Heeft Rosey Grier Echt Haak?

door Kathryn op December 19, 2012 · 5 reacties

in 1970s Haak Designers

Post image for Did Rosey Grier Really Crochet?

Vorige maand heb ik een post profileren het ambachtelijke werk van 1970 profvoetballer Rosey Grier. Daarin besprak ik de vele verwijzingen naar het feit dat hij iemand die wel haken samen met breien en borduren was. Echter, na de andere maand van het onderzoek, Ik moet vragen of hij echt haak …

Grier en Borduren

rosey grier Did Rosey Grier Really Crochet?

Het is zeker waar dat hij deed borduurwerken, dat is duidelijk uit de borduurwerken voor mannen boek dat hij publiceerde in de jaren 1970. Op het moment, een stelletje nieuwsartikelen kwam dat zijn werk genoemd en zei dat hij andere vezelkunsten zoals haken en breien. Recente artikelen, waaronder mijn eigen, hebben deze artikelen verwezen.

Ik heb eindelijk gekregen mijn handen op een kopie van Grier's borduurwerken boek. Het is met een aantal geweldige ideeën en grote vintage foto's van een geweldig boek. Grier bespreekt hoe vezelkunsten een gunstige zaak voor iedereen kan zijn, en hoe ze goed voor jongens en mannen kunnen worden. Hij praat over andere succesvolle mannen hij weet wie borduurpatronen doen. Dat maakt dit boek een geweldige stukje vezelkunsten geschiedenis en een belangrijk boek in zijn eigen recht.

Maar nergens in dit boek is het gehaakte vermelden. Het maakt niet terloops, als iets dat Grier geniet of dat hij weet van iemand anders te doen. Het wordt gewoon niet genoemd.

Andere Mentions

Waar haak wordt verwezen in artikelen over Grier boek van deze tijd. Maar het is moeilijk om te zeggen of ze juist in termen van Grier eigenlijk haken. Het is mogelijk dat hij deed haak als de artikelen zeggen. Maar er zijn geen beelden die ik kan vinden van hem haken of van zijn haakwerk. Dus een andere mogelijkheid is dat deze artikelen een hoop gegooid borduurwerken, haken en breien bij elkaar en zei dat hij ze allemaal toen hij dat deed eigenlijk alleen borduurpatronen.

Dit is niet een verschrikkelijk ding. Op het moment was het een big deal voor een mannelijke voetballer een vezel kunst te doen. (Deurklink, het nog steeds gezien als een groot probleem). Als mensen schrijven over vezelkunsten wilde zijn liefde voor borduren te gebruiken om andere kunsten zoals breien en haken bevorderen, dan denk ik niet dat er een probleem is met dat. Maar ik kan geen bevestiging dat hij inderdaad haak zeker niet vinden.

Wist ik Grier Haak?

Ik zou zeggen dat er een goede kans dat Grier geprobeerd haak. Hij was actief betrokken bij de 1970 ambachtelijke gemeenschap en haak was erg populair op dit moment. Het lijkt alsof hij op zijn minst zou hebben geprobeerd het. En misschien was het een ambacht hij genoot. Maar ik denk niet dat we kunnen zeggen dat voor zeker als er geen sprake lijkt te specifiek bewijs van zijn. Wat denk je?

pinit fg en rect gray 28 Did Rosey Grier Really Crochet?
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.
MommyElayne
MommyElayne

In het midden van de jaren 70, na zijn afstuderen aan de universiteit, Ik werkte als productie-assistent op de Captain Kangaroo tonen. Ik was zwaar in borduurwerken op dat moment en Rosie Grier was te gast. Ik heb een Captain Kangaroo borduurwerken doek die werd opgericht voor de show was hij op. Ik zal het nooit vergeten!

undergroundcrafter
undergroundcrafter

Hmm, dat is een zware dobber. Ik ben het eens dat hij het kan hebben geprobeerd, maar het lijkt niet een serieuze hobby van zijn geweest te zijn of ik weet zeker dat er zou meer melding gemaakt van het zijn.

Erin
Erin

Ik herinner belangstelling Grier in borduurpatronen, maar ik, ook, dacht hij gehaakt. In werkelijkheid, Ik denk dat ik herinner me hem te haken op een talkshow in de jaren '70, misschien wel de Doris Day Show? Ik denk dat hij ook besprak zijn needlepointing op dezelfde episode. Ik herinner me dat echt trots op hem dat hij zo moedig om zijn crafting tonen op een live talkshow, voor de hele wereld. Hij duidelijk genoot van zijn crafting. Ik vond het geweldig!

CrochetBlogger
CrochetBlogger moderator

Bedankt voor het delen van die. Ik ben zo ga kijken of ik kan jagen een kopie van een oude talkshow met hem op het!

Laatste blog post: Kunst uit Argentinië

Vorige post:

Volgende post: