Toen en Nu in Haak (10/21 – 10/27)

door Kathryn op Oktober 21, 2012 · 2 reacties

in Een jaar geleden in Haak

Post image for Then and Now in Crochet (10/21 – 10/27)

2011 in haak: Haak Memories, Happy Feet Yarn, alpaca farm, steampunk haak

Each week I go back to these same dates on the Crochet Concupiscence blog last year. I look at what I was writing about then and update you about the things that have changed in relation to those posts. It’s a way for you to see things you might have missed and learn how crochet art, mode en design ontwikkelen in de tijd. At the end of the post is also a look at this date in crochet history. I hope it’s a series that you enjoy! Here is this week’s information

Haak Art

xenobia Then and Now in Crochet (10/21  10/27)

Xenobia Bailey had a new crochet art exhibit happening at at the Northwest African American Museum in Seattle. De tentoonstelling, die liep voor zes maanden, werd opgedragen aan haar ouders. De tentoonstelling is de esthetiek van Funk genoemd. Bailey’s work is currently a part of the Studio Museum of Harlem’s 100 Viering van het jaar van de geboorte van Romare Bearden. Dit is aangewezen omdat zoals Bailey zegt over kunstenaar Bearden: hij “gebruikte collage op een poëtische manier om de Afro-Amerikaanse verhaal te vertellen door middel van een zeer funky, tribally sterke, New World, beeldende kunst esthetische.”

Haak Boeken

crochet book2 239x300 Then and Now in Crochet (10/21  10/27)

Ik beoordeeld Knuffelbaar Haak by Christine Lucas, which is filled with patterns for making large cute stuffed animals. Lucas has an Etsy store called ScareCrow Originals where she sells additional stuffed animal crochet patterns.

christmas crochet Then and Now in Crochet (10/21  10/27)

Roundup van Christmas Crochet Patterns from Crochet Memories

Haak Nieuws

I shared a story about Anna Murphy, a retiree with macular degeneration who crochets six blankets per month, die zij schenkt aan verpleeghuisbewoners en kankerpatiënten. I don’t have an update on this crafter but hope she’s doing well!

yearofprojectspost6 500x111 300x66 Then and Now in Crochet (10/21  10/27)

Year of Projects Participants. I did a post exploring what everyone was doing for their participation in the Year of Projects. It was fun to see who was working on crochet, who on knitting and who on both as well as to look at all of the projects that they had chosen. My favorite was Marie of Underground Crafter who chose to work her way through the advanced techniques in the Haak Master Class boek. In tegenstelling tot mij, Marie wordt opnieuw deel aan Jaar van de projecten van dit jaar en het overnemen van nieuwe vezel arts technieken waaronder spinnen.

Haak Quotes

Hier waren enkele van de slimme dingen die mensen zeiden:

"Ik weet wat hete meiden die haak te dragen." – Christopher Kane

"Het is verbazingwekkend hoe onze strengen garen binden ons samen als bijna direct vrienden. Er is iets over de viel garen lopen door je vingers en de mogelijkheid om creativiteit dat een groep bij elkaar brengt te delen. " – Gwen Blakley Kinsler

"Na zijn omgeven door prachtige gehaakte creaties die door de magische handen van mijn oma werd ik diep in de ban van de wereld die kunnen worden gemaakt met de simpele sprong in het leven 'draai en draai' dans van het garen met de haak. En ik was echt verslaafd. " – The Little Treasures

"Volgende keer je jezelf vinden in uw plaatselijke garen winkel of op de markt van uw boer, met iemand praten over waar de vezel in uw handen is van. Hoe is het gemaakt? Waar werd het gemalen? Wat voor soort kleurstof proces werd gebruikt? Hoe meer je begrijpt over uw Vijfje en waar het vandaan kwam, hoe meer u geïnformeerd zal worden en hoe meer je het proces te waarderen. " – Tanis Gray

"Ik denk dat het haken moet leuk en ontspannend zijn." – Christine Lucas

Haak op Etsy

steampunk crochet 400x225 Then and Now in Crochet (10/21  10/27)

Ik samen een Etsy schatkist thema rond steampunk haak. Het was leuk om te zien wat mensen maken in deze niche, een niche ik nog steeds graag om naar te kijken! De foto hierboven is de Fine Lace Haak Gray Gothic Steampunk Neovictorian polsbanden door Scarletrabbit wiens steampunk nekwarmer werd gekenmerkt in dat treasury.

Garen

yarn review 300x225 Then and Now in Crochet (10/21  10/27)

Ik beoordeeld Happy Feet Yarn door Plymouth

Wat ik was aan

alpaca Then and Now in Crochet (10/21  10/27)

Ik ging naar de Tucson Wol Festival. Het was mijn eerste keer naar een vezel boerderij / festival en ik had echt een geweldige tijd. Het gaf me een kans om mijn familie te bezoeken in Tucson, dat was geweldig. Ik ging ook terug naar Tucson ook dit jaar weer een paar weken geleden, maar deze keer de vezel-gerelateerde wat ik deed was een ontmoeting met een spintol maker Ken Ledbetter. Als voor de Tucson Wol Festival … de eigenaar van de farm Kathy Withers verplaatst van Tucson en is nu aan de oostkust; Ik zie uit haar site dat ze zal moeten doen de Woodbine Fiber Fest komend weekend dus mensen daar haar dieren kunt zien en vezel.

green crochet cowl 400x800 Then and Now in Crochet (10/21  10/27)

Ik was bezig met een groen haak kap opgebouwd uit na steken en bullions, een geweldige textuur stuk. Ik draag het afgewerkte stuk op de foto hierboven.

hookedtogether2 500x84 Then and Now in Crochet (10/21  10/27)

Ik was het verkennen van de blogroll koppelingen in diverse blogs voor mijn Hooked Samen Project en uitgecheckt wat BellaCrochet geniet van het lezen op blogs van andere mensen. Ze werd na veel vreemde taal haak blogs, die hielp mij voorstellen wat een vreugde deze blogs kunnen. Ze volgde ook een hoop draad haak blogs dus ik kreeg de kans om nieuwe van hen die ik niet had gezien ontdekken, many of which – zoals Crochet n BeadsI still follow.

mom crochet 500x491 Then and Now in Crochet (10/21  10/27)

My mom and sister planned to start an Etsy store in deze tijd vorig jaar. Life got really busy with many other things, hoewel, so they haven’t really finished their plans for that. I think it’s something that they’re going to do in some form, and perhaps something I will join them in, when we figure out how to make the timing right. Alternatively we may skip the Etsy route and try to sell crocheted items locally in their area. We zullen zien …

Deze dag in de Haak Geschiedenis

I looked up this date in crochet history and found a funny, wacky article from 1951 headlined, “Crew Cut Toupees Are Made by Secret Crochet Process“. The article explains that a lot of men, from actors to businessmen were wearing crew cut toupees but that one company was doing a better job of making them than others. It says the trick is making the hair stand up correctly, which this particularly company does using asecret crochet processthat tookmany months to perfect”. Each toupee includes about 30,000 individual hairs and each hair must be crocheted individually. The article says that you can comb the hair into the style that you want and then it will bewater-proof, wind-proof, sleep-proof and pull-proofbut unfortunately not fire-proof! No more is revealed about thesecret crochet process”.

Hebt u een van deze berichten vorig jaar missen? U kunt de originelen bezoeken via de links in dit bericht.

pinit fg en rect gray 28 Then and Now in Crochet (10/21  10/27)
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.
undergroundcrafter
undergroundcrafter like.author.displayName 1 Zoals

Aww, dank! I had so much fun working through Crochet Master Class - I think it is definitely one of the coolest crochet books out there. And as for the secret crochet process in toupees, all I can say is... wow.

CrochetBlogger
CrochetBlogger moderator

@undergroundcrafter I loved finding that article on the toupee. Meestal in dit soort historische nieuws onderzoek vind ik alleen willekeurige patronen of een melding van iemand die haakt - dit was anders!

Vorige post:

Volgende post: