehaakte versiering, over 1930, via Etsy's EnglishVintage

Haak in 1930 werd meestal gedaan in het wit katoenen draad, maar natuurlijk zijn er een aantal variaties. Lacy artikelen, items gedaan in filet haken en haak voor het huis waren al populair in deze tijd.

1930 Haak Nieuws

Het eerste wat ik doe in mijn onderzoek is het toepassingsgebied dat geen nieuws, dat werd gepubliceerd (via Google archieven) in het jaar 1930. Het eerste wat ik zie is een artikel in De Milkwaukee Sentinel over tarieven, die wordt besproken hoe een Senaat tarief is goedgekeurd om een ​​halve cent in rekening brengen op elke 100 meter van de haak, breien en borduurgaren.

Ander nieuws artikel in 1930 bespreekt de beste manier om een witte satijn knielange onderrok afmaken. Een paar opties worden besproken, maar de conclusie is dat de beste optie is om een ​​knielange gerichte enkelvoudige haak steek met gemerceriseerde katoen hechten. Met andere woorden, haak is zeer praktisch voor huisvrouwen in deze tijd in de geschiedenis haak!

Een New York Times artikel wordt ingegaan op manieren om de behoeftigen te helpen en noemt enkele kamers die beschikbaar zijn die mooi zijn ingericht met “werven en werven van de haak”, waaruit blijkt hoe de ambachtelijke een huiselijke touch kan geven aan een instelling, iets dat we allemaal vandaag erkennen ook!

1930 Haak Boeken

De-haak-gerelateerde boeken die werden gepubliceerd in 1930 inbegrepen:

the crochet woman book 50 Years of Crochet History: 1930

De Haak Vrouw: A Novel 50 Years of Crochet History: 1930. Dit is een 300-pagina's tellende roman van de Britse dichter / auteur Ruth Manning-Sanders. Voor zover ik kan vertellen deze productieve auteur schreef haar eerste boek in 1919, was het meest productief als auteur een geïllustreerde kinderen in de jaren 1960 en 1970 en bleef publiceren van boeken in haar jaren '90. Sanders eerste boeken waren meestal poëzie en De Haak vrouw was een van haar eerste full-length romans. Mooie Haak legt uit dat De Haak De vrouw is een boze koningin die haar haakwerk gebruikt om spreuken uit!!

1930 vintage crochet pattern book 50 Years of Crochet History: 1930

Wat kinderen dragen in Breien en haken door Ella Allan. Dit is een haak-en breipatronen boek van de kinderen’ wearables. U kunt bekijken het hele ding online.

vintage filet crochet book 50 Years of Crochet History: 1930

Deze vintage filet haken boek met 19 patronen wordt aangenomen circa worden 1930.

1930 Haak Patronen

Sommige van de soorten van patronen die ik vaak zag verwezen in mijn onderzoek naar haak in 1930 waren bedekt kleding hangers, wearables en randen van kinderen voor de hand gebreide items.

vintage crochet girls jumper 50 Years of Crochet History: 1930

Dit is de Meisjes’ Haak Jumper (voor jong en oud 2-3), dat is een van de vintage haak patronen in de voornoemde 1930 boek met de titel Wat kinderen dragen in Breien en haken.

vintage crochet doll 50 Years of Crochet History: 1930

De vintage patroon voor deze gehaakte gekleed pop kwam uit in 1930.

1930 crochet hat 400x353 50 Years of Crochet History: 1930

Deze 1930 gehaakte muts patroon is online beschikbaar voor gratis; koppeling via Ravelry.

Noot: Er zijn een groot aantal mooie vintage haak patronen, inclusief mooie jurken, dat uit ergens kwam in het decennium van de jaren 1930 maar een exacte datum niet. Nadat ik de geschiedenis posten voor het tien jaar heb gedaan zal ik een aparte roundup bericht doen voor die!

1930 Haak Designers

tatting and crochet book vintage 50 Years of Crochet History: 1930

Enkele van de populaire haak ontwerpers van deze tijd opgenomen Mary Card en Anna Valerie. Noch lijken haak boeken die specifiek kwam uit in het jaar hebben 1930 maar zij werden ingediend ontwerpen rond deze tijd naar verschillende plaatsen, zoals het tijdschrift Ladies Home Journal.

1930 Hook Octrooien

crochet bear patent 400x439 50 Years of Crochet History: 1930

Eindelijk, Ik deed een online zoektocht naar-haak-gerelateerde patenten. Dit is interessant omdat er niet zoiets als een gehaakte machine zelfs vandaag de dag, maar mensen hebben vaak gekeken naar manieren om een ​​gehaakte machine maken, plus er zijn andere haak tools die zijn gepatenteerd. Er zijn verschillende 1930 machine patenten dat verwijzing machines die breien en haken steken doet hoewel door alle schijn deze zijn echt breimachines.

Ander patenten haak ingediend in 1930 Inclusief een voor een gehaakte rek of frame. Ik begrijp niet goed wat het is, precies, maar hier is wat het octrooi zegt:

crochet patent 50 Years of Crochet History: 1930

Bovendien, er was een patent ingediend door een Albert E. Woolnough (grote naam!) een gehaakte speelgoed; de opgezette beer tekening hierboven getoonde.

crochet hook patent 400x309 50 Years of Crochet History: 1930

En tot slot, er was een gehaakte patent ingediend in 1928 dat werd uitgegeven 1930 voor een nieuw type van haaknaald. Het was een normale haak aan de ene kant, maar in plaats van het hebben van een stomp andere eind die kant was een scherpe naald punt ontworpen “om het apparaat te werk dat niet mogelijk is te doen met een standaard haaknaald toestaan”. Het centrum van deze haak ontwerp was “zig zag” om te voorkomen dat tijdens het werk. Interessant!

Eindelijk, Vintage Haak DIY Project

Ik denk dat mijn favoriete vondst zou kunnen zijn van het in april 1930 nummer van Popular Science, die leert hoe te haken kleedjes gebruiken om rubber matten te versieren voor het huis.crochet vintage diy 50 Years of Crochet History: 1930

Ik kom volgende week terug met gehaakte geschiedenis uit 1931!

pinit fg en rect gray 28 50 Years of Crochet History: 1930
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.
Jodiebodie
Jodiebodie

Ik was geamuseerd dat de 1930 hoed patroon kwam uit een Australische krant The Brisbane Courier (nog steeds in druk, maar nu bekend als de "Koerier-Post").

Een belangrijke bron van patronen en advies voor huishoudens in Australië voor een groot deel van de 20e eeuw is "De Australian Women's Weekly" die voor het eerst werd gepubliceerd in 1933. (Ik besef dat je niet tot 1933 nog niet, maar dacht dat u kan het nuttige informatie). Je moet in staat zijn om dat gearchiveerde te vinden in de National Library of Australia. Altijd de moeite waard een kijkje, omdat de andere artikelen in het blad zorgt voor een culturele / sociale / historische context voor de patronen.

Vorige post:

Volgende post: