The Case for Vaststelling van een Breien en haken Museum

door Kathryn op December 19, 2012 · 1 commentaar

in Haak Nieuws

Post image for The Case for Establishing a Knitting and Crochet Museum

Een groep genaamd Centrum voor breien en te haken heeft gewerkt dit jaar proberen om een ​​museum speciaal ontworpen vast te stellen voor het eren van de ambachten van breien en haken. Hebben we een museum als dit nodig? Ik denk het wel! En ze maken een aantal grote punten op hun website over de reden waarom ze denken zo ook.

Wacht, Is er niet een Haak Museum?

Je hebt misschien gehoord van de Wereldberoemde Haak Museum voor (ook op deze blog). Het is een koele ruimte waar een Californische curator pronkt met de gehaakte werken van verschillende ontwerpers en ambachtslieden. Het moet zeker gevierd worden. Maar het is niet een museum in de formele zin van het woord, waar het behoud van de geschiedenis van het ambacht en opleidt theviewing publiek over. We hebben niet een van die musea specifiek gewijd aan haken en breien.

Er zijn zeker musea die deze werken op te nemen in zowel vaste als termporary tentoonstellingen. Er zijn verschillende textiel musea die de vezelkunsten vieren. Er zijn ambachtelijke musea dat vaak ook gehaakte en gebreide werken. Er zijn kunst musea die functie tentoonstellingen door kunstenaars die in dit medium. En er zijn historische musea en culturele musea dat aandeel haak in bepaalde historische context. Maar er is geen enkele ruimte specifiek gewijd aan breien en haken en omvat de kunst, ambacht en geschiedenis van deze activiteiten. Een gebreide en gehaakte museum kon doen dat.

Doelstellingen van het Centrum voor breien en te haken

In de “over” gedeelte van hun website van het Centrum voor breien en te haken maakt een “geval voor de oprichting van een breien en haken museum” en in dit leggen ze uit wat sommige van de doelstellingen van deze ruimte zou zijn. Zij omvatten:

  • Het verbeteren van de zichtbaarheid van deze ambachten, waardoor ze meer interessant en relevant zijn voor ambachtslieden van toekomstige generaties
  • Behoud van het breien / haken werken uit het verleden, vieren die van het heden en het bevorderen van de ambachten voor de toekomst
  • Die als een one-stop-shop voor het leren over alles wat met breien en haken
  • “Om een ​​huis voor de uitgangsmaterialen van de America's breien supersterren te creëren, evenals voorbeelden uit alle etnische groepen die hun vezels tradities naar Amerika bracht met hen”. Ontwerpers kunnen een plek om hun documenten op te slaan en te bewaren voor het publiek te zien evenals om hun werken te tonen hebben.

Dit museum zou als een plek die mogelijkheden in het academisch onderzoek aangeboden en brei / haak stages evenals dienen openbare workshops en lessen rond deze twee vezelkunsten.

Over het museum

Dit museum heeft steun vergaard uit de Wisconsin Historical Society en TNNA's Yarn Group. Een symposium werd gehouden vorige maand in Wisconsin om verder te praten over de ontwikkeling van deze belangrijke plannen. U kunt up-to-date met het Centrum voor breien en te haken door hen te volgen op Ravelry en Facebook.

pinit fg en rect gray 28 The Case for Establishing a Knitting and Crochet Museum
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.

Trackbacks

  1. [...] The Case for Vaststelling van een Breien en haken Museum [...]

Vorige post:

Volgende post: