Woman's Cathartic Haak leidt tot Good Cause

door Kathryn op November 14, 2012 · 2 reacties

in Haak Nieuws

Post image for Woman’s Cathartic Crochet Leads to Good Cause

Yolanda George lost her little brother in a tragic car crash. In order to cope with her grief, she began to crochet. She eventually decided to start a fund in her brother’s name utilizing the sales from her crocheted items. What a powerful way to turn crafting as catharsis into a productive use of time and energy that honors a loved one!

The Crochet Catharsis

Yolanda George’s story touched my heartstrings when I read it in het nieuws. Her and her little brother were very close, often mistaken for twins when they were younger, and he was only 32 when he passed away recently and unexpectedly. He was in a car accident that was likely caused by an asthma attack.

During the period of grief following her brother’s death Yolanda began to crochet scarves – veel, many scarves. Het was iets dat ze kon doen om haar gedachten af ​​van het verdriet. Ik heb veel verhalen gehoord over haken door verdriet en gezien hoe het helpt mensen op zoveel manieren, dus ik kan volledig begrijpen hoe de meditatieve, rustgevende productiviteit van het garen zou dan helpen Yolanda toen ze door deze moeilijke tijd.

De Haak Cause

Veel mensen doen wat Yolanda deed – Haak door een moeilijke tijd te krijgen. Voor sommigen is het verandert in iets meer, hoewel, en dat de zaak voor haar was. Ze kwam op het idee om haar te haken vaardigheden te gebruiken om verkoopt sjaals om geld in te zamelen om een ​​fonds op naam van haar broer te creëren. Dit werd mede gestimuleerd door het feit dat hij was de eerste die ooit dragen een van haar eerste gehaakte sjaals toen ze begon het vaartuig zo ongeveer een jaar geleden. It was also prompted by a desire to carry on her brother’s desire to help troubled youth; the money she raises from the sale of her novelty yarn scarves is going to help college-bound teens from troubled backgrounds.

Benefits of Crocheting for Charity

You don’t have to be ambitious enough to start your own fund like Yolanda did to experience the benefit of helping others with crochet. Veel mensen haken voor het goede doel. Choosing a charity that is close to your heart is a great way to help yourself along in your own healing process, because it gives you a tangible way that you can offer something to others who are going through what you may have gone through in your own life.

What cause would you like to crochet for? Share your stories in the comments!

pinit fg en rect gray 28 Womans Cathartic Crochet Leads to Good Cause
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.

Trackbacks

  1. [...] Woman's Cathartic Haak leidt tot Good Cause [...]

  2. [...] when her grandmother passed away as a means of connecting with her; I’ve written a lot about crocheting through grief and crocheting for connection so this resonated with me [...]

Vorige post:

Volgende post: