Ouderen Blinde Vrouw haakt om te gaan met kanker Diagnose dankzij Hospice Fonds

door Kathryn op December 3, 2012 · 0 reacties

in Haak Gezondheid

Post image for Elderly Blind Woman Crochets To Cope with Cancer Diagnosis thanks to Hospice Fund

I always find myself inspired by people who are dealing with difficult life circumstances in positive ways, especially of course those who are using crochet to help them. Ik was geraakt door het verhaal van de 83-jarige Donna Harrison die haakt bekroonde afghanen als ze omgaat met zowel blindheid en borstkanker. I was also touched by a fund that supplies her with the yarn she needs to practice the craft in hospice.

Crocheter Donna Harrison

83-year-old Donna Harrison has been diagnosed with breast cancer. It is a terminal diagnosis and she is living out her days in hospice. What she does all day long there is she crochets. She loves to make afghans. Haar ambachtelijke werk heeft prijzen gewonnen op lokale beurzen, maar meer dan dat ze is trots op de mogelijkheid om items voor haar familie als handwerk voor anderen in nood. Ze haakt dekens voor andere patiënten in de hospice en ook voor donatie aan veteranen. Ze haakt in weerwil van het feit dat ze niet kan zien; net als vele crocheters die tijdelijke of permanente blindheid hebben ervaren ze voelt gewoon haar weg langs steek voor steek, het creëren van mooie werk.

Gezondheidsvoordelen van Haak

Natuurlijk ben ik altijd geïnteresseerd in hoe haak helpt mensen met verschillende gezondheidsproblemen, dus ik aangescherpt in op dat deel van de nieuwsartikel waar ik leerde over deze crafter. Enkele van de voordelen van de haak voor Donna zijn:

  • Het houdt haar handen bezig. Dit houdt ook haar geest bezig. She says that she simply doesn’t think about her terminal diagnosis; she focuses on one stitch at a time instead.
  • It provides exercise for her hands, arms and fingers. No matter what your diagnosis it is always best to stay as physically active as possible and this is one way that the elderly woman can do that.
  • It allows Donna to keep giving to others. This helps her to feel useful and productive even in the face of an illness that requires help from hospice care.
  • Yarn connects Donna to the world around her. The sense of isolation that can come at the end of life is staved off because crafting for her family and others helps maintain that sense of connection.

Help from the Oxford Healthcare Hospice Fund

Donna is able to crochet many afghans because she receives yarn support from the Oxford Healthcare Hospice Fund. This fund raises money to give specifically to those people who are in a hospice situation. People at this stage of illness often face financial stress and the fund helps meet a variety of needs as well as to provide some extras, zoals garen, that improve the quality of life and joy for the patient.

pinit fg en rect gray 28 Elderly Blind Woman Crochets To Cope with Cancer Diagnosis thanks to Hospice Fund
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.

Vorige post:

Volgende post: