Toen en Nu in Haak (11/4 – 11/10)

door Kathryn op November 4, 2012 · 3 reacties

in Een jaar geleden in Haak

Post image for Then and Now in Crochet (11/4 – 11/10)

2011 in haak: Sarah Applebaum, Hotel Pelirocco, Pablo Cabahug, garen opslag

Each week I go back to these same dates on the Crochet Concupiscence blog last year. I look at what I was writing about then and update you where I can. It’s a way that we can all stay on top of crochet news and celebrate the changes that our community goes through over time. Ik hoop dat je geniet van deze week terugblik op 2011 in haak:

Haak Art

crochet1 Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

I had just discovered the crochet art of Sarah Applebaum because of the Seventeen Evergreen video it was in at the time. I went on to profile this artist and really love seeing her work. She just recently wrapped up a solo show in Tennessee.

hotel pelirocco crochet Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

Hotel Pelirocco opened its crochet and knit room called Do Knit Disturb. Deze prachtige kamer is ingericht met kleurrijke handgemaakte artikelen. De kamer is ontworpen door haken kunstenaar Kate Jenkins, known primarily for her comfort food haak installaties. De kamer huurt voor £ 59,00 per doordeweekse, een beetje meer in het weekend, inclusief ontbijt.

Haak Boeken

52299 2T Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

Ik beoordeeld Betty Barnden's Super Finishing Technieken voor Crocheters. Geïnspireerd door het boek heb ik ook een post delen Barnden's 10 Slimme tips voor het krijgen van een grote afgewerkte Haak Product. Barnden’s newest book, die deze zomer uitkwam, is 75 Gehaakte Bloemen Blokken Then and Now in Crochet (11/4  11/10).

Haak Nieuws

canal narrowboat crochet Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

De National Waterways Museum eerde de geschiedenis van de haak op kanaal narrowboats. Dit was de eerste keer dat ik iets geleerd over het Britse kanaal narrowboats, laat staan ​​de rol die crochet gespeeld in die geschiedenis. Ik heb onlangs dook dieper in dit onderwerp en heb een volledige post op kanaal narrowboat haak. Zeer interessant!

crochet hooks 400x149 Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

Twaalf-jarigen in de zevende klas op een San Jose de school waren haken baby dekens voor pasgeborenen behoefte. Ik hou altijd verhalen over kinderen die haak.

Knots of Love logo 300x269 Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

Knopen van Liefde bereikte een aantal grote mijlpalen. Een paar maanden geleden deze organisatie, die chemo caps verzamelt voor donatie aan kankerpatiënten, gezocht stemmings om een ​​grote subsidie. Voor zover ik weet de stemmen niet in nog wie de subsidie ​​winnaars waren dit jaar.

crocheting 400x267 Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

Een dubbele handtransplantatie patiënt leert om te haken.

Haak Fashion

cabahug 4 Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

Pablo Cabahug gemaakt mooie gehaakte voor 2011 Philippine Fashion Week. Ik heb hem onlangs genoemd als een van de top twintig mannelijke haak ontwerpers voor dit werk. Cabahug heeft zijn eigen website niet op dat moment, maar hij doet nu. In een recent interview hij noemde Emanuel Ungaro onder zijn inspiraties.

Haak Quotes

Hier waren enkele van de slimme dingen die mensen over haken zei:

"Al duizenden jaren, de kunst en ambacht van natuurlijke verven is aangesloten onze creatieve driften met de innerlijke werking van de natuurlijke wereld. Als mensen geverfde vezels en daarna draaide ze in textiel en een reeks andere handige alledaagse voorwerpen, ze overgebracht kleur van de plant en mineraal koninkrijken in menselijke materiële cultuur. De kleurstof processen die zijn geëvolueerd door de eeuwen heen zijn een resultaat van zowel menselijke fouten en bewuste creatie. " – Rebecca Burgess

"Deel van mijn handwerk De leeuw is vrolijk lelijk, de natuurlijke conclusie van het hoger meters, een vogel-achtige niveau van concentratie en al dat dit gebruik van kleur. Als een project volgens plan verloopt, het is zo heerlijk onaantrekkelijk dat ik blij en afgeslagen in gelijke mate!" – Jenny C. van KnitPicks

"Ik heb vrienden met verschillende opvattingen over vaardigheidsniveaus. Het enige wat ze allemaal over eens is dat als een project is aantrekkelijk genoeg, ze zullen de vaardigheden die nodig zijn om het te maken te leren. Die houding stuwt ze naar voren, opening up new vistas in crochet, allowing them to attempt and master most crochet stitches and techniques without much fear. En, fear, after all is what prevents most of us from moving forward with our skills.”JD from CraftGossip

“My fear is that there are new baby crocheters who will gravitate toward free patterns while they learn their skill, and then give up because things don’t work out. Maybe they crochet tightly and the fingerless gloves that should fit everyone end up fitting baby dolls only. Maybe they’re still pretty loose and that hat will fit two heads. And maybe they give up and walk away. That makes me sad. So please, take a few minutes if you’re writing a pattern and mark what your gauge is.”Tracie Barrett

“Improve the appearance of your finished crochet by blocking or pressing, to even out uneven stitches and “set” the shape. Use blocking for: yarns labeled “do not press” (such as synthetic and textured yarns), boldly textured stitches, and projects including several different yarns. Use pressing for: yarns labeled with a recommended ironing temperature (usually natural fibers, such as wool or cotton)." – Betty Barnden

Haak op Etsy

crochet ribbon necklace 400x331 Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

I was liking a crochet statement necklace from Etsy’s FizzCrochet. I continue to like what this store has to offer in crochet, including the ribbon necklace shown here.

thanksgiving crochet wreath 400x486 Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

I put together an Etsy treasury highlighting Thanksgiving crochet items. This year I’m loving the fall crochet wreath from AliceRemembers.

Garen

yarn rack Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

I did a roundup of photos of how people organize their garen stash. I love seeing other people’s creative spaces. My most recent example of this was my post about 5 crafters’ thuiss I’d love to have a retreat at.

Wat ik was aan

CIMG0020 500x376 Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

I crocheted my Mac a laptop cozy using two strands of blue yarn held together for most of the design. That made it thick which created great cushioning for a laptop.

I was working on Inbakeren, the crochet art project that I abandoned and then started on a smaller scale again recently.

I created a slideshow video of my crochet capelets. Helaas heb ik niet echt verder met videowerk. It’s something I really want to improve in but can’t seem to focus on. Perhaps I need to take a class to channel my energy more specifically as I learn.

hookedtogether2 500x84 Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

Ik was het verkennen van de blogroll koppelingen in diverse blogs voor mijn Hooked Samen Project. I looked at the blogs linked by Bridge and Beyond, a site for charity crochet donations. I gave a schenking of a few crocheted items to this group earlier this year and continue to follow along with the blog to see what other people are donating.

crochet inspiration 300x213 Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

I shared my list of 625 things to inspire your crochet.

Deze dag in de Haak Geschiedenis

vintage crochet hats 400x334 Then and Now in Crochet (11/4  11/10)

Ik keek op deze datum in gehaakte geschiedenis en vond dat in 1941 the hottest fashion stores were selling gehaakte mutsen. The pillbox shaped hat with a long tassel was the most popular high-fashion hat of the day.

Hebt u een van deze berichten vorig jaar missen? U kunt de originelen bezoeken via de links in dit bericht.

pinit fg en rect gray 28 Then and Now in Crochet (11/4  11/10)
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.
Naomi Alice
Naomi Alice

Thank you so much for including my Autumn Crochet Wreath!! Lately I got a couple viewers from your site and I had to find out how.. I think it's because of this post. Dank je wel!!!! It's not easy to sell on Etsy, so I really appreciate it!!

I've got a few new wreaths coming this autumn and other new items are coming as well, who doesn't love Fall time??? :)

Best

Naomi :)

www.AliceRemembers.etsy.com

Vorige post:

Volgende post: