Hoe Haak Helpt bij chronische vermoeidheid

door Kathryn op December 20, 2012 · 0 reacties

in Haak Gezondheid

Post image for How Crochet Helps with Chronic Fatigue

Haak kan mensen helpen genezen door vele aandoeningen zoals chronische vermoeidheid syndroom die een eigen en een symptoom van andere ziekten. Ik heb geschreven over dit vóór, including when I shared Debbie's Story. But I wanted to point you to another related story today as well as to reiterate why it is that this craft can help with this condition.

Susan’s Story

Susan, who you may know online as SusanD1408 or Crochet Addict, has dealt with Chronic Fatigue Syndrome. She shared this story with Sara of Moeder met een haak in a three-part post on that blog. You can read the whole story over there, natuurlijk, but the key point is that Susan after Susan was diagnosed with CFS she started looking for alternatives to high medication levels and saw a lot of people recommending crochet/ knitting. She hadn’t really enjoyed knitting in the past so she decided to try crochet and she was hooked.

Susan says that her CFS symptoms (which can vary from person to person) omvatten spelden en naalden pijn in haar ledematen, depressie en “hersenen fuzz”. Ze zei in haar post, “Terwijl u haken kun je uitschakelen, ontspannen en stimuleer je zowel je hersenen en je zenuwen.” Dit helpt met de pijn, kalmeert de hersenen, biedt aandacht voor ontspanning, leidt de geest en kalmeert de individuele. Susan voegt eraan toe dat wanneer de hersenen fuzz te sterk is kan ze niet altijd focussen op haak maar ze kan die tijd gebruiken om te zoeken naar inspiratie voor nieuwe haakpatroon ontwerpen. Ze echo een punt dat ik al eerder heb gehoord en in mijn boek genoemd, Haak Saved My Life, namelijk dat gehaakt is niet van plan om het probleem op te lossen of de ziekte te genezen, maar het kan aanzienlijke vermindering van de symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Hoe Haak Helpt bij symptomen van chronische vermoeidheid

Hier zijn vijf symptomen van chronische vermoeidheid en de manieren waarop haak kan helpen:

  1. Depressie. Gericht, productieve crafting dat kan worden gedaan, zelfs als je fysiek moe kan een grote hulp met dit symptoom. Het repetitieve beweging van crafting kan ook serotonine vrij, dat is een natuurlijke anti-depressivum.
  2. Pijn. Dit geldt ook voor gewrichtspijn, spierpijnen, hoofdpijn en de pennen-en-naalden beschreven door Susan. De taak van de haken kan de aandacht van de geest af te leiden van de pijn en daarmee de beleving ervan te verminderen. De natuurlijke afgifte van serotonine is ook een natuurlijke pijnstiller.
  3. Concentratieproblemen en andere cognitieve problemen. Haak kunnen in kleine stukjes waardoor het individu creatief desondanks frustrerende symptoom verbroken. Deze creativiteit stimuleren het gevoel van eigenwaarde en helpt bij de totale kwaliteit van leven.
  4. Verhoogde gevoeligheid voor licht, geluiden en geuren. De zachte aanraking van garen en ritmische actie van haken kan een manier om te genieten gevoel in je leven te bieden zonder dat overweldigd door het.
  5. Prikkelbaarheid. Als je moe en pijnlijke bent u chagrijnig bent, die niet goed voor je voelt en kan invloed op uw persoonlijke relaties. De ontspannende ambacht van haak kan je te kalmeren en vermindert prikkelbaarheid en / of het verhogen van uw vermogen om te reageren op een meer positieve manier.
pinit fg en rect gray 28 How Crochet Helps with Chronic Fatigue
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.

Vorige post:

Volgende post: